Egyre többet hallok, látok olyan családokat ahol az apa elhagyja a családját ha a gyerek betegen születik vagy beteg lesz. Miért nincs ilyenre valami törvény ami valahogy büntetné ezt?
sztem nem konkrétan a betegség miatt hagyja el,hanem sok lesz a veszekedés feszültség,gond,és inkabb lelép.
de ez normális csaladoknal is elöfordul.
de ismerek olyat is akinek mind a 2 gyereke beteg lett,és otthon maradt.
Nem leszek népszerű a véleményemmel... Az ókori Spártában nem csak a beteg, láthatóan sérült, hanem a kicsi és gyenge babákat is kitették a keselyűknek. Nem azt mondom, hogy ez aztán a tuti megoldás, mert egyáltalán nem humánus. Viszont ha az evolúció, mint tudomány szempontjából nézzük, az egyednek és a társadalomnak is az egészséges utódok felnevelése a cél. Ez minden szentimentális meg vallási meg egyéb ideológiai dolognál mélyebben kódolva van az emberbe is. Lehet ellene harcolni meg minden módon küzdeni, de a nem egészséges utód mindig csak terhére lesz a családnak is, meg a társadalomnak is. Ezen persze a végtelenségig lehetne vitatkozni meg érveket ütköztetni, de igazából nem hiszem, hogy bárhova vezetne.
Inkább lerendezzük annyival, hogy aki elhagyja a családját, az egy r.hadék, aki meg a sérült gyereket, az meg extra r.hadék. Persze én magam sem tudom, hogy mihez kezdenék egy beteg gyerek mellett. :(
Én betegen születtem.Anyukám terhessége alatt ez nem derült ki,így a születésemkor villámcsapásként érte a családot,hogy ez a helyzet. Apukám az itt elhangzó apukákkal ellentétben nem hagyott el bennünket,róla csak sok sok jót tudok elmondani,fantasztikus apa volt és mai napig az is.Sok nehézség volt a betegségemen kívül a házasságuk alatt,főleg anyagi nehézségek,de mindig megoldották együtt. Van testvérem is,mindkettőnkre ugyanannyira büszkék,mivel már kirepültünk otthonról,egyetemet végeztük,dolgozunk és saját családunk van. A beteg gyerek nem feltétlenül teher a társadalomra,ha megadják a lehetőséget,hogy kihozza magából a legtöbbet és fejlesszék azt,amiben ő jó.Ezt szerencsére megkaptam a szüleimtől,így most én is aktív tagja lehetek a társadalomnak.
A kérdésben szereplő apákat nehezen értem meg.Persze,aki menni akar az menjen,kár is lenne otthon tartani,abban nem lenne köszönet.Sok férfi él a külsőségek bűvkörében. Szép feleség,nagy ház,gyors autó,jó munka,elismerés,karrier.Ha becsúszik egy "hibás" gyerek,akkor pedig dobja.Ez a férfi a feleségét is dobná,ha elhízna vagy baleset érné és már nem lenne tökéletes.Ezeket a férfiakat ki kell szűrni még a párkapcsolat alatt,ha egy mód van rá. Persze mindenre felkészülni nem lehet,de a megfelelő társ megválasztása az egyik legfontosabb kérdés az életben. Vannak férfiak,akik nem férjnek és nem apának valók.Ezzel szembe kell nézni. Büntetni azt,aki elfut a nehézségek elől? Nem érdemes. Egy életen át futhat,mert nehézségek mindig lesznek.Én őket nagyon sajnálom.
6-os.
Örülök hogy ilyen pozitiv példát tudtál nekünk itt irni. Gratulálok hogy ennyire vitted! :) És biztos vagyok benne hogy a család volt a legfőbb segitséged. És ez az amit az apáknak meg kellene érteniük. Ha valamiben sérült is az a gyerek, attól még lehet más területen sikeres.
4-es.
Jól irtad hogy az ókori Spártában rakták ki a keselyűknek a sérült babákat. Azért már a 21. században ne legyünk ennyire primitivek. A másik dolog, hogy akkor még nem büntették, de ma már bizony szép éveket tölthetne az illető börtönben gyilkosságért. Brrr... Nem is tudok ilyet elképzelni, hogy magára hagyni egy csecsemőt. Undoritó!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!