Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egyre többet hallok, látok...

Egyre többet hallok, látok olyan családokat ahol az apa elhagyja a családját ha a gyerek betegen születik vagy beteg lesz. Miért nincs ilyenre valami törvény ami valahogy büntetné ezt?

Figyelt kérdés
Nem undoritó? Aztán a legtöbb persze nem is fizet, az anya meg csak tengődik a szegény gyerekkel. Hogy tudják elhagyni őket ezért? Úgy sajnálok ilyeneket. :(
2012. febr. 16. 14:03
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
91%

Sajnos ez a sérült gyermekeket nevelő családok 80%-nál így van. Magam is elítélem az ilyen apákat. Apa vagyok én is, 3 gyermeket nevelünk (1. házasság), egy sérült (a legkisebb). Imádom a kicsit (ő is engem), talán sokkal jobban mint a többit. DE a feleségemmel teljesen tönkre ment a kapcsolatunk. Én úgy érzem mindent megpróbáltam, elvittem párterápiára, jártunk kb. 2 évig. A terapeuta javaslata mindkettőnk számára az volt, hogy váljunk el. Jó okom lenne ezt tenni (utólag kiderült megcsalások stb.) Velük maradok, egyrészt mert imádom a kicsit, másrészt nem fér rá a képemre, hogy elhagyjam ilyen helyzetben a családom.

De így elmegy az életem szinte boldogság nélkül :-(

2012. febr. 16. 15:25
 12/23 anonim ***** válasza:
83%

4. voltam. Vagy nagyon rosszul fogalmazok, vagy a többség annyira nagyon elvakult, hogy már a szövegértelmezéssel is gondjai vannak.

Igen, manapság divat mártírnak meg hősnek lenni, akinek van kedve hozzá, engem nem zavar, de ne is tegyük már kötelezővé. Na meg azért ne említsünk egy lapon egy olyan gyereket, aki egész életében annyira lesz képes, hogy fekszik, pelenkázzák, bámul a semmibe, és folyik a nyála, meg egy olyat, aki a választ is írta, hogy a betegsége mellett vagy ellenére egyetemet végzett, érezhetően intelligens, és meg fogja állni a helyét.

Picit off, de ezen is érdemes elgondolkodni, hogy van aki pl a teljesen egészséges és tökéletes babát, kisgyermeket csapja a földhöz, falhoz, stb, mert épp vmi nagyon fontos dolgában zavarja a sírással. Még az ilyen esetekre sincs megfelelő eljárás és elég súlyos büntetés.

2012. febr. 16. 15:31
 13/23 anonim ***** válasza:
62%

10. válaszoló:

Szerinted az anya hibája, hogy beteg lesz a gyerek? (eltekintve azoktól az esetektől, amikor tudatosan mérgezi magát) Nem, nem az ő hibája. Az ő életét miért kell elcseszni? Ha te, mitn apa ott hagyod, akkor azzal őt "halálra ítélted". Milyen alapon gondolod azt, hogy jogod van egy másik ember életét tönkretenni, aki az esetek többségében nem hibás? A beteg gyerek "létrehozásában" az apa is aktívan részt vesz! Az ő felelőssége is!

ÉN megmondtam a férjemnek, ha beteg gyerekünk születik, és válni akar, akkor lemondok a gyerekről, és viheti. Akkor legalább biztos leszek benne, hogy magam miatt hagyott el, és nem a gyerek miatt. És ha megtudom, hogy rosszul bánik vele, elhanyagolja, akkor lesz "ne-mulass".

2012. febr. 17. 07:50
 14/23 A kérdező kommentje:

10-es!

Neharagudj de nagyon tapló vagy! Persze mindent az asszony nyakába kell hagyni. No comment...

2012. febr. 17. 13:40
 15/23 A kérdező kommentje:

12-es!

Nem arról van szó, hogy most akkor együtt legyünk örökké ha gyűlöljük is egymást. Nem. Tessék el lehet válni. De attól az anyát még lehet támogatni és a gyereket szeretni, mert itt ezen van a hangsúly!!

2012. febr. 17. 13:42
 16/23 A kérdező kommentje:

11-es!

Sajnálom hogy ilyen helyzetben vagy! De te legalább ellen példa vagy, látszik hogy törődsz a gyerekeddel. De ez mellett sem kell feladni a boldogságod!

2012. febr. 17. 13:44
 17/23 anonim ***** válasza:
62%
És a gyereknek jobb lenne egy olyan családban élnie, ahol az apa utál mindenkit, kötekedik csak egész nap meg esetleg az alkoholba menekül, mert ő nem akar így élni...?
2012. febr. 17. 16:57
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
17-es: Miért az anya így akar élni szerinted?
2012. febr. 17. 21:38
 19/23 anonim ***** válasza:
45%

17-es

Azoknak az embereknek, akiknek gyerekük van, alá kéne rendelnie a saját érdekeit a gyereke érdekének. Ez így lenne normális. Abban az esetben, ha apuka/anyuka már nem szerelmes, de amúgy jól meg vannak, és nincsenek állandó veszekedések, terror, ott igenis a gyerek érdekében együtt kéne maradni.

Ezt kibővítve: ha valakinek beteg gyereke születik, akinek fokozottan szüksége van mindkét szülőjére, akkor a szülő(k)nek igenis félre kell tenni a saját önzőségüket, és vállalni kell a felelősséget. Vagy be lehet tenni a gyereket egy intézetbe, és élni azzal a tudattal, hogy van valahol egy magányos, árva beteg gyerek, aki nem ezt érdemelte volna.

2012. febr. 18. 07:43
 20/23 A kérdező kommentje:

17-es

Mint irtam ha már nem megy együtt akkor szét lehet válni, de ennek ne a gyerek igya meg a levét! Attól a gyereket még lehet szeretni. Nem igy gondolod?

2012. febr. 18. 13:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!