Van esélyem még igazi barátságot találni?
Sok sok éve élek úgy, hogy állandóan utazásba, lakóhely változásba kényszerülök. Szinte nem is töltöttem még 2-3 évnél többet egy városban, és akkor is ingáztam. Mindenhol alakultak ki baráti kapcsolataim, de sajnos, amint új lakóhelyre költöztem, a régi kapcsolatok a távolság, a személyes találkozók híján szinte mind elkoptak. Néha nagyon úgy érzem, hogy szükségem lenne valakire lelkileg aki igazán barátom lenne, és nem veszteném el.... Néha észreveszem magamon, hogy a páromon élem ki a barát-funkciót is, ami néha félreértésekbe vezet (pl ha éppen csak egy szeretett-teljes ölelésre szorulnék, de ő kissé másképp ölel át - ha már szexuálisan érzem a közeledését az ölelés fajtájában, pedig nem arra van éppen szükségem - összezavarodok, és nem jól kezelem a dolgot. Tényleg szükségem lenne egy barátra, pontosabban barátnőre... Van egy komolyan barátságnak nevezhető kapcsolatom, ami évekkel ezelőtt alakult ki (barátságból lett egy viszonzatlan szerelem, majd újra barátság. Igen, ez kicsit furcsa, én magam sem értem, hogy bírta átvészelni agyban a visszaállítódást... de azóta a barátságunk rendben van.) De szükségem lenne egy barátnőre, úgy érzem, de az valahogy nem alakult eddig ki... :(
Szerintetek van még rá esélyem? Még így is, hogy az életem hol erre, hol arra sodor a térképen?
Nehezebb így, mert a barátságok kialakulásának egyik lényeges összetevője a földrajzi közelség. Általában... de vannak fizikailag távoli, lelkileg mégis nagyon közeli kapcsolatok... Értékesek, ritkák, s ha az ember rájuk talál, nagyon meg kell becsülni...
:)
Zsolt, ebben igazad van, rengeteg mindent megtapasztaltam már, nem csak a baráti kapcsolatokról, hanem az élet szép és kegyetlen oldaláról is. Lehetséges hogy jó barát lennék, de sajnos még nem találtam olyasvalakit, aki szintén igényt tartana egy komoly barátságra. Akikkel próbáltam komolyabban baráti kapcsolatot építeni, azoktól mintha nem érezném ugyanezt a késztetést... Tipikus példa "ma nem tudok talizni" (mert játszik)--- > na már ha a játék ennyire fontos, a barátság helyett :S nah, necces.
Ez mondjuk elég friss példa.
23:08-as:
Hát én emberek közé járok (ugye a suli miatt), de még így is problémás a dolog. Nálam az a helyzet, hogy én viszont könnyen barátkozom, de elmélyíteni egy barátságot már sokkal nehezebben tudok. Eddig mondjuk nem is törekedtem rá körömszakadtából, hiszen nem akarom magamat senkire lelkileg ráerőltetni. De én is nagyon hiányolok egy igazi barátságot, és mindig rossz visszagondolni, hogy ha volt is barátság, azok mind elkoptak a távolság miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!