Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van esélyem még igazi barátság...

Van esélyem még igazi barátságot találni?

Figyelt kérdés

Sok sok éve élek úgy, hogy állandóan utazásba, lakóhely változásba kényszerülök. Szinte nem is töltöttem még 2-3 évnél többet egy városban, és akkor is ingáztam. Mindenhol alakultak ki baráti kapcsolataim, de sajnos, amint új lakóhelyre költöztem, a régi kapcsolatok a távolság, a személyes találkozók híján szinte mind elkoptak. Néha nagyon úgy érzem, hogy szükségem lenne valakire lelkileg aki igazán barátom lenne, és nem veszteném el.... Néha észreveszem magamon, hogy a páromon élem ki a barát-funkciót is, ami néha félreértésekbe vezet (pl ha éppen csak egy szeretett-teljes ölelésre szorulnék, de ő kissé másképp ölel át - ha már szexuálisan érzem a közeledését az ölelés fajtájában, pedig nem arra van éppen szükségem - összezavarodok, és nem jól kezelem a dolgot. Tényleg szükségem lenne egy barátra, pontosabban barátnőre... Van egy komolyan barátságnak nevezhető kapcsolatom, ami évekkel ezelőtt alakult ki (barátságból lett egy viszonzatlan szerelem, majd újra barátság. Igen, ez kicsit furcsa, én magam sem értem, hogy bírta átvészelni agyban a visszaállítódást... de azóta a barátságunk rendben van.) De szükségem lenne egy barátnőre, úgy érzem, de az valahogy nem alakult eddig ki... :(

Szerintetek van még rá esélyem? Még így is, hogy az életem hol erre, hol arra sodor a térképen?

2012. febr. 22. 22:55
 1/9 anonim ***** válasza:
77%
Miért ezt a vándoréletet választottad vajon...?
2012. febr. 22. 23:04
 2/9 Zslt ***** válasza:
77%
Miért ne lenne rá esélyed????? Minél több baráti kapcsolatod volt annál jobb és tapasztaltabb barát leszel. Legalábbis sztem.
2012. febr. 22. 23:05
 3/9 A kérdező kommentje:
családi okok, és a tanulás miatt. Gimnazista korom óta... koleszok, aztán okj-n továbbtanulás, most egyetem... persze az ország jó távoli pontjain... ráadásul a szüleim is elváltak.
2012. febr. 22. 23:06
 4/9 anonim ***** válasza:
77%
Nagyon hasonló helyzetben vagyok én is. Mindig is nehezen tudtam igaz barátokat találni, ráadásul most meg munkanélküli vagyok, nem járok emberek közé, és sokkal kevesebb az esélyem, hogy barátokra leljek. Nincs egy barátnőm sem, én is a páromat tartom a legjobb barátomnak. Nos, ez vmilyen szinten jó is, de kellene egy lány barát is, de nem tudom hol keressem. Én amúgy is kicsit különc vagyok, ezért sem tudok könnyen barátkozni. De nagyon rossz így, mert olyan magányos vagyok. Ahol most lakom, 3 éve élek, tehát nem idevalósi vagyok, jóformán senkit nem ismerek, szüleim, testvéreim is távol élnek.
2012. febr. 22. 23:08
 5/9 anonim ***** válasza:
84%

Nehezebb így, mert a barátságok kialakulásának egyik lényeges összetevője a földrajzi közelség. Általában... de vannak fizikailag távoli, lelkileg mégis nagyon közeli kapcsolatok... Értékesek, ritkák, s ha az ember rájuk talál, nagyon meg kell becsülni...

:)

2012. febr. 22. 23:11
 6/9 A kérdező kommentje:

Zsolt, ebben igazad van, rengeteg mindent megtapasztaltam már, nem csak a baráti kapcsolatokról, hanem az élet szép és kegyetlen oldaláról is. Lehetséges hogy jó barát lennék, de sajnos még nem találtam olyasvalakit, aki szintén igényt tartana egy komoly barátságra. Akikkel próbáltam komolyabban baráti kapcsolatot építeni, azoktól mintha nem érezném ugyanezt a késztetést... Tipikus példa "ma nem tudok talizni" (mert játszik)--- > na már ha a játék ennyire fontos, a barátság helyett :S nah, necces.

Ez mondjuk elég friss példa.

2012. febr. 22. 23:11
 7/9 A kérdező kommentje:

23:08-as:

Hát én emberek közé járok (ugye a suli miatt), de még így is problémás a dolog. Nálam az a helyzet, hogy én viszont könnyen barátkozom, de elmélyíteni egy barátságot már sokkal nehezebben tudok. Eddig mondjuk nem is törekedtem rá körömszakadtából, hiszen nem akarom magamat senkire lelkileg ráerőltetni. De én is nagyon hiányolok egy igazi barátságot, és mindig rossz visszagondolni, hogy ha volt is barátság, azok mind elkoptak a távolság miatt.

2012. febr. 22. 23:16
 8/9 A kérdező kommentje:
Feliza: Igaz, éveken át tartottam fenn egy kapcsolatot egy olyan emberrel, aki a földgolyó pontosan túloldalán lakik, és soha nem találkoztunk személyesen. De hát az is az ellenkező nemből volt. Egyszerre volt amolyan online szerelem közöttünk, hiszen hihetetlenül vonzónak találtuk egymást, de mivel soha nem találkoztunk, de lelkileg mindent megadtunk egymásnak, olyasféle volt mégis mint valami igazi barátság. Bár tény, akkoriban egyikőnknek sem volt párkapcsolata. Aztán szinte egyszerre mindkettőnknek lett... és azóta sajnos megint ritkábban beszélünk.
2012. febr. 22. 23:20
 9/9 anonim ***** válasza:
Én is hasonló cipőben járok, könnyen ismerkedek és barátkozok, de elémélyíteni nem egyszerű...
2012. febr. 23. 00:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!