Linux nem bootol?
Windows mellé felraktam a lubuntut egy külön partícióra. A telepítőben a "partíció cseréje" részt választottam.
Tény hogy felrakta, de nincs semilyen boot bejegyzés.
Ha Windows 10 vagy 11 home verziót telepítsz fel és nem pro-t, akkor bizony kell."
Nem.
a frissítés kikapcsolása mennyire súlyos biztonsági kockázatot jelent"
Ha hülye vagy hozzá, akkor igen. Windows 7 alatt se kaptam még semilyen vírust, egy régebbi gépem azt használtam.
"Hiába van offline fiókod. Az a korlátozot használat"
Szóval ha a windows kiírja hogy korlátozott használat, akkor te elhiszed és telepíted a linuxot. De azt hogy miben korlátoz, azt nem nem tudod. Elárulom: semmiben.
Windows 98 telepítés hogy jön ide? Ez érv?
#60 "Amúgy a Windows is ellátná azt a csekély feladatot, ami mobiltelefonokon kell"
Hahaha... a Microsoft próbálkozott ezzel és még ebbe a "csekély feladat"-ba is úgy belebukott, hogy öröm volt nézni.
Kedves másfél pipás! Remélem látod mennyire szemellenzős vagy. Kezdjük azzal, hogy valamilyen oknál fogva desktop linuxokról akarsz csak beszélni. Miért? Milyen rögeszme ez? Aztán, ha valahol a windowsnak nagy a trrjedsége akkor biztos azért, mert jó. Ha valahol kicsi és másnak nagy, akkor csak a szerencsén. Hogy is van ez? Megsúgom. Nem azon múlik elsősorban, hogy melyik a jobb, hanem hogy melyiknek jobb a martetingje. Az android mögött a Google áll, ami egy marketingből élő cég. Mobilokban látott fantáziát, ezért betört oda és letarolta a symbiant meg a windows phone-t.
Egyébként a cchrome os (hrome book) is linux alapú, és önmagában többen haszálják, mint a többi desktop linuxot (viszont nem számoljâk linuxnak). Nyilván úgy, hogy a windows mögött évtizedes beidegződés van, hogy az kell a gépre nem könnyű betörni a desktop os piacra. Pont mint ahogy ma már a telefon is piacra se.
Egyébként nem tudom, hogy te, vagy a fél pipás mondta, de a linuxot csak részben fejlesztik öbkéntesek (és őket se szabad ám lenézni, van aki a kernelt 30 éve fejleszti már). Viszont sok cég id fejkeszti, pl. Intel, AMD, Red Hat, stb.
Nem tudom hallottál-e a gitről, amit kb. minden fejlesztő használ. Tippelj ki fejlesztette és találta ki, majd utána fikázd a linux fejlesztőket.
úgy jön ide a Win 98 telepitése, hogy jó szintfelmérőnek hogy mennyire értesz a windows-hóz. De még a windows-hóz se értesz nemhogy a Linux-hóz.
Mobilokon megbukott a windows. A Linux kiállta a próbát.
Naponta felmegyek kicsit a Steam-re. Minden játékuk használható steam deck-el. Úgyhogy ez is már eldőlt.
Ha elavultá válik a Win 10 akkor már nem lesz többé windows telepitőm se CD/DVD-n se Pendrive-n. Így fof eltűnni a windows az életemből egy nap végleg.
Csak a Linux a jó rendszer.
#64 Ez semennyire nem releváns.
Lefikáztad az Androidot, hogy egy mobil OS készítése mennyire egyszerű és csak szerencse kell hozzá. Ennek ellenére a MS nem tudott egy értelmes mobil OS-t készíteni. Remélem azért érzed az ellentmondást.
#65 Azért van a MS-nak pár elég jó kezdeményezése. Az MS office még mindig az egyik leghasználhatóbb irodai programcsomag, a VSCode magasan ver kb. minden más szövegszerkesztőt (bár a vim guruk ebben biztos nem értenének velem egyet, nekem sose volt energiám az alapokon túl megtanulni).
Ez megint csak magánvélemény, de szerintem az Edge a legjobb Chromium alapú böngésző.
A Windowson viszont érződik, hogy a Microsoft már nem foglalkozik vele annyit, nagyon a cloud vonalra álltak rá mostanában. Ami azért kár, mert a Win 7 pl. legendás és a Win 10 is elmegy szódával.
66: "valamilyen oknál fogva desktop linuxokról akarsz csak beszélni. Miért?" - Talán mert az átlagember nem szervereket üzemeltet otthon...
"Az android mögött a Google áll" - Na látod. Tehát az Android mintájára a Linuxot is pénzelheti. Vajon miért nem teszi? Csak nem azért, mert nem lát benne fantáziát, mert a kutya sem használja?
"van aki a kernelt 30 éve fejleszti már" - Elég szégyen, hogy 30 év alatt csak egy ennyit sikerült összehozni. Azért erre nem lennék büszke.
Gentoo: "Ha elavultá válik a Win 10 akkor már nem lesz többé windows telepitőm se CD/DVD-n se Pendrive-n. Így fof eltűnni a windows az életemből egy nap végleg." - Meg fogod bánni, de én szóltam. Amúgy miért van Windows-telepítőd? Már régóta csak Linuxot szabadna használnod...
68: A mobiltelefonos téma nem jött be nekik, ez tény. Gyanítom, a csempés felület és a zártság miatt, de nem volt ilyen telefonom. Megjegyzem, továbbra is a desktop-vonal a téma, és Android=/= Linux (főleg nem a desktop verzió).
69
Grat, nem válaszoltál mindenre, a butaságodat viszont továbbra is kiteszed ide.
Még a Microsoft is támogatja a linuxot, nézd:
Nem cskak szerver létezik, fogd már fel. Az android szerinted szerver? Komolyan? Ne nevettess már meg ennyire xd
"68: A mobiltelefonos téma nem jött be nekik, ez tény. Gyanítom, a csempés felület és a zártság miatt, de nem volt ilyen telefonom. Megjegyzem, továbbra is a desktop-vonal a téma, és Android=/= Linux (főleg nem a desktop verzió)."
Akkor megkérdezem még egyszer. Miért dekstop a téma? Mert csak ott megy windwos? Mert mobilon meg a linux megy? Hmm? Szánalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!