Pendrive-ról szeretném indítani a gépet de nem boot-ol (BIOS-ban nem jelenik meg), mit tegyek? (bővebben lent)
Van egy viszonylag régi Notebook-om.
Pendrive akkor se jelenik meg a boot-olható eszközök közt BIOS-ban ha van rajta boot-olható operációs rendszer és indítható.
Gép induláskor bedugva hagyom, BIOS-ba belépek (de hiába).
Régen volt valami program e célra, egy pár MB-s image-et kellett kiírni CD-re, betöltődött, megkereste a boot-olható image-eket és kiírta, menüből ki lehetett választani hogy indítsa el USB-ről...
Mit lehetne tenni?
UUI (Universal Usb Installer) ezzel másoltam Ubuntu ISO-t pendrive-re, más gépben elindul a pendrive de nálam nem.
Rufus meg hasonló programok alkalmazása esetén se jelenne meg boot-olható eszközként a pendrive.
Nem tudom, hogy tud -e pendrive-ról boot-olni, kézikönyvben ilyesmit nem írtak. :-(
BIOS-ban CD-n és winchester-en kívül nem jelenik meg semmi más.
USB 3.0 nincs is rajta így ha akarnám se tudnám abba csatlakoztatni.
DVD-t nem olvassa már jól, ezért USB-ről szeretném.
Volt régen valami boot manager ami CD-ről elindított bármit ami a gépen boot-olható csak nevét elfelejtettem :(
Nem esetleg az NTFS, vagy FAT32, exFAT a gond? Milyenre van formázva a pen?
Igen olvastam, h segédprogrammal csináltad, ami általában magának leformázza, de be lehet állítani, felül lehet írni, h az alapértelmezett mittudomén NTFS helyett FAT32 legyen.
Lehet ez a baja. (bár nem logikus)
Fat32 a pendrive, de más fájlrendszerrel se menne.
Asus K52De notebook.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!