Linux nem bootol?
Windows mellé felraktam a lubuntut egy külön partícióra. A telepítőben a "partíció cseréje" részt választottam.
Tény hogy felrakta, de nincs semilyen boot bejegyzés.
Nem, utána a linux telepítővel töröltem az egész lemezt. Megcsinálta magának ahogy kell. A windowsra már úgyis ráfért egy újratelepítés.
De úgyse bootolt be. Biosban hozzá kellet adni a "trusted efit". Mert a bios nem enged mást indítani, csak a windowst.
Olyan nincs, hogy ugyanazon a gépen egy Linux lassabb legyen, mint egy Windows."
Pedig de. Boot idő is sokkal több volt. Amikor beírtam a jelszót vagy fél percre kifagyott. Kattintottam valamire és nem reagált stb.
De az USB live cucc (telepítő) meg gyors volt? Amikor telepítetted, bepipáltad, hogy a 3rd party drivereket meg kodekeket tegye fel?
De igazából mindegy, ha úgyse akarod használni. Bár lehet windows 10 kéne inkább, vagy csak nagyon óvatosan, valamilyen jó féle vírusirtóval felszerelkezve netezni 8 alól.
De az USB live cucc (telepítő) meg gyors volt?"
Először gyorsnak tűnt, de csak a lassú pendrivehoz képest. A böngészőt már nem nagyon bírta.
Ritkán használom, pc-n meg telefonon netezek...
Szerintem nem kell rá vírusírtó.
Úgy emlékszek hogy telepítés előtt direkt csatlakoztam a wifi-re, és be volt pipálva a 3rd party telepítés.
17
Sima intel cpu/gpu. Pontosan ez:
De windows 8 alatt majdnem olyan gyors mint az asztali gamer pc. Mármint a sima böngésző stb.
Windows 10-et már nem bírná.
Néha picit eltúlzom a dolgokat, mert én mindig a hardverhez képest mondom azt, hogy valami gyors vagy lassú.
Az ilyen régi windowsos acer tabletek nem is nagyon akarnak mást bootolni, csak windowst.
Rá lehet kényszeríteni, de nem sok értelme van...
Majd még megnézek pár ismertebb xfce desktopos linuxot.
A hangkártya már a liveusb alatt se ment. Mert hdmi volt az alap hangkimenet, a sima analóg meg nem adott ki hangot.
Ezt akartam lestesztelni...
De végülis nincs értelme, mert nem gyorsabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!