Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Miért nem bootol be a Solus...

Miért nem bootol be a Solus Linux PenDrive -ról?

Figyelt kérdés

Megtetszett a Solus nevű Linux disztribúció, gondoltam kipróbálom és felrakom dualboottal. Kiírtam az ISO-t USB -re, de mikor bootolna a rendszer, (először persze LiveCD -ként) azt kapom, hogy "Failed to start load Linux kernel modules".

Bővebb információ itt:

[link]

Próbáltam kiírni sima ISO -ként, próbáltam DD módban, de hiába, akárhányszor próbálom, ezt kapom. Egy darabig áll ez a kép, kiírja az utolsó két sort, villog egy darabig a kurzor, majd eltűnik és megpróbál újrabootlni a rendszer, persze hiába.

VirtualBoxban is megnéztem, mi a helyzet, ott működik rendesen.

Mi lehet a gond?

2019. máj. 26. 17:31
 1/6 anonim ***** válasza:
És mivel csinálod az USB-t? én a live usb-ket mindig a YUMI, vagy az Universal-USB-Installer-el csinálom és mindig működnek mint rendszer,és mint telepítő is, arra figyelj hogy némely USB-s linux nem szeret bootolni USB3-ról.
2019. máj. 26. 21:09
 2/6 A kérdező kommentje:
Rufus-szal csináltam.
2019. máj. 26. 23:42
 3/6 anonim ***** válasza:
Letöltöttem, Rufusal kiírtam egy penre és pöcre ment a Solus-4.0-Budgie, most vagy sérült,hibás a letöltött lemez képed, vagy a Rufusnál valami nincs jól beállítva nálam ezek a beállítások voltak: Partíciós séma-MBR Cél- BIOS(vagy UEFI-CSM) Fájlrendszer: FAT32 ja és a Rufus kidobta hogy 2 fájlt még le kel töltsön a linuxhoz.
2019. máj. 27. 23:32
 4/6 anonim ***** válasza:
Ha ez nem oldja meg akkor még nézd meg hogy a Biosban A BIOS SATA-konfigurációja AHCI-re van e állítva, és a biztonságos indítás le van-e tiltva, a Windows-specifikus beállítások ki vannak e kapcsolva.
2019. máj. 27. 23:46
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Valahogy sikerült. Én sem tuom biztosan, hogy mi lehetett a gond... Minden AHCI-re volt állítva. Leformáztam a PenDriveot és újra kiírtam (DD módban). Így is kiírta, hogy "Failed to start load Linux kernel modules" most 2× is, de folytatta betöltést, elindult a LiveCD és fel is tudtam telepíteni.

2019. máj. 29. 14:11
 6/6 Tom Benko ***** válasza:
Alapvetően nem biztos, hogy baj. A kernelmodulokat nem töltötte be, de telepítő média esetén normálisan nem moduláris a kernel.
2019. jún. 3. 10:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!