Lassan 2 hónapja edzek. Semmi nem történt! Nem növök, nem alakulok! Mit tegyek?
Lassan 2 hónapja edzek heti 3-4 alkalommal, edzővel. Napi 4-szer étkezem, fehérjét is iszok. 2 hónap után azért valami nagyon kicsi dolognak látszódnia kellene, de még az erőnlétem se változott, nem lett jobb.
Gyors az anyag cserém nagyon, de nem hinném, hogy ez befolyásolná. Valaki 2-3 hónap után (tisztán) egész szép formás hasa meg karja lesz. Nekem meg sehol semmi
Az anyagcsere szerintem.
Nekem is van olyan haverom, h betonkeverővel tolta a Jumbot, meg élve megette a csirkét aztán semmi.
Ha izmot szeretnél növelni, akkor tömrgnövelő étrend kell, nem csak úgy össze-vissza kajálni valamit. Napi 2g x testtömegkg fehérje legyen meg és 5-6g x ttkg szénhidrát (ch).
Így leszel kalória pluszban, anélkül nem tudsz izmosodni.
Edzés után kell azonnal egy protein + dextróz shake. Rá 40 percre szilárd kaja, pl csirke rizs, és lefekvés előtt még sovány túró.
"Izom van csak formába akarom önteni meg növelni is kissé."
Mi az, hogy formába önteni? Az izmok formája, tapadása adott, azon nem tudsz változtatni. Vagy nő, vagy csökken. Ennyi. Ugyanez igaz a zsírra is. Vagy zsírosodsz, vagy leadod, hogy honnan az megint csak genetika kérdése. A fogyás és az izmosodás nem megy egyszerre. Ezeket mérlegeld és döntsd el, mit szeretnél, mert ahhoz kell belőni a táplálkozást.
Mondjuk genetika kérdése is, de én annyit mondanék, hogy ne bajlódj az étkezéssel!
Én egy éve edzek. Amikor elkezdtem, akkor kis cingárként csak 30 kg-t tudtam fekvenyomni. Most már 90 kg-t nyomok ki fekve. Az egy év alatt nem ittam egy mg-nyi fehérjeport sem. Nem szteroidozom, nem fehérjeporozom, nem turmixozom. Gyakran eszem gyorséttermi kaját meg kínai kaját, sokat lustulok a gép előtt. Viszont 2 naponta edzek.
Ne törődj az étrenddel! Jó persze ez nem azt jelenti hogy most mehetsz s bekebelezheted az ikea hotdog meg fánk részét. Ehetsz, csak ne sokat. Ne a tápanyagokon meg ilyeneken gondolkozz, hanem egyszerűen csak a mértékre figyelj.
Egyébként meg az edzéshez:
Próbáld a fegyencedzést! Sokaknak bevált. Én mg nem próbáltam, szóval nem tudom milyen. Csak hallomásból ismerem. Egyébként ha a felkar, váll, csuklya és hát izmokat egyszerre akarod növelni (sokan akarnak ilyesmit), akkor van egy jó átalakított fekvőtámasz:
A lábaidat helyezd 50-60 cm-es magasságba. Megfelelő távolságba tegyél le egy zsámolyt, és a karjaid helyezd a két szélére. Ha mindent jól csináltál, akkor most nem érsz a talajhoz! Hajlítsd be a karjaid, de a karok ne a törzs mellé menjenek, hanem merőlegesen rá! Mikor lent vagy, a törzsedet a lábaiddal egyenesen told oldalra, de úgy hogy a lábfejed ne mozduljon el a támasztás helyéről. És a zsámolyt se mozdítsd el! Ezt úgy csináld, hogy a bal karod teljesen nyújtva legyen, míg a jobb karod alattad van. De továbbra is fogod a zsámolyt. Most a jobb oldalról told át magad balra, hogy a jobb kezed legyen nyújtva! Közben ügyelj rá, hogy a fejed, a padlóhoz képest párhuzamosan, a mozgás közben ne váltson 3 cm-nél nagyobb szintet! Majd ha azon az oldalon is nyújtva a karod, akkor vissza középre, s feltolhatod magad! Ez volt EGY!
Ebből csinálj 5-ös felosztást! Azaz 12-10-10-10-8 ...És ezt az 5-ös felosztást ismételd 3x.
Egybként valaki írta, hogy a fogyás és a formálás nem fog egyszerre menni. De igen! Ha nem visz be túl sok tápanyagot, akkor az izmok a regenerálódási időszakban nem a pluszba bevitt tápanyagokat, hanem a már bent lévő tápanyagokat alakítja át. Így a zsírt is átalakítja fehérjévé. Megterheli a szervezetet az biztos. Az első 1-2 héten szinte 100% hogy ezzel a módszerrel elkésne vagy a munkából vagy a suliból. (nem tudni milyen korú a kérdező) De a szervezetnek kb 2 hét kell ahhoz,hogy teljesen hozzászokjon ehhez a rendszerhez (ahhoz hogy az izomnövekedéshez nem a bevitt, hanem a már bentlévő anyagok lesznek átalakítva), utána már olyan lesz mintha mindig is ez lett volna a természetes!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!