Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Biciklisként ebben a hűvös/hid...

Biciklisként ebben a hűvös/hideg és esős időben nem rossz munkába járni és látni a fűtött autókban közlekedő autósokat?

Figyelt kérdés
Egyszerűen nem vesz rá a lélek, hogy ilyen időben biciklire szálljak már.
2023. nov. 10. 15:36
 51/92 MGéza ***** válasza:
60%
#50: Értem. Tehát nem látsz tovább a jogszabály vaskalaposságánál, még ha az észszerűség mást is diktál.
2023. nov. 17. 21:27
 52/92 anonim ***** válasza:
19%
Versenykedők 20-30km/h-val is tudnak menni a többiek között, oda ahol már nincs senki, sima az út és kedvükre száguldozhatnak. De csak onnantól. Illetve addig. Azon kívül ők is csak sima csalinkázós biciklisek legyenek már.
2023. nov. 18. 03:44
 53/92 tothp ***** válasza:
33%
A szabály, az szabály. Ha vaskalapos, ha nem. Ha betartod, téged is véd. Ha nem tartod be és baj ér, te is hibáztatható vagy.
2023. nov. 18. 06:44
 54/92 anonim ***** válasza:
49%

51/A szabály az szabály mindenkinek!Legalábbis illene betartani,mindenesetre

a rendőr szólat érte,de általában elnézik.

Az észszerűség a BUBÁ-n kezdődik,ott lehet döngetni,mert arra van.

2023. nov. 18. 07:05
 55/92 MGéza ***** válasza:
0%
#53: Értem. Szóval, mert a szabály az szabály, akadályozzuk a kerékpárúton közlekedőket oda-vissza, kölcsönösen? Nem fogod fel, miről van szó? Láttál te már például Balatoni körversenyt ami a kerékpárúton megy?
2023. nov. 18. 08:27
 56/92 anonim ***** válasza:
28%

Ez a szabályokra hivatkozás mindig akkor jön, amikor az érvek már elfogynak. :)

Én amúgy jobban szeretek a bringaúton menni, de van az a szar minőségű út amiről inkább lemegyek a 8 bar-ra fújt gumijaimmal, különben egész egyszerűen fáj, és a bringának is rosszat tesz.

2023. nov. 18. 10:03
 57/92 MGéza ***** válasza:
26%
#56: Amíg lehet én is szabálykövető vagyok, de ne szórakozzunk már, hogy keresztben két babakocsi, sorban a sok felcsomagozott turista, te meg ott menj edzőtempót mert az a szabály, hogy ott kell menned. :) Vagy épp botrányos az aszfalt minősége. Senkinek nem jó, esetleg baleset is lehet belőle.
2023. nov. 18. 10:39
 58/92 anonim ***** válasza:
100%

57

Amúgy én ezért szeretem a BuBát, mert ott alig vannak családok meg lassú bringások, mert annyira elültetették az emberek fejébe hogy az milyen nehéz, hogy csak az edzettebb bringások mernek arra menni. :D De ugye nem lehet állandóan ugyanott tekerni.

2023. nov. 18. 10:46
 59/92 tothp ***** válasza:
34%

MGéza

Értelek én. De az, hogy más nem szabálykövető, attól te még nem leszel kevésbé szabálytalan, ha megszeged. Mindenki vérmérséklete szerint szegjen meg szabályokat, de legyen tisztában vele, hogy az következményekkel járhat. Jó esetben csak ledudálnak az útról, de ha ezzel a cselekménnyel másnak kárt okozol, jogosan fognak megrángatni.

A balatoni körverseny, nem tudom, hogy jön ide. Az egy részben lezárt, kísérőkkel biztosított sportrendezvény. Kétlem, hogy a kerékpárúton kellene teljesíteni.

De ha te edzel, azt forgalomban teszed. És ilyenkor ha tetszik, ha nem, a KRESZ szabályai érvényesek rád is.

2023. nov. 18. 12:21
 60/92 anonim ***** válasza:
63%

A balatoni kerékpárútverseny szerintem tök jó ötlet, legalább mindig megcsinálják az utat. (legalábbis remélhetőleg)

Közforgalomban pedig ne versenykedjen már senki. Autóval-motorral se lehet.

2023. nov. 18. 12:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!