Biciklisként ebben a hűvös/hideg és esős időben nem rossz munkába járni és látni a fűtött autókban közlekedő autósokat?
18:
Esőkabát goretex vagy más alternatív vízálló réteggel, amely a párát átereszti, azaz ha mérsékelt tempóban haladsz, alatta sem izzadsz meg. Vagy eleve van a munkahelyeden zuhanyzó, éa akkor mindegy.
Egyébkémt az esernyő gyalogosként sem sokat èr, ha rendesen fúj a szél az eső mellett.
23:
Az a kategóriájú eső, aminél már gondot okoz, nagyon ritka Magyarországon, ezeket a rétegeket elsősorban magashegységekre tervezték, ahol jóval nagyobb intenzitású esők is előfordulnak.
A speciális ruházatoknak is van azért hátránya,elsősorban a belűlről vizesedési folyamat,ami ha keményen teker az ember mindenképpen jelentkezik
izzadtság formájában.
Ez a zárt vízlepergető anyagoknál erőteljesebben is jelen van,egyszerüen belülről elázik az ember.
Nem csinálom a problémát, de mostanság nagyon megváltozott az időjárás, mert
brutál hirtelen nagy esők jönnek,és ha éppen útközben ér nem kellemes.
2-3 évente én is elázok, de akkor nagyon.
Tisztázzuk. A lakosság többsége városi ruhában, városban kerékpározik, és nem szeretné, hogy a ruhája trutyis-vizes legyen és ő se ázzon szarrá. Az esernyő gyalogosként tökéletesen elég, de bringán kb. életveszélyes.
A bringások egy kis része elborult agyú aki minden szirszart megvesz sapkától a klipszpedálos cipőig de a tisztességes sárvédő full ciki. Ez egy másik kategória, külön kaszt. Ők nem utcai, normál ruhában mennek ígyse-úgyse.
29/
Igen részben igaz ez, de inkább a sportoló jellegű bringásokra jellemző.
Többféle kerékpáros típus létezik.
Ezeknek a "versenyzői mezben" tekerőknek, akik gyári mezben nyomják, ők valóban mindenfélét megvesznek ami látványos.
De...emelett azért jelen vannak a gyereket ültetőkosárban hordózókkal felszerelt fiatalabb szülők társasága is, akik tényleg életszerűen használják a kerékpárt, nem csak 1-2 órára edzésre, hanem ezzel járnak a munkába is.(!)Nekik általában van sárvédő is, úgy ahogy a hajtás-pajtásosoknak is,érdekes ott nem ciki ez,tudnillik ez az életszerű elázás ellen.Én is vettem sárvédőt, nálam ez fontos, mert a kerékpáromat és magamat is ezzel védem.Ez tényleg nem divat kérdése kéne hogy legyen,alapvető dolog.
A másik érdekesség, hogy ha van kijelölt bicikliút a főút mellett-megfigyeltem- akkor sem tekernek rajta sokan. A főúton tekernek. Erre milyen szabály vonatkozik? Ha rájuk dudálnak akkor csodálkoznak.
A versenykerékpárosok nem nagyon használják a kerékpárutat.Ez is olyan, mint a sárvédő?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!