Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Biciklisként ebben a hűvös/hid...

Biciklisként ebben a hűvös/hideg és esős időben nem rossz munkába járni és látni a fűtött autókban közlekedő autósokat?

Figyelt kérdés
Egyszerűen nem vesz rá a lélek, hogy ilyen időben biciklire szálljak már.
2023. nov. 10. 15:36
 21/92 tothp ***** válasza:
71%
Ha érdekelne és zavarna a dolog, valószínűleg átülnék a saját fűtött autómba.
2023. nov. 12. 20:57
 22/92 anonim ***** válasza:
60%

18:

Esőkabát goretex vagy más alternatív vízálló réteggel, amely a párát átereszti, azaz ha mérsékelt tempóban haladsz, alatta sem izzadsz meg. Vagy eleve van a munkahelyeden zuhanyzó, éa akkor mindegy.

Egyébkémt az esernyő gyalogosként sem sokat èr, ha rendesen fúj a szél az eső mellett.

2023. nov. 12. 23:43
 23/92 anonim ***** válasza:
52%
Ezek a légátersztős se csoda, csak a reklámban. Csak addig működik amíg rögtön lepereg róla a víz, de ha telítődik vízzel, márpedig telítődni fog, onnantól ez se ér semmit, sőt.
2023. nov. 13. 09:49
 24/92 anonim ***** válasza:
60%

23:

Az a kategóriájú eső, aminél már gondot okoz, nagyon ritka Magyarországon, ezeket a rétegeket elsősorban magashegységekre tervezték, ahol jóval nagyobb intenzitású esők is előfordulnak.

2023. nov. 13. 10:26
 25/92 anonim ***** válasza:
100%
Hát nem tudom, engem tavaly telibekapott az évszakzáró front szupercellája, konkrétan a bugyimból is folyt a víz. :) Szerencsére ősszel volt, nem télen, de a ruháimból még másnap is csöpögött a víz. Szerintem akor semmilyen öltözet nem segített volna.
2023. nov. 13. 11:34
 26/92 anonim ***** válasza:
100%

A speciális ruházatoknak is van azért hátránya,elsősorban a belűlről vizesedési folyamat,ami ha keményen teker az ember mindenképpen jelentkezik

izzadtság formájában.

Ez a zárt vízlepergető anyagoknál erőteljesebben is jelen van,egyszerüen belülről elázik az ember.

2023. nov. 13. 14:40
 27/92 anonim ***** válasza:
60%
Azért ne csináljunk úgy mintha hatalmas problémát jelentene az esőzés. Nagyon ritkán van olyan eső itthon, hogy egy egyszerű esőkabát ne legyen elég. Azt az évi néhány alkalmat meg igazán át lehet hidalni valahogy. :) szerintem jó ha 10-15 olyan nap lehet egy évben amikor valóban zavaró mértékű az eső.
2023. nov. 13. 15:11
 28/92 anonim ***** válasza:
100%

Nem csinálom a problémát, de mostanság nagyon megváltozott az időjárás, mert

brutál hirtelen nagy esők jönnek,és ha éppen útközben ér nem kellemes.

2-3 évente én is elázok, de akkor nagyon.

2023. nov. 13. 15:27
 29/92 anonim ***** válasza:
0%

Tisztázzuk. A lakosság többsége városi ruhában, városban kerékpározik, és nem szeretné, hogy a ruhája trutyis-vizes legyen és ő se ázzon szarrá. Az esernyő gyalogosként tökéletesen elég, de bringán kb. életveszélyes.

A bringások egy kis része elborult agyú aki minden szirszart megvesz sapkától a klipszpedálos cipőig de a tisztességes sárvédő full ciki. Ez egy másik kategória, külön kaszt. Ők nem utcai, normál ruhában mennek ígyse-úgyse.

2023. nov. 13. 19:16
 30/92 anonim ***** válasza:
25%

29/

Igen részben igaz ez, de inkább a sportoló jellegű bringásokra jellemző.

Többféle kerékpáros típus létezik.

Ezeknek a "versenyzői mezben" tekerőknek, akik gyári mezben nyomják, ők valóban mindenfélét megvesznek ami látványos.

De...emelett azért jelen vannak a gyereket ültetőkosárban hordózókkal felszerelt fiatalabb szülők társasága is, akik tényleg életszerűen használják a kerékpárt, nem csak 1-2 órára edzésre, hanem ezzel járnak a munkába is.(!)Nekik általában van sárvédő is, úgy ahogy a hajtás-pajtásosoknak is,érdekes ott nem ciki ez,tudnillik ez az életszerű elázás ellen.Én is vettem sárvédőt, nálam ez fontos, mert a kerékpáromat és magamat is ezzel védem.Ez tényleg nem divat kérdése kéne hogy legyen,alapvető dolog.

A másik érdekesség, hogy ha van kijelölt bicikliút a főút mellett-megfigyeltem- akkor sem tekernek rajta sokan. A főúton tekernek. Erre milyen szabály vonatkozik? Ha rájuk dudálnak akkor csodálkoznak.

A versenykerékpárosok nem nagyon használják a kerékpárutat.Ez is olyan, mint a sárvédő?

2023. nov. 14. 08:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!