Biciklisként ebben a hűvös/hideg és esős időben nem rossz munkába járni és látni a fűtött autókban közlekedő autósokat?
Az esernyős témát én indítottam el, és tulajdonképpen viccnek szántam, de most megkerestem, hol láttam ilyet. Hát tessék: :)
A kerékpárút a kerékpárok közlekedésére szolgál,attól hogy valaki ezt nem veszi figyelembe attól ez még így van.Simán szólhat érte a rendőr,de egyenlőre elnézik.
Az nem indok,hogy egy kerékpár milyen tipusú,és bírja ezt vagy nem.
Ahol párhuzamosan halad a főúttal,és még jó minőségű is,akkor mindenkinek ezt kéne használnia./pl.Nagytétényi úton végig Érd felé,és ezen sem mennek
sokan hanem a főúton tekernek(!)/
38:
A lényeg, hogy ahol tilos úttestre menni, és a kerékpárúton kell haladni, ott nem szabályos opció, hogy önkényesen az országúton tekersz. Adott esetben ez veszélyes is lehet, ha nem számítanak ott kerékpárosra.
Piros háromszögletű tábla, benne fekete kerékpárral, alatta jobbra mutató fekete nyíllal./Nagytétényi úton befelé a város felé/
A speed biciklikkel mennek tovább mint a "vaddisznó",a többi montis,gyerekesek, meg a "koca" bringások meg szépen mennek jobbra,a bicikliútra.Érdekes dolog ez,rájuk nem vonatkozik ez a kitétel.
Tényleg jó lenne ezt már tisztázni hogy kire mi vonatkozik.
46/De a Kresz ilyen megkülönböztetést nem ismer, mármint bringautak minősége szerint önkényes besorolást, hogy éppen nekem milyen a biciklim.
A bicikli az bicikli.
Lehet az Tesco-bike, Dogma,vagy Pinnarello,igaz ez egy dogmának tűnik..
Ha van a főút mellett kerékpárút, akkor a kerékpáros köteles lenne azt használni. Ez Dogma.(kivétel egyesületek lennének)
#48: A felvetésedre igen egyszerű a válasz: Aki edzeni jár ki egy szakaszra, azt nem fogja érdekelni a kerékpárút, több okból is:
- A kerékpárúton max 30/ó a megengedett sebesség, ettől még egy hobbi tekerőnek az átlaga is több, ezt én például ezt egy-két év tapasztalattal, tehát elég amatőrként ezt akár 80-90km távon is tudom tartani.
- A kerékpárút tele van/lehet kirándulós tekerőkkel, gyalogosokkal, őket nem jó kerülgetni és amúgy meg mi sem vagyunk olyan bunkók, hogy közöttük száguldozzunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!