Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Biciklisként ebben a hűvös/hid...

Biciklisként ebben a hűvös/hideg és esős időben nem rossz munkába járni és látni a fűtött autókban közlekedő autósokat?

Figyelt kérdés
Egyszerűen nem vesz rá a lélek, hogy ilyen időben biciklire szálljak már.
2023. nov. 10. 15:36
 41/92 anonim ***** válasza:

Az esernyős témát én indítottam el, és tulajdonképpen viccnek szántam, de most megkerestem, hol láttam ilyet. Hát tessék: :)

[link]

2023. nov. 14. 16:57
 42/92 anonim ***** válasza:
25%

A kerékpárút a kerékpárok közlekedésére szolgál,attól hogy valaki ezt nem veszi figyelembe attól ez még így van.Simán szólhat érte a rendőr,de egyenlőre elnézik.

Az nem indok,hogy egy kerékpár milyen tipusú,és bírja ezt vagy nem.

Ahol párhuzamosan halad a főúttal,és még jó minőségű is,akkor mindenkinek ezt kéne használnia./pl.Nagytétényi úton végig Érd felé,és ezen sem mennek

sokan hanem a főúton tekernek(!)/

2023. nov. 14. 17:15
 43/92 anonim ***** válasza:
72%

38:

A lényeg, hogy ahol tilos úttestre menni, és a kerékpárúton kell haladni, ott nem szabályos opció, hogy önkényesen az országúton tekersz. Adott esetben ez veszélyes is lehet, ha nem számítanak ott kerékpárosra.

2023. nov. 14. 17:16
 44/92 anonim ***** válasza:
73%

Piros háromszögletű tábla, benne fekete kerékpárral, alatta jobbra mutató fekete nyíllal./Nagytétényi úton befelé a város felé/

A speed biciklikkel mennek tovább mint a "vaddisznó",a többi montis,gyerekesek, meg a "koca" bringások meg szépen mennek jobbra,a bicikliútra.Érdekes dolog ez,rájuk nem vonatkozik ez a kitétel.

Tényleg jó lenne ezt már tisztázni hogy kire mi vonatkozik.

2023. nov. 14. 17:26
 45/92 anonim ***** válasza:
100%
2023. nov. 14. 23:11
 46/92 anonim ***** válasza:
24%
Miért nem értik meg az autósok, hogy országúti bringával nagyon kevés bringaút járható? Sajnos ebben az országban ilyen az utak minősége. Ja, meg nagyon sok helyen a gyalogosok is magukénak érzik a bicikliutat. Tehát van, ahol a pocsék útminőség miatt, van, ahol a gyalogosok miatt lehetetlen használni. Egyébként úgy gondolom, a jó minőségű, használható bringautat minden bringás szívesebben használja, hiszen biztonságosabb.
2023. nov. 17. 19:49
 47/92 anonim ***** válasza:
100%

46/De a Kresz ilyen megkülönböztetést nem ismer, mármint bringautak minősége szerint önkényes besorolást, hogy éppen nekem milyen a biciklim.

A bicikli az bicikli.

Lehet az Tesco-bike, Dogma,vagy Pinnarello,igaz ez egy dogmának tűnik..

Ha van a főút mellett kerékpárút, akkor a kerékpáros köteles lenne azt használni. Ez Dogma.(kivétel egyesületek lennének)

2023. nov. 17. 20:03
 48/92 anonim ***** válasza:
100%
Az a tapasztalatom, hogy ahol jó minőségű, új bicikliút épült, ott sem használja minden kerékpáros. Más szempont lehet ebben.
2023. nov. 17. 20:36
 49/92 MGéza ***** válasza:
100%

#48: A felvetésedre igen egyszerű a válasz: Aki edzeni jár ki egy szakaszra, azt nem fogja érdekelni a kerékpárút, több okból is:

- A kerékpárúton max 30/ó a megengedett sebesség, ettől még egy hobbi tekerőnek az átlaga is több, ezt én például ezt egy-két év tapasztalattal, tehát elég amatőrként ezt akár 80-90km távon is tudom tartani.

- A kerékpárút tele van/lehet kirándulós tekerőkkel, gyalogosokkal, őket nem jó kerülgetni és amúgy meg mi sem vagyunk olyan bunkók, hogy közöttük száguldozzunk.

2023. nov. 17. 21:03
 50/92 anonim ***** válasza:
73%
Kerékpárnak a bicikliúton van a helye /ha van/ a Kresz szerint.Ahol nincs ilyen, ott /és nem tiltja a tábla/ lehet menni a közúton.Ennyi.
2023. nov. 17. 21:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!