Biciklisként ebben a hűvös/hideg és esős időben nem rossz munkába járni és látni a fűtött autókban közlekedő autósokat?
A kijelölt utak sokszor borzalmas minőségűek a bringást és a bringát is szétverik a hatalmas gyökérkinövések/kátyúk. Egy trekkingel még viselhető a dolog, de egy vékony kerekű outival rendesen fájdalmas. És igaz, hogy nem szabályosan járnak el ilyenkor azzal hogy az úton tekernek, de mégis inkább a bringatak állapota a hibás ezért.
A duálásnak meg semmi értelme, egy szimpla beszólással ér fel, úgysem fog tudni hirtelen felugrani a bringaútra. Kerüld ki, azt ennyi, teljesen értepmetlen a főúton bringásokat ijesztgetni, nem indokolt.
25:
Ilyen sok évente egyszer van itthon, a hegyekben meg gyakran előfordul, és ezeket az anyagokat oda tervezték.
26:
Ez mérsekelten igaz a páraáteresztő rétegekkel. Más kérdés, hogy én overkillnek érzem Magyarországon, hegyekbe goretex pro-s kabátot használok, munkába tekeréshez meg egy olcsó Columbia-t, aminek messze nem olyan jó a vízzáró-páraáteresztő rétege, de az elmúlt hetek esőzései például nem okoztak gondot kívül meg belül sem. Sokat segít, ha az alsó réteged nem pamut, hanem műszál, a legjobb ha merino, aztán a munkahelyen cseréled pamutra.
28:
Az elmúlt években volt 3 olyan eső, ami problémás volt, engem egyik kapott el hazafelé, nálunk akkora jedarabok hullottak, hog örültem hogy volt rajtam sisak. De ezek ma is ritkaságok.
29:
Mi akadályozza meg, hogy esőkabátot vegyél fel, ha esik? Én is 90%-ban utcai ruhában tekerek munkába, mellesleg bringás technikai ruhám egyáltalán nincs, csak ha olyanaz időjárás, túracuccot vagy futó cuccot veszek fel, mert olyanom van, de ritka az ilyen időjárás. Sárvédőm meg mindig volt, anélkül nem használok bringát, igazából nem is veszek, mert a gyári megoldások jobbak mint az utólagos rápattintósak.
Az esernyő nálad valahol bekattant, mert ismételgeted újra és újra, miközben már sokan leírták, hog senki nem fog esernyővel bringázni, esőkabátban meg nyilván igen.
30:
Én ahol tudom, használom a kerékpárutat, de munkába menet van egy 300 méteres szakasz, ahol azért nem, mert ahonnan érkezek, át kellene menni a túloldalra (bármiféle brinás átkelő, zebra nélkül), majd vissza (lámpás átkelőn). Egyébként nem az én megszokott útvonalomon, de egy rakás hasonló van a lakhelyem környékén, ahol rendkívül logikátlanul sokszor kerrsztezgeti a kerékpárút a vele párhuzamos utakat.
A másik, tizenéves koromban gyakran tekertem a Fertő tó parti úton, miután megépítették a kerékpárutat, jó magyar szokás szerint kilopva az alapozásból az anyagot, már 1 év múla keresztbe álló gyökerekkel teli volt, egy szenvedés volt rajta tekerni, teljesen megértettem azokat, akik az országúton tekertekm
Ahol van kiépített bicikliút semmi nem indokolja,hogy ne használják azt.
Egyesületi igazolvánnyal tudom elképzelni,hogy versenyzési céllal egy célközönség részére felmentést adjanak.Attól hogy valaki beöltözik,még nem lesz Eddy Merckx,vagy ne adj isten Pogacar Tádé.
Erröl egyébként már volt szó hivatalosan is,hogy ezt ne nézzék el a hatóságok,mert most ez elnézve van(!)A kerékpár az kerékpár.
34:
Teljesen egyetértek, a szabály az szabály, én csak az okot írtam, amiért vannak akik az országutat választják. Amit kerékpárútnak neveznek a legtöbb helyen az országban, az valami katasztrófa.
34
Az én outim egy elég finom szerkezet. Ha szar minőségű úton megyek és mindenféle gyökérkinövéseken kell áthaladon vele, hamar elállítódik a váltó, ami nagyon kellemetlen tud lenni tekerés közben. Illetve hosszú távon tönkreteszik a bringát az ilyen utak, és mint mondtam, fizikai fájdlmat is okoz. Ráadásul még balesetveszélyes is.... A kedvencem hogy ezt nem úgy oldják meg, hogy kijavítják az utat, hanem kitesznek egy táblát, hogy 'úthibák', s onnantól enyém a felelősség ha beleset ér miattuk. Szóval én indokoltnak látom hogy ha nagyon szar a bringaút, lemenjek az autóútra.
36:
Ez mondjuk fals érvelés. Autóval sem mehetsz fel a járdára, ha nagyon kátyús az út, hanem kénytelen vagy lassabban menni. Ahogy az országút nem autóverseny pálya, a kerékpárút sem kerékpárverseny pálya, nyilván edzsre meg olyan útszakaszt választhatsz, ami alkalmas rá.
Csakhogy az autóval el sem férnél a járdán és veszélyeztetnéd a gyalogosokat, míg egy binga az út szélén simán elfér, én azért ezt így nem hasonlítanám össze..
Persze, igyekszem jó útvonalat választani ahol lehet haladni az otuival. De magyarországon nem nagyon találsz olyan bringautat ami mondjuk egybefüggően legalább 10 km-en keresztül jó minőségú. Én meg rendszeresen megyek 100+-os köröket, nyilván futok bele szar szakaszokba. Félre ne érts, törekszem én is arra hogy bringaúton mehessek, hiszen nekem is jobb, biztonságosabb. De van ahol annyira pocsék az út, hogy a szenvedést elkerülendő inkább lemegyek róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!