Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Melyik kung fu irányzat...

Melyik kung fu irányzat alkalmas harcra, önvédelemre?

Figyelt kérdés

2015. okt. 11. 21:11
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯
 81/172 anonim ***** válasza:
43%
Viszont, mielőtt írnál, szeretném lezárni a vitát! Nem szeretnék veled rosszban lenni, és végképp nem szeretnélek ingerelni. Elfogadom a véleményed, szíved joga, hogy mit hiszel és mit szeretsz, de ezt ne terjeszd tényként, mintha tudnád, hogy miről beszélsz, amikor a Kung-fu-t ócsárlod. Én tisztában vagyok a dolgokkal, bár ez ellent mond a te véleményednek, ezért nem szereted a pofám, azonban úgy gondolom, hogy kulturáltan ezt meg lehet beszélni, de nem szeretném, mert tényleg nincsen semmi tapasztalatod a Kung-fu-val a Jackie Chan filmeken kívül. Ezt azért mondom ilyen biztosan, mert olyan kijelentéseid voltak, hogy ez tisztán látszik! :D Ezzel nincsen semmi baj, én még Kung-fu ellen nem harcoltam, de Box és Thai Box ellen igen. Úgyhogy tudom, hogy mit beszélek, bennem nincs fantáziavilág. :) Te meg Karate, Aikido és Box után építed a véleményed úgy, hogy a Karate tönkretette a térded, az Aikido kiegészítő harcművészet és nehéz kivitelezni, a Box meg rögtön bejött neked. Ezért vagy ilyen véleményen. :)
2015. okt. 16. 23:35
 82/172 anonim ***** válasza:
0%
80-as, mi a baj a Wing Tsun-nal? :) Mesélj csak. :) Drága? Jogos! Megéri? Aki megteheti anyagilag, annak igen. Tehát mi a probléma? :)
2015. okt. 16. 23:38
 83/172 anonim ***** válasza:
0%
A másik meg, hogy nem értem, miért nem lehet elfogadni, hogy minden stílusnak megvan az ereje és a gyengéje. A Boxnak az az ereje, hogy rohadt gyors és nagyon dinamikusan, erősen tud támadni és amíg lendületben van, addig ő is szinte sebezhetetlen. De a gyengéje, hogy a harc másik 4 fázisában szinte nulla a teljesítménye, nagyon gyenge a védelme és ha egyszer kizökkentik, akkor sebezhető. Vissza tud pörögni, de ritka az, ha el lehet menekülni. De ez így van. Ezért veszélyes baromira a Box. :)
2015. okt. 16. 23:54
 84/172 aikiboxer ***** válasza:
65%
Nahát SL ezek szerint te régebb óta itt vagy, csak eddig vagy névtelen voltál, vagy más néven... De ha ennyi mindenre emlékszel rólam, akkor azt is tudod, hogy soha nem ócsárlom a kung-fut, az utóbbi időben tettem egy-egy megjegyzést csak, de egyébként direkt nem szoktam szídni a kung-fut, mivel életemben 0 kung-fu edzésen voltam. Most se mondtad rá semmit, csak tényeket, hogy elavult az edzésmódszertana stb. De nem mondtam, hogy rossz lenne. Csak -- tradicionális.
2015. okt. 17. 01:01
 85/172 anonim ***** válasza:

A wingtsunnal semmi baj. Az araval semmi baj ( ki kell jonni angliaba apolonak es utana barmilyen draga edzesre siman lesz penz)

De amit wt neven tanitanak tobb orszagban is, az alig fejleszto jellegubb mint a karate oktatasok. Nyilvan az edzok tobbsege miatt es nem a stilus miatt

2015. okt. 17. 07:47
 86/172 anonim ***** válasza:
Létezik jó kung-fu edzés is, ahol tényleg meg is ütik egymást. Azonban ha nincs sparring, akkor sose fogsz tudni senkit megütni, mert nem tanultad. A box azért jobb hazai viszonylatban, mert ezt is tanítják. A box edzések sem érnének semmit ha nem lenne küzdelem.
2015. okt. 17. 11:42
 87/172 aikiboxer ***** válasza:
46%

Valóban létezik jó kung-fu edzés és harcos is, például:

[link]

2015. okt. 17. 13:28
 88/172 A kérdező kommentje:

Aikiboxer a sanda az egyrészt, nem kungfu, csak kínai szabályrendszerű "kickbox+judo", azaz versenySPORT. A tradicionális kungfu nem alkalmas versenyzésre, ahogyan a sanda sem ér semmit sem önvédelem szempontjából. Nálunk anno egy kungfu (és nem sanda!) sparring másképp nézett ki, volt rajtunk ujj nélküli kiskesztyű és fogvédő, aztán szevasz. Cipőben rúgtuk egymást, nem sípcsontvédős lábfejvédőben. A sanda biztonságosabb full kontakt sparring rendszer, mint a tradicionális kungfu sparringok, viszont nem is annyira hatékonyak.

Pont úgy mint a karatében, más a versenykarate, mint az eredeti. A sanda az versenykungfu - de igazából nem is kungfu- akar(na) lenni.

2015. okt. 17. 20:08
 89/172 aikiboxer ***** válasza:
58%
Mit jelent nálad az, hogy "hatékony"? Ha egy sandás egy sorozattal földre küld 2 mp alatt, akkor az hatékony, vagy nem?
2015. okt. 17. 21:21
 90/172 anonim ***** válasza:
80%

En akiket lattam sanda - kungfusokat egy pesti felkapott klubban, gyakorlatilag nulla szinten volt iskolazott a mozgasuk. Formagyakorlatoztak masik edzesen egy csomot, a semmiert.

Kiraly edzesmodszerek, vagy csak kiralyul kivitelezve (ironia)

Ez van ha 30 emberre jut egy edzo, ez a zumba szint mozgasban.

30 emberbol az edzonek es egy regota ott tanulonak volt kuzdosportosan mondjuk ertekelheto mozgasa. De ahhoz kepest hogy milyen lehetne nekik eves gyakorlas utan.. Na mindegy. A tanulok meg.. Szoval akkor mar inkabb normalis box, tb, birko, savate mint az ilyen fura; magyarositott divatos felig shaolin felig sanda edzes.. Vagy ok. Akkor mar zumba :)

2015. okt. 17. 21:27
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!