bármi alkalmas önvédelemre amennyiben alacsonyabban képzett ember ellen kell védekezned. Akár még a balett is.
2015. febr. 16. 11:02
2/12 Pörölyfej Béla válasza:
Kung-fu edzés helyett inkább egyél spenótot és úgy is meg tudsz verni akárkit. Sőt még azzal is többre mész ha netről tanulsz boksz ütéseket és kékíted a levegőt napi 30 percig, azzal is többre mész, mint a legtöbb hazai kung-fu edzéssel.
2015. febr. 16. 15:22
3/12 anonim válasza:
Hát igen a hazai kung-fu oktatás 95%-a mehet a francba, annyira szarok.
Két jó kung-fu edzést láttam itthon. Az egyik a Kapecska Attila Xing Yi Quan edzése, ott mma-s kiskesztyűben agyalták egymást sparringokon, elég keményen, nem szarakodtak annyi szent, magam is meglepődtem rajta. Igen jó ott az edzés.
A másik pedig egy Lo Man Kam wing chun edzés volt, ott is mma-kesztyűben - igaz itt már fejvédőben is - verték egymást.
Valamint sokan dicsérik a hazai Hung Gar Kuen edzés(eke)t is, bár ebből nem tudom mi igaz, mert ilyen edzést még nem látogattam.
2015. febr. 16. 17:41
4/12 anonim válasza:
szeretem mikor úgy pontozzák le az embert, hogy utána semmi kommentárt nem írnak, amiben az ellenkezőjét állítanák az álláspontnak.
2015. febr. 16. 18:41
5/12 anonim válasza:
Többnyire a rendíthetetlen harci szellemű, az univerzummal eggyé váló kungfuccs huszárok pontoznak le, akiknek r.hadtul fáj az, hogy az ipiapacs sz.rt sem ér az utcán. Tiszt. a kiv.-nek (a fenn említett két edzés).
2015. febr. 18. 09:32
6/12 anonim válasza:
Alkalmas hát. Más kérdés, hogy mennyire nevezhető kung-funak, amit Nyugaton tanítanak. (Egy Shaolin-kolostor szintű edzésnek egy fehér ember se vetné alá magát önként). Érdemes tájékozódni, hogy hol mennyire komolyan vehetőek. Szerintem pl. ahol mindjárt első órán a chi-ről kezdenek okoskodni, az felejtős. De az sem biztos minden esetben, hogy a "keményebb" edzés a jobb. Ahol kesztyűben, védőszerelésben "gyakorolnak", az sport, ott nem az utcai harcra készítenek fel, mert a két dolognak egészen más mozgásrendszere van. (Ami nem azt jelenti, hogy az utcán 0 haszna lesz annak, amit ott tanultál. Olyan ez, mint az épület- meg a bútorasztalos.)
2015. febr. 20. 10:53
7/12 anonim válasza:
" Ahol kesztyűben, védőszerelésben "gyakorolnak", az sport, ott nem az utcai harcra készítenek fel, mert a két dolognak egészen más mozgásrendszere van."
Más a mozgásrendszere, aha.... a tigris, daru, sárkány, pincsi, kisegér formák azok aztán biztos utcai harcra készítenek fel. Amúgy pedig attól, hogy védőfelszerelésben gyakorolnak valamit, az nem azt jelenti, hogy az az adott stílus - a témánál maradva - kungfu irányzat sprttá lett lebutítva. Arról egyébként nem is beszélve, hogy a védőcuccos sparringok előbb adnak küzdelmi tudást, mint az autentikus tradicionális kata/forma-buzulásos edzésmódszerek.
2015. febr. 20. 16:35
8/12 anonim válasza:
*sporttá
2015. febr. 20. 16:35
9/12 anonim válasza:
Sparringoltam már többféle kung-fu irányzat képviselőivel (chow gar, shaolin, wing chun/tsun/tzun, ba ji, pak hok...stb), egyik sem valami jó. A choy lay fut talán az egyetlen kung-fu ami még azért használható valamire.
2015. febr. 21. 11:42
10/12 B Atya válasza:
Utcai önvédelemre , egyetlen harcművészet se garancia ,ha veszélyes környéken élsz , vegyél egy jó minőségű prófi gázsprét,olyat ami irányitott és 5 - 10 méterig akár szembe szélbe is hatásos a támadó ellen.Vannak már ilyenek svájban gyártják kb 12000 ft. Persze az harcművészetek is jók , de ha megtámadnak jóbb blokkolni a támadót, és ehúzni a csíkot , mithogy bunóba keveredni , amiből még bármi is lehet , és ki tudja milyen fegyvere lehet még a támadónak! Hősködni felesleges.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!