Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » A Kung-Fu alkalmas utcai...

A Kung-Fu alkalmas utcai önvédelemre?

Figyelt kérdés

2015. febr. 16. 10:28
1 2
 11/12 Nagyak válasza:
100%

Na, erre hadd reagáljak úgy, mint aki érintett, közben mégsem. :-)

Én évekig kung-fuztam (most direkt nem írom le, milyen stílusban, ugyanis szinte mindenütt megy az agymosás, hogy a miénk az aztán milyen jó és használható a többihez képest, ami mind sz.r), megszereztem a legelső mesterpapírt, azután abbahagytam.

Most mondom: ha nem verekedős környéken nőttél fel, akkor egy harciasabb középsőcsoportos óvodás is lenyom az utcán! A sparringet meg a kesztyűs full contact harcot is hagyjuk, mert rohadtul más testi/lelki/idegállapotban leszel, ha valaki elszántabban rád támad az utcán, mint amikor tudod, hogy valójában nem azért küzdesz, hogy ne nyomjanak bökőt a vesédbe.

Támadtak már meg? Amikor dől belőled az adrenalin, leizzadsz, remegsz, kiszárad a szád és mozdulni sem tudsz? Na, akkor legyél marha nagy kung-fus, karatés, thai boxos, bármi...

Szóval tárgyi eszközök (gázspray stb.) valóban sokkal többet érnek.

2015. febr. 23. 15:01
 12/12 anonim ***** válasza:

Ha leblokkolsz akkor fegyvert sem tudsz használni.

Ha ki van képezve a tested és az elméd, akkor meg ki van képezve. Ha meg valaki szarul van kiképezve, akkor szarul van.

Azért a harci képzésnek az emberi történelem során van egy múltja. Hoooogy ez mennyire király dolog azt nem tudom, de hát ez van.

A mozgás fejleszthető, közelharcban pedig a jobb mozgás, nagyobb erő, sebesség, jobb technika számítanak. Tehát ezekre lehet gyúrni, ez egyszerű következtetésnek tűnik. A gyúrás már kultúránként eltérő, de mindenhol megvan a harcosok képzésének a rendszere..

2015. okt. 19. 19:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!