Kalaripayattu-t hol lehet tanulni? Alkalmas önvédelemre?
Nagy Sanyi még meg sem született mikor már volt Kalari....
De most ez amúgy tökmindegy. Nem tudsz itthon ilyet tanulni, csak Indiában. Hogy mennyire hatékony önvédelemre? Hááát....
https://www.youtube.com/watch?v=0aevd3Vqylk
Túlságosan tradicionális senki sem fog szablyával és pajzzsal harcolni manapság, a pusztakezes része sem valami meggyőző. Bár mondjuk abból a szempontból igen kemény, hogy jó formán kisgatyában és ágyékkötőben harcolnak éles fegyverekkel. Ugyanakkor hiába kemény ez így, nem normálisak, mert így el tudom képzelni, hogy mennyire gyakori lehet a sérülés. Használhatnának védőfelszerelést legalább. Mondjuk attól függ, mert még ebből a videóból sem lehet ezt megállapítani, ez egy dokufilm volt.Nyilván több a semminél, de szerintem van sok több stílus is ami jobb ennél.
Bár lényegtelen ezt kielemezgetni, hiszen ilyet csak Indiában tanulhatsz úgy is.
Szerintem elmebetegek lehetnek. Kb. Mondjuk MMA-sok krémje nem az? Hmm azért de, tehát agresszióban sem kell félteni a nyugati küzdősportokat és bunyósokat.
Na most a kalari sem attól lesz jó, hogy az az ősi. Egy stílus, nyilván lehet jól is csinálni, meg sz.arul is.
Igazából olyanokkal kellene ringbunyót nézni, akik tényleg űzik. Dokufilm ehhez így kevés.
Kíváncsi lennék Dog brothers csapatban mit kezdenének kalarisok, az fegyveres bunyó minimális védőcuccban.
"Kíváncsi lennék Dog brothers csapatban mit kezdenének kalarisok, az fegyveres bunyó minimális védőcuccban."
Ez érdekes gondolat, és a felvetés is jogos úgymond. Viszont! Ezt így megint nem érdemes összehasonlítani, mert nagyon eltérőek itt küzdelmi stílusok és az edzésmódszerek is, mindkét team tagjai máshoz vannak szokva. Ezek a kalarisok ahhoz vannak hozzászokva, hogy egy szál ágyékkötőben harcolnak éles fegyverekkel. Ellenben a Dog Brothers-ék fejvédőben, kesztyűben, harcolnak életlen fegyverekkel. Mindkettő full kontaktban.
Nyilván tudnának alkotni valamit a kalarisok is. Lehet védőcuccokban leiskoláznák őket DB-sék, viszont védőcucc nélküli küzdelemben inkább a kalarisokra fogadnék.
Igazából fene tudja, kár is ezen elmélkedni. Ez csak is úgy derülne ki, hogy ha mindkét team megmérkőzik egymással, kétféleképpen védőfelszereléses és védőcucc nélküli küzdelemben is.
Ez jó.
Mondjuk én annak a híve vagyok ('harcművészként') hogy viszonylag megengedő küzdősport szabályrendszer mellett kell tudni helytállni harcművészként is. Kesztyűben, meg ami kulturált helyeken célszerű.. mittudomén, erre jó az MMA szabályrendszer.
Ugye ez a pusztakezes összemérés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!