Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » A Xing Yi Quan az mennyire jó...

A Xing Yi Quan az mennyire jó önvédelemre?

Figyelt kérdés
Mert ahol lakok lenne ilyenre lehetőségem. Eredetileg bokszolni akartam, de a bokszedző nem fog edzeni, mert már túl "öreg" vagyok, ő pedig csak versenyzőkkel foglalkozik, hobbysta edzésre nincsen lehetőség. Más pedig nagyon nincsen, csak ez a Xing Yi. (Na meg capoeira, de arra értelemszerűen nem megyek).

2014. dec. 3. 22:49
 1/4 anonim ***** válasza:

Én Xing yit tanultam 3 evig.

A rúgasai jók,megkemenyiti a tested es javítja a reflexeket de az ökölharc gyenge es sokat formagyakorlatoztunk.

De ha nincs box akkor mindenkepp kezdd el.

2014. dec. 3. 23:52
 2/4 anonim ***** válasza:
Jó helyen laksz! Irigyellek. :)
2014. dec. 4. 10:41
 3/4 anonim ***** válasza:

Szerintem az oktatód kérdése.

Önvédelemre jó a Xingyi, lévén hogy arra találták ki (támadásra, de ez részletkérdés).

De ha van egy xingyiedző akinek az edzésén nincs sparring, nincs zsákolás, nem olyan edzésmódszereket használ mint amikkel normálisan lehet tanulni, fejlődni akkor annyit is fog érni.

Normális edzésmódszerekkel viszont gyors és erős stílus (mondjuk melyik küzdősport/harcművészet nem az)

2014. dec. 5. 14:30
 4/4 krumplu válasza:
Minden harcművészet jo az önvédelemre edzi az álloképességet erősíti a tested és fel fogsz vele bitni dolgokat
2014. dec. 6. 17:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!