Shito-ryu karate és a Xing Yi Quan az jó kombináció lenne?
Nem. Teljesen fölösleges a xing yi-t egy karate stílussal együtt gyakorolni.
Én inkább a xing yi-t (ami önmagában egy elég hatékony stílus) valami full kontakt küzdősporttal együtt gyakorolnám.
Nem jó kombináció! Egyiket sem oktatják hazánkban, csak maximum valami hamisított kamu verzióját, aminek semmi köze az eredeti stílushoz! Ráadásul elárulom neked, hogy a mai világban már nem működnek az ázsiai karatés kung-fus varázslások! Inkább nézd meg, hogy van-e a környékeden ökölvívás, thai box, savate, birkózás, judo, BJJ!
#USBORNE
Én a Kapecska Attila Xing Yi edzését láttam, mint néző. Nem szarakodtak, MMA-kesztyűben verték egymást sparringon. A Xing Yi az ilyen belső kung-fu, Wudangi irányzat. Ránézésre olyasmi laikus szemmel, mint egy "egyenes vonalú mozgást követő taichi-val kevert savate". Tudom, most hülyén hangzik, de amit láttam belőle azt így lehet leírni. Nem tudom, hogy ebben az országban hogyan oktatják más helyeken a Xing Yi-t, de a Kapecskáéknál jó az edzés, az tuti.
A shito-ryu, az a shotokan karatéból kifejlesztett karate. Ha ilyen semi-contactos versenykarateként oktatják, akkor az egy fos. Ha viszont tradicionálisan, akkor viszont igen jó. Ebben a karate irányzatban van a legtöbb formagyakorlat, viszont sok ütés van benne, több mint rúgás (van fekete öves shito-ryus ismerősöm). Ha az edzésen van kumite és véresre veritek a seikeneiteket a makiwarán, akkor az az edzés, fa.sza.
Amúgy szerintem fölösleges lenne kombinálni a kettőt. A shito-ryu mozgásanyaga nagyon merev és szögletes, a xing yi rugalmasabb, amolyan "hullámmozgást" követ.
Itt sem lehet rossz az oktatás:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!