A box alkalmas önvédelemre ha egy nálad valamivel izmosabb/magasabb ellenféllel állsz ki?
Tanuljátok már meg:
Izom =/= Harci tudás
Én eddig csak nálam magasabb és izmosabb emberekkel kerültem konfliktusba, és általában én nyertem. A technika sokszor többet ér az erőnél...
a küzdelmi tapasztalat,a nagyobb hozzáértés és a jobb állóképesség a lényeg.
értelem szerűen egy más sportot űző/nem űző nagyobb darab embernek idegen lesz az a helyzet,hogy keményen bevernek neki,fájdalmat érez,elmozognak előle,fárasztják és 2 perc alatt testileg lelkileg kimerülhet,olyan szinten,hogy remegni fog mindene a stressz miatt.
aki meg bokszol 10 éve,annak ez hazai pálya testalkattól függetlenül és nagy valószínűséggel győzni fog.
Igen.
Tudod a legtöbb harcművészet arról szól, hogyan győzzünk le egy nálunk nagyobb, erősebb támadót. Egy thai boxos combrúgás után nem áll meg egykönnyen a lábán az ember.
Bár szerintem a kistermetű embereknek sokkal inkább a belharcot, dobásokat, fojtásokat, ízületi feszítéseket volna érdemes tanulniuk. Egyrészt az alacsonyabban lévő súlypont miatt jobban megtartják az egyensúlyukat, másrészt a technika nagyon sok mindenen egynelít. Ha pedig valaki elér engem úgy, hogy én nem érem el őt, akkor evidens, hogy közelebb megyek, ahol már nincs előnyben a hosszú végtagjaival.
Persze ez azért nagyon sok mindentől függ...
technika
erő
ész
szerencse
rutin
akarat
Ezeken mind múlik.
Ja és igen akár egyébként semmi sem a magasságon múlik 175 cm vagyok 180 cm-s és a fölötti emberek nem mernek ellenem ketten kiállni és nem kamu ezt köszönhetem annak ,hogy kis korom óta járok edzésekre:
- birkózás (szabadfogású)
-3 fajta kung fu
-kickbox
-Kondizok is ja és van mögöttem tapasztalat sok emberrel verekedtem már .
Egy alacsonyabb szálkás izomzatú férfi 2x többet üt mint egy nagy body builder ember ( ezt az izmosra gondoltam ) !!!
Én inkább karate-t vagy a muay thai-t ajánlom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!