Az ázsiai harcművészetek/küzdősportok működnek egyáltalán a valóságban?
Néztem több videót, valamint birkózóként sparringoltam már kung-fusokkal, karatésokkal, ju-jutsusokkal (nem bjj) és taekwondósokkal is. Hát nagyon siralmasak voltak. Sehol sem láttam még olyat, ahol ázsiaiak tényleg tudják használni a tudásukat.
A boksz, kick-box, savate, birkózás, szambó, brazil jitsu az működik, ez tény. Talán a thai box az egyetlen ázsiai küzdőstílus, ami tényleg használható.
Az ilyen aikido, kung-fu, ju-jutsu, karate és társai ezek működnének éles küzdelemben. A karate az tánc, ezt tapasztaltam. Az ilyen kung-fus tigris, daru, sáska állások is elég nevetségesek.
Én nemrég érettségiztem és a nem fakultációra járóknak is tanítják, bár 11.ben már nem szokása az embereknek figyelni :D
Hogy a témánál is maradjak, ez a srác jiu jitsus, de volt ifi MMA bajnok, felnőttben pedig második, most ezt a videót találtam hozzá:
Most itt tényleg olyan sportolók vannak akiknek lövése sincs a fizikáról? Pedig a sportokban is alapvetőbb lenne a szerepe, mint akár a biológiának. Vagy itt mindenki le van ragadva az ókori atommodelnél vagy a mazsola modellnél?
A mozgásminőség se mond gondolom senkinek semmit, hát így múlik el a világ dicsősége... Egy sportolónak és egy harcművésznek illik azért némi elméleti háttértudást magára csipkedni számos témában, pláne ilyen szorosan kötődő témákban. Mondanám, hogy csalódtam bennetek, de azért nem számítottam sokkal többre...
xD
Azért itt van a frissen érettségizett, ő bár fiatal de javít az átlagon, lehet vannak még hozzá hasonlók!
Képbe vagyok a CSI-vel. Hisz tudom, hogy kamu az egész. Agyba-főbe cáfolják meg mindenhol. Kvantumfizikának a CSI-nek annyi köze van, hogy most arra vannak rákattanva. Próbálták már minden tudományba beletuszkolni a CSI-t, de sehova se sikerült nekik. Mert sorra cáfolták meg az elméleteiket. Mert különös, mikor is találkozunk kvantumfizikás dologgal a CSI-nél? Mikor a kvantumfizika elterjedt. Anno mikor elkezdtek jobban foglalkozni azzal, hogy az élőlények bocsátanak ki az elektromosságot, akkor sokan állították a CSI-vel ezeket az elektromos energiákat lehet szabályozni, és erre már évezredekkel ezelőtt rájöttek az ázsiaiak. Kérték, hogy mutassák meg miként szabályozzák ezeket, mert megakarják vizsgálni. Felsültek nem is kicsit, mivel nem sikerült nekik. Azóta sok más ilyen dologgal elsütötték ezt, de mindig ez lett az eredménye. Vicc az egész. Ennek ellenére még mindig a nyugati tudomány az agymosás. Különös, a nyugati tudományos világban nem hisznek abba, hogyha vízbe kevernek őrölt tigris/elefánt/orrszarvú csontot, agyarat, fogat, stb. megfog nőni tőlük a farkuk. Ahol meg hisznek a CSI-be, ez gyakori jelenség. Vicc a köbön.
Mint a fémcső hajlításos dolog. Az is csak trükközés. Vegyük például azt, mikor valaki úgy hajlítja el a vascsövet, hogy ráütnek vele a hasára. Mi a titka? Rögtön a legelső: nem vascsőt használnak. Ugyanúgy, mint a színházakban se igazi kést használnak a szúrásokhoz. A második meg egy apró trükk, amit kevesen ismernek. Megfelelő mennyiségű levegőt fújnak ki jó időben. Ugyanis ilyenkor a rekeszizom pont ott van, ahova ütnek. Ezt egy kicsit feledzik, mint írtam vascsövet kicserélik, meg keresnek olyan balekokat akik elhiszik az egészet, és máris készen van a Show. Ez is szimplán bűvész trükk semmi más. Csak ennél használják a Leslie L. Lawrence féle hazudási módszert: hazudj minél nagyobbat, azt könnyebben elhiszik. CSI-nél is ugyanez van. Behazudják, hogy a természetben minden anyag ebből épül fel, stb. Különös, akkor miért nem működnek együtt szorosan más tudósokkal? Nem egy megkeresés lett volna már ebbe, de mindig mi történt? A CSI hívők visszautasították az ajánlatott. Jött a szokásos halandzsa, hogy ti nem értenétek meg a dolgokat, stb. Csak utána mindegyik csöndbe lelépett, mikor kérték, hogy mutassanak fel akkor valami bizonyítékot, amit megmutatva tagadhatatlan a CSI létezése. Mert tik se mutattatok fel bizonyítékokat eddig. Mert miket linkeltetek? Kvantumfizikás dolgokat. Egyetlen egy CSI-vel kapcsolatos dolgot nem mutattatok fel, ahol tényleg a CSI-ről írják le ezt. Hogy ezt ekkor már tudták, így tudták kimutatni akkoriban, ezzel a módszerrel használták erre, stb. De még mindig a nyugati tudományok a hülyeségek? Mert igen, attól, mert a farkadra súlyokat kötsz, meg egyéb dolgokkal áramoltatsz magadba olyan dolgokat, amiről se bizonyíték, se normális elmélet az a hihető dolog csak, mert pár ázsiai megmondta, hogy ez így van.
Igaz a mondás. Két dolognak nincs határa: a világ egyetemnek, és az emberi hülyeségnek. Utóbbira legjobb példa ezek az írások a CSI-ről.
Csí
Többféleképpen szokták fordítani: levegőnek, szélnek, energiának, élet-eszenciának. Majdnem minden kultúrában valamilyen néven előfordul. Az indiai kultúrában**, a sámánista kultúrákban mana a megfelelője. Léteznek még a kundalini, az éter, a brill, az odé, az ektoplazma vagy a biogravitáció kifejezések is, mint szinonimák. A héberek duahnak is hívták, a tibetiek lungnak, és a baraka név is a csí-t jelzi. A csí az Univerzum éltető energiája, az alapvető kozmikus energia, amiből az összes többi energia is származik. Minden életnek és minden mozgásnak ez a lényege. Ez az alapenergia nagyon sokféle energiafajtára bomolhat, és mindegyik más-más szervvel, szervrendszerrel áll összeköttetésben.
A csí-t többféleképpen is lehet osztályozni – az egyik módszer szerint az emberben lévő csí: egyrészt az öröklött csí, amit az ember magával hoz, a fogamzástól a halálig az emberrel van, és az emberi életerő alapja. Ezt a fogantatással a szexuális energiából veszi magához az ember, és a későbbiekben a szexuális energia, illetve a nemi szervek ápolása, gondozása révén tudja fönntartani.
A másik a szerzett csí, amit születése után vesz magához az ember az étellel, az itallal és a levegővel. A kínai gyógyászat szemlélete szerint az ember egészségi állapota elsősorban attól függ, hogy mennyi csí-t, mennyi életenergiát képes fölvenni, fönntartani, és áramoltatni magában az energiapályákon keresztül.
A csí-nek van egy másfajta felosztása is, amit úgy lehetne megfogalmazni, hogy földi csí, kozmikus csí és égi csí. A földi csí-t a nemi szerveken keresztül veszi föl az ember, a kozmikus csí-t a kínai hagyomány szerint a két szemöldök közötti ponton keresztül, az égi csí-t pedig a fejtetőn keresztül.
Az égi csí-t további öt alapelemre lehet bontani, ami a kínaiak által fontosnak tartott öt fő bolygónak felel meg. Ide tartozik a Vénusz csí-je, ami a fém elemet szimbolizálja, és a tüdő, illetve vastagbél meridiánnal áll összeköttetésben. Vagyis a kínai kozmikus gyógyászat szempontjából, hogyha valakinél a tüdő vagy a vastagbél meridián betegedett meg, akkor ez a fém elem hiánya miatt van, és ilyenkor a Vénusz csí-jét, a Vénusz bolygó energiáját kell fölvenni valamilyen technikával. A Mars csí-je a tűz elemmel áll összeköttetésben, és a szív, illetve vékonybél meridiánnal függ össze. A harmadik alapvető csí fajta a Szaturnusz csí, ami a föld elemmel áll összeköttetésben, és a lép és hasnyálmirigy meridián tartozik hozzá. A Merkúr csí-jéhez a víz-elem tartozik, valamint a vese és a hólyag meridián. Végül a Jupiter csí az ötödik fajta, amihez a fa elem tartozik, illetve a máj és az epehólyag meridián.
A kínai gyógyászat megközelítésében a csí helyes áramlása és az elemek közötti egyensúly tartja fenn az egészséget. A legtöbb betegség úgy jön létre, hogy az öt elem harmóniája megbomlik az emberben – valamelyik elem túlsúlyba kerül, vagy lecsökken. Ezt a harmóniát többféleképpen is fönn lehet tartani, ill. vissza lehet állítani.
Az egyik ilyen nagyon egyszerű módszer, ha az ember naponta többször is a köldök körül két ujjal, néhányszor óramutató járásával egyező, ill. ellentétes irányba végigkopogtatja a köldök körüli részt. A másik ilyen gyakorlat, hogy az ember elképzeli a légzésével szinkronban, hogy a köldökén keresztül lélegzik be, és ott lélegzik ki. Értékes csíhez juthat az ember élő-friss ételek fogyasztásával (a hőkezelés tönkreteszi az élő ételek energiatartalmát). Továbbá számtalan légzőgyakorlat segítségével növelhetjük energiaszintünket (például az ún. tűzlégzés – gyors ki és belégzések érezhetően megnövelik az energiaszintünket).
Nagyon sok köze van a kvantumfizikához, de tényleg. Nem arról van szó, hogy én nem hiszek a tudománynak. Ti vagytok annyira ostobák, hogy ráhúzzátok azt a maszlagot, hogy csí=kvantumfizika azon belül "anyag", rezgés. Kár, hogy ezt maguk a kvantumfizikusok sem gondolják így. Mit is bizonyítottatok ti? A csí létezéséről mindig is nagyon erősen megoszlottak a vélemények, szóval nem egzakt tudományról beszélünk. Az ilyen távol-keleti meditációs dolgok (pl.: tibeti jóga), mindig is népi spiritualizmusra épültek. Ezt a fajta "belső erőt", amit a kínaiak chi-nek, japánok kí-nek, indiaiak prana-nak hívják. A jógik is állítólag tudnak levitálni, mert a prana alattuk összesűrűsödik ami megemeli őket, és lehetővé teszi a levitálást. Kár, hogy mikor tesztelni akarták ezt, mindig besült a produkció. Persze anti-gravitációs emberi test. A NASA nem képes rá, de Indiába már 2000 éve röpködnek a jógik lótuszülésben. XD Mert a nyugati ember, az hülye. :)
De HA létezik is a csí, kötve hiszem, hogy azt egy harcművész tudná éles harcban alkalmazni. Minden egyes alkalommal, mikor megpróbálták bebizonyítani a hatékonyságát, csúnyán leégtek. Én aláírom, hogy egyesek hisznek ebben, csinálják a harcművészeteket, a lassú meditatív jellegű formagyakorlatokat, nyugodjon meg a pici lelkük. Stressz levezetésnek biztos, hogy jó. De nekem ne akarjátok bemesélni, hogy ilyen a "természetből magunkba szívott energiát a testünkbe áramoltatva" éles küzdelemben is tudjátok hasznosítani.
** A védjegy jogtulajdonosa nem járult hozzá a szó használatához.
A csiről azt szokás állítani, hogy energia. Vajon miről beszél a kvantumfizika? Energiáról. Ezt kellett volna felfogni. Nem sikerült. Az, hogy ki mikor hogy mit csinál az energiával addig egyenlőre én nem beszéltem.
De legyen a testen megtalálható nyomópontokkal azért már mindenki találkozott. Lehet vele fájdalmat okozni, lehet masszírozni, perverzebb igények esetén böködni. Ezt a keletiek rajzolták meg annak idején ők a csi elméletéből vezeték le, de a macskap*cse elméletéből is levezethették felőlem, de azon, hogy van, felfedezték, az ő ismereteik alapján megmagyarázták ez nem vitatható.
"Ezt a keletiek rajzolták meg annak idején ők a csi elméletéből vezeték le, de a macskap*cse elméletéből is levezethették felőlem, de azon, hogy van, felfedezték, az ő ismereteik alapján megmagyarázták ez nem vitatható."
Persze az óegyiptomiak is a falakra vésték, hogy van sakálfejű és krokodilfejű isten. Persze biztos is, hogy igaz.
Csí = Energia, ugye? Akkor ezt az elvet követve, a kínai zseblámpa is a csí segítségével világít, a japán robot wc pedig a kí-vel működik, az indiai ügyvéd is úgy kapcsolja be a laptopját, hogy jógázik előtte egy kicsit, hogy menjen már egy kis prana a laptopba.
A reiKI-ről is be lett bizonyítva, hogy baromság.
Csí van a felkelő napban, a holdfényben, a shaolin szerzetes ánuszában, a Jangce folyó partján virágot szedő kínai parasztasszony szalmakalapjában is. A csí mindehol ott van begyűjtöd, elraktározod, mint a Duracellnyuszi és mikor seggbe kell rúgni a sanghaj-i kacsatolvajt, akkor a csít beáramoltatom a jobb lábam középső ujjába, és akkor a kacsatolvaj 2 méter helyett 2.3 métert repül.
70%-ban helytálló amit a csíről írtál, mondjuk begyűjtést a csíméhekre bízom.
Most az, hogy nem hiszel a nyomópontokban annyit jelent, hogy sose nyomkodták neked ennyi kérj meg valami masszőrt, a masszázs jó vagy valakit aki fájdalom okozásra specializálódott, mert a fájdalom is jó.
"Most az, hogy nem hiszel a nyomópontokban annyit jelent, hogy sose nyomkodták neked ennyi kérj meg valami masszőrt, a masszázs jó vagy valakit aki fájdalom okozásra specializálódott, mert a fájdalom is jó."
Hogy terelődött a szó a nyomó pontokra? Nem tudsz érdemben vitatkozni, akkor rögtön témát váltunk? Tipikus ezotériás felfogás, az hívők viselkednek így.
Nyomópontoknak semmi köze sincsen a csíhez. Ez hit kérdése. A bokszban is mikor állcsúcson vágnak, akkor is egy nyomópontot találnak el, amit kiütési pontnak hívnak. Ugye nem azt akarod mondani, hogy a nyomópontoknak köze van a csíhez, mert akkor Te tényleg beteg vagy.
Gyerekek, szerintem jó lenne, ha nem nyelnétek be tövig a távol-keleti spirituális maszlagot.
Persze csí, kozmikus energiai, taoista élet elixír, szexchikung és többi marhaság, ez nem más, mint keleti alkímia. Az alkímia pedig okkult áltudomány. Tessék olvassátok el a linket, az egész ezotéria.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!