Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Az ázsiai harcművészetek/küzdő...

Az ázsiai harcművészetek/küzdősportok működnek egyáltalán a valóságban?

Figyelt kérdés

Néztem több videót, valamint birkózóként sparringoltam már kung-fusokkal, karatésokkal, ju-jutsusokkal (nem bjj) és taekwondósokkal is. Hát nagyon siralmasak voltak. Sehol sem láttam még olyat, ahol ázsiaiak tényleg tudják használni a tudásukat.

A boksz, kick-box, savate, birkózás, szambó, brazil jitsu az működik, ez tény. Talán a thai box az egyetlen ázsiai küzdőstílus, ami tényleg használható.

Az ilyen aikido, kung-fu, ju-jutsu, karate és társai ezek működnének éles küzdelemben. A karate az tánc, ezt tapasztaltam. Az ilyen kung-fus tigris, daru, sáska állások is elég nevetségesek.

2014. febr. 15. 21:05
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/115 anonim ***** válasza:

Hagyjad kérdező, ez a MinimorRris egy gyökér.

Mit tapsoljunk egy művészi mutatványon, hmm? De tegyük fel nem kamu és igazából is meghajlítják a vasrudat a torkukon. Mennyi harctechnikai jelentősége van ennek? Semmi! A bizonyíték az, hogy ezeket a mestereket kiütötték egy reális küzdelemben, méghozzá nagyon könnyen. Csí áramlás ide vagy oda. Azt is be kellene bizonyítaniuk ezeknek a keleti mestereknek, hogy TÉNYLEGESEN is értenek a harchoz. Mikor bunyó van akkor, hol a csí! Semmi bizonyíték nincsen rá, még a kínai és japán tudósok között is erősen megoszlanak a vélemények, hogy létezik-e ez a belső erő. A magyar kung-fu edzésre lejárkálok kisköcsögök pedig itt erősködnek, aztán az arcuk be van verve egy ütéstől. Utána jönnek takarózni, hogy a kínai vagy japán nagy mester a csível ilyen-olyan titkos technikával már pedig legyőz ezt-azt. Kár, hogy mindig az ellenkezője történik. Kérdezőt békén lehet hagyni és kevesebb Bruce Lee filmet nézni!

2014. febr. 16. 17:53
 52/115 anonim ***** válasza:
54%
Miért írogatsz 2 accról egyébként?
2014. febr. 16. 17:57
 53/115 anonim ***** válasza:

Nagyon előreszaladsz.

Még te sem vagy tisztában az alapokkal, de már bunyóról írsz. Előbb még ülj le, és tanulj kicsit.

Újra mondom, a torkával, evőpálcát vagy akár betonvasat.

Ne akard rögtön megverni, előbb érezd már át ennek a jelentőségét, mert eleddig nem igazán tetted meg.

Ha téged torkon ütnek akkor halott ember vagy, miközben járkálnak olyan emberek akiknek a torka ekkora erőknek ellenáll?

Most azt felejtsd el hogy ilyen embereket kiütöttek, megvertek. Nem, ilyen embereket nem szokás csak úgy kiütni, valakivel keverheted őket.

Persze az emberi testet még így sem lehet sebezhetetlennek tekinteni, és minthogy nem az, természetesen bárkit el lehet verni, ki lehet ütni.

De, aki annyira ura a testének hogy meg tudja erősíteni egy bizonyos (izommal nem védett) testtáját, miért is feltételezzük azt, hogy a reflexei, a gyorsasága, az ütőereje vagy a technikája másodrangú lenne?

Nem vagyunk kicsit.. beképzeltek talán?

A továbbiakban hozzád is szól a kérdés: hogyan lehet hanggal tárgyakat lebegtetni. Az már rezgés, nekem megteszi. :)

2014. febr. 16. 17:59
 54/115 A kérdező kommentje:

http://www.youtube.com/watch?v=KJr2BdUTYkU

Gyűjtik a CSÍ-t vazze! XD Hozzá sem ér a taghoz, de a csávó 4 métert repül hátra, és utána kettőt bukfencezik pluszban. Aki ezt elhiszi az egy gyökér! XD. Bunyózni nem tudnak, csí sincsen, de legalább ügyesen tudnak hátrafelé ugrani nagyokat és szabályosan végre hajtani egy hátra bukfencet. Ez is valami! :D

2014. febr. 16. 18:16
 55/115 anonim ***** válasza:

Te komolyan arra izgulsz, hogy másokat (jó, most abban igazad van hogy valahol vicces embereket..) oltogatsz?

Harcművészetekről írtál ki kérdést, és teljesen másról linkelsz videókat.

Közben primitív közhelyeket löksz, mint hogy csí nincs.

Akkor szerinte az 'anyag' az micsoda? Válaszolsz a feltett kérdésre is, ha tényleg ennyire képben vagy, Öcsibogyócukorbibevirág! :)

Ne értelmetlen videókat linkelgess, hanem igazold hogy nem létezik csí.

Se Neutronlovagnak, se nekem nem reagáltál még semmit, a világ sokszínűségéről linkelsz videót, ami kb. kevésbé érdekel minket mint téged, vállveregetést várol? Kapsz tőlem, szép videót találtál.. rohadt komolyan lehet veled beszélni, még egyszer hány éves is voltál? :)

2014. febr. 16. 18:22
 56/115 anonim ***** válasza:
A kérdező is én vagyok, úgyhogy 3-accról írok. Tudod van némi tudathasadásom, itt meg tök jókat tudok vitatkozni a különböző személyiségeimmel. Sőt igazából te is én vagyok. (jaj bocs megbeszéltük, hogy ezt nem mondjuk el neked :( )
2014. febr. 16. 18:24
 57/115 A kérdező kommentje:
Bizonyítsam, hogy nincsen csí? Miért nagy okos Te mivel tudod bizonyítani, hogy van? Mert erre sem jött a válasz, csak az ezotériás kamu duma!
2014. febr. 16. 18:28
 58/115 anonim ***** válasza:
Nekem elég, ha bizonyítod az anyag-energia ekvivalencia nem létezését. Ezért minimum Nobel díj járna.
2014. febr. 16. 18:32
 59/115 anonim ***** válasza:

Én hoztam pár példát.

Kvantummechanika: hullám-energia = csí, ez alkotja azt amit te anyagnak hívsz.

Emberi test: izomzat nélküli puha testrész ellenállósága, qigong.

Ez kereken 1 pár volt, azaz kettő.

Egy fizikai, világi példa úgymond tudományos és egy biológiai, qigongos harcművészes emberi testes. Mindkettő a csíre vonatkozik, de egyik mint világalkotó energia tekint rá, a másik már az élő szervezetekben lévő energiát is így nevezi. Ehhez azért hozzá tartozik az akupunktúra, ami az emberi energiavezetékeket manipulálja így kezelve embereket.

Egyikre sem válaszoltál, csak ezotériáztál.

Magyarul:

- lóf@s.zhoz sem értesz

- írsz itt össze-vissza de nem válaszolsz korrekten

- hajtogatod a magad hülyeségét

... te nem vitatkozol, te csak a magad demagóg világnézetét akarod visszahallani másoktól. Te basszus ha a saját szemeddel látnál mindent, csít, komoly harcművészt akkor sem jutna el az agyadig, mert mint utaltam rá.. emlékszel, írtam hogy szűk látókörűnek NEVELTEK, idomítottak.. de azért megpróbálhatsz írni valami válaszfélét.. ne keresd meg a kí-s videót amikor a 'mestert' elveri egy bunyós, mert sokan ismerjük de az sem tartozik a témához, az nem válasz a kérdésekre.. :))

2014. febr. 16. 18:35
 60/115 A kérdező kommentje:
Egyébként megfigyeltem, minden harcművészetet űző tag ilyen. Ennyire elvont hogyan lehet már valaki? Látom itt sok ember kajálja be a kamut. Mutass hiteles csí-t nagy okos! Rezgés és energia = csí Te szerinted. Kérdezz már meg egy fizikust erről, úgy pofán fog röhögni, mint annak a rendje. A modern világ, tudomány az szar, persze... mondja ezt az aki a Petőfi utcába jár kung-fuzni vagy aikidózni. Mert ezt felfedezték kismillió évvel ezelőtt a kínaiak, mert hát a rizsültetvényeken nem volt egyéb dolguk, mint erről elmélkedni. Jól van kisfiam, a húsvéti nyusziban is hiszel ugye? :)
2014. febr. 16. 18:37
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!