Az ázsiai harcművészetek/küzdősportok működnek egyáltalán a valóságban?
Néztem több videót, valamint birkózóként sparringoltam már kung-fusokkal, karatésokkal, ju-jutsusokkal (nem bjj) és taekwondósokkal is. Hát nagyon siralmasak voltak. Sehol sem láttam még olyat, ahol ázsiaiak tényleg tudják használni a tudásukat.
A boksz, kick-box, savate, birkózás, szambó, brazil jitsu az működik, ez tény. Talán a thai box az egyetlen ázsiai küzdőstílus, ami tényleg használható.
Az ilyen aikido, kung-fu, ju-jutsu, karate és társai ezek működnének éles küzdelemben. A karate az tánc, ezt tapasztaltam. Az ilyen kung-fus tigris, daru, sáska állások is elég nevetségesek.
A csí a tudományban:
"Einstein csodálatos évében (Annus Mirabilis, 1905) írt negyedik dolgozatának címe „Függ-e a test tehetetlensége az energiájától?”. Ebben a relativitás axiómájának újabb következményét mutatta meg, a híres egyenletet, mely szerint a test energiája, (E) nyugalomban megegyezik a tömeg (m) és a fénysebesség (c) négyzetének szorzatával.
Einstein ennek az egyenlőségnek komoly jelentőséget tulajdonított, mert megmutatta, hogy a tömeggel rendelkező részecskéknek nyugalomban is energiájuk van. Ennek ellenére a legtöbb tudós ezt csak egy különlegességnek tekintette az 1930-as évekig. Lise Meitner osztrák–svéd fizikusnőnek a tömeg-energia ekvivalencia alapján sikerült megadnia a maghasadás elméleti leírását."
"A fizikában hullám-részecske kettősségnek nevezzük azt a koncepciót, hogy a fény és az anyag mutat mind hullám-, mind részecsketulajdonságokat. Ez a kvantummechanika egyik központi fogalma. Az ötlet az 1600-as éveknek a fény és anyag természetéről folytatott vitáiból eredeztethető, amikor Christiaan Huygens és Isaac Newton egymással versengő fényelméletük elfogadását javasolták. Albert Einstein, Louis de Broglie és mások munkájának köszönhetően ma megalapozott tény, hogy minden objektumnak van hullám- és részecsketermészete is (bár ez a jelenség csak nagyon kis skálán, például az atomokén érzékelhető), és a kvantummechanika átfogó elmélete nyújt megoldást erre a látszólagos paradoxonra."
"A Schrödinger-egyenlet írja le a részecskék hullámszerű viselkedését a nemrelativisztikus kvantummechanikában. Az egyenlet megoldásai hullámfüggvények, amik a részecske valószínűségi amplitúdóját írják le. A kvantummechanika leírja más hullámok – mint például a fény és a hang – részecsketulajdonságait is atomi szinten és az alatt."
Itt egyedül Te vagy elvont.
Mert neked nincs alapvető képed a valóságunkról, csak valami meséd.. amit elhitettek veled.
Amíg ez így van, fölösleges csíről beszélni, már leírtam hogy te az alapokat sem érted.
Kikiáltod a kvantumfizikát nevetségesnek.. A modern tudomány számodra érthetetlen, a keleti tudomány számodra érthetetlen. Te egy olyan ember vagy, akit teljesen értetlenül ér a valóság, így veled túl sokat beszélni csíről, harcművészetekről egyszerűen nem lehet.
Én írtam neked: óvodásokkal egyetemen.. nem tudsz mit kezdeni, még ha szeretnél is velük beszélgetni, együtt gondolkodni, tapasztalatokat megosztani.. játék autót kell adni neki, mert csak azzal tudnak mit kezdeni.
http://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria
Ne essen nehezetekre átballagni ide tovább beszélni a drága CSI-ről. Mert baromira nem kiváncsi senki se a sport rovaton belül a CSI-re.
Meg Neutronlovag is, nem tudom ez miért alap dolog neki, másoknak pedig halvány lila gőzük sincs az egészről, és még büszkék is rá.
Na itt vannak a problémák a magyar oktatással, mentalitással. Az alapok hiányoznak, most szóba kerülnek, és tökéletes értetlenség esete áll fenn. Pedig nem bonyolult dolgok ezek. Sokkal egyszerűbbek, mint egy harcművészet. Amíg valaki ilyen alap dolgokat nem ért, még kamuharcművészeket se oltogasson szerintem.
Kedves BBKristóf, erre nem akartunk eleddig rávilágítani, nem volt szép dolog hogy ezt megtetted, de igazad van.
Ez középiskolás anyag tudtommal is (bár nekem valahogy kimaradt, sajnos nem gondolnám hogy alap lenne minden iskolában) de én is érettségivel kapcsolatban találtam írásokat erről. És néhányaknak fogalmuk sincs róla. Biztos intelligenciasznob vagyok, de a nagyon alapműveletlen ember miért internetezik.. olvasás helyett.
Kedves Mitérdekeltéged válaszoló, a csí nem hit kérdése.
Bizonyos kultúrákban a létezése ugyan olyan evidens mint számodra a vérkeringés vagy az idegpályák, a te kultúrádban pedig minimum a fizika nevű tudomány (kvantummechanika) használ a csível ekvivalens kifejezéseket, tehát az utolsó hozzászólásod nem több mint értelmetlen fröcsögés..
Szerintem még a nyugati kultúrában sem vagy képben, ha még mindig nem érted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!