Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Az ázsiai harcművészetek/küzdő...

Az ázsiai harcművészetek/küzdősportok működnek egyáltalán a valóságban?

Figyelt kérdés

Néztem több videót, valamint birkózóként sparringoltam már kung-fusokkal, karatésokkal, ju-jutsusokkal (nem bjj) és taekwondósokkal is. Hát nagyon siralmasak voltak. Sehol sem láttam még olyat, ahol ázsiaiak tényleg tudják használni a tudásukat.

A boksz, kick-box, savate, birkózás, szambó, brazil jitsu az működik, ez tény. Talán a thai box az egyetlen ázsiai küzdőstílus, ami tényleg használható.

Az ilyen aikido, kung-fu, ju-jutsu, karate és társai ezek működnének éles küzdelemben. A karate az tánc, ezt tapasztaltam. Az ilyen kung-fus tigris, daru, sáska állások is elég nevetségesek.

2014. febr. 15. 21:05
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/115 anonim ***** válasza:

Na, akkor próbáljuk meg elküldeni a maradék részt:

Még mielőtt valaki támadna elmondom, hogy én se támogatom, hogy holmi aranyérem, stb. miatt minden harcművészetből versenyeket rendeznek, azonban a régi tanítási módszer se állja már meg a helyét a mai világban. El kell fogadni, hogy sokan nem akarnak minden edzésen valamelyik végtagjukat eltörni. Gyengébb lesz a rendszer a régihez képest, de jobban oktatható lesz.

U.i.: hátha most elküldi, és igen, tudom ,hogy az előzőnél az utolsó, és ennél az első rész nem egyezik pontosan, mert javítottam rajta

2014. febr. 16. 14:26
 42/115 A kérdező kommentje:

A CSÍ (vagy KÍ) energia egy hamuba sült, baromság. Elég tökön rúgni az ilyen nagy "Hanyatt Ba.szódott Iszákos Leopárfóka Ryu Quan Kempo" mestert, és akkor fájdalmában kiadja szopránba ezt a hangot: CSÍÍÍÍÍÍÍ!!!!

XD

2014. febr. 16. 14:40
 43/115 anonim ***** válasza:

Még egyszer leírom neked Kérdező:

A csí annak az energiának, rezgésnek az egyik elnevezése, ami a körülötted lévő szilárd anyagot is alkotja.

Amíg ezzel nem vagy tisztában, amíg a keleti tudományokat és világnézetet ezotériának tartod, amíg olyanokat írsz hogy a nyugati világ fejlettebb, addig alapokkal nem vagy tisztában, a keleti harcművészeteket nemhogy megérteni, még látni sem tudod igazán.

Amíg a nézeted beszűkült, csőlátású, amíg az anyaggal, energiával és a csível teljesen nem vagy képben, addig fölösleges harcművészetek igazi arcával foglalkoznod.

De bármilyen keleti dologgal szintén fölösleges komolyabb szinten, mert ott mindenhez kell egy reálisabb világszemlélet, nézet.

Márpedig a kis 'materialista' világképed teljesen irreális. Tehát eleve elferdítve látod a valóságot.

Persze ettől függetlenül lehetne több bunyós videó, meccs, harcművészekről akik tényleg hozzák is a stílusuktól elvárható szintet, de hát nincs, én sem igen találtam.

Birkózók pedig tanulnak taichisoktól, szóval miért is hoztad fel a videón a birkózókat? Mikre példák ők?

2014. febr. 16. 16:02
 44/115 A kérdező kommentje:

"A csí annak az energiának, rezgésnek az egyik elnevezése, ami a körülötted lévő szilárd anyagot is alkotja.

Amíg ezzel nem vagy tisztában, amíg a keleti tudományokat és világnézetet ezotériának tartod, amíg olyanokat írsz hogy a nyugati világ fejlettebb, addig alapokkal nem vagy tisztában, a keleti harcművészeteket nemhogy megérteni, még látni sem tudod igazán.

Amíg a nézeted beszűkült, csőlátású, amíg az anyaggal, energiával és a csível teljesen nem vagy képben, addig fölösleges harcművészetek igazi arcával foglalkoznod.

De bármilyen keleti dologgal szintén fölösleges komolyabb szinten, mert ott mindenhez kell egy reálisabb világszemlélet, nézet. "

Látom sifu Kovács Ödön bácsi aki a Nyolcadik kerület, Katica bogár utca 43/B-ben található Saolin presszó vezető szerzetesének sikerült átmosni a csökött kis agyadat, a keleti bölcsességgel, manapság amúgy divat a keleti kultúrába való belebuzulás. Szóval hagyjuk a baromságot! Mindig a szokásos kamu szöveg. " Te nem értheted ez, hiszen nem érzékeled a csí-t, nem értheted a keleti harcművészetek szellemiségét. "

Több dokumentumfilmben is bemutattak qigong mestereket, hogy csível így-úgy tudnak kibírni bármit, ott voltak fizikusok, pszichológusok, mindenféle műszerek, aztán megmondták, hogy kamu. :D

És érdekes módon a csí használókat a profi küzdősportolók, mindig kiütötték 1-2 ütéssel. Miről is beszélünk?

"

Persze ettől függetlenül lehetne több bunyós videó, meccs, harcművészekről akik tényleg hozzák is a stílusuktól elvárható szintet, de hát nincs, én sem igen találtam."

Nemhogy lehetne, hanem KELLENE! Már csak azért is, hogy reálisan is bizonyítsák a hatékonyságukat. Mert amíg csak a levegőkékítés megy csiri-csáré mozdulatokkal, addig ne okoskodjon nekem senki, hogy így-úgy hatékony és gyilkolásra lett kifejlesztve.

Erről ennyit.

2014. febr. 16. 16:39
 45/115 anonim ***** válasza:

Tehát még mindig nem vagy tisztában a világod ALAPJAIVAL.

Akkor egyáltalán mire fel akarsz bármiről is beszélni, vitatkozni amikor azt sem tudod hol élsz, mi vesz körül stb.? :)

"manapság amúgy divat a keleti kultúrába való belebuzulás."

Nem, manapság az a divat hogy az embereknek fogalmuk sincs semmiről. Kapnak egy mesét a világról, azt elhiszik és onnantól kezdve már-már teljesen menthetetlenek maradnak. Alantasak, csőlátásúak.

Ezt nevezzük divatnak, mert ebben él az emberek 95%-a..

"Több dokumentumfilmben is bemutattak qigong mestereket, hogy csível így-úgy tudnak kibírni bármi"

Betonvasat elhajlítani a torkon, stb. És nekem ez még mindig nem elég? Ember, mit akarsz még? Vasat lehet elgörbíteni a torok azon pontjával, amin nincs izomzat és be kellene szakadnia. Te dokumentumfilmet nézel qigong mesterekről, nyilván mutatták mennyire meg lehet erősíteni pl. a torkot. És ? Tapsoltál, éljenzed őket vagy valami? Nem látom az elismerést az írásod alapján..

.

.

"Mert amíg csak a levegőkékítés megy csiri-csáré mozdulatokkal, addig ne okoskodjon nekem senki, hogy így-úgy hatékony és gyilkolásra lett kifejlesztve. "

Pedig ez nem okoskodás, ez tény. De mondjuk egy nagyon egyszerű világnézetű embertől igazából nem várjuk el, hogy változtatni tudjon a nézőpontján, tehát te meg vagyol értve, ne érezd azt hogy nem. Sokan vagytok ilyenek, megjósolom a jövőt: ti is változni fogtok ám, nyílik majd még ki a szemecskétek csak még picit később.

Szerinted lehet lebegtetni tárgyakat? Mondjuk.. rezgéssel, csível? Mit mond erre a materialista áltudományos felfogásod?

2014. febr. 16. 16:49
 46/115 anonim ***** válasza:
Hagyjuk már ezt a CSI dumát. Az ezotéria részleg nem itt van. Ott kell ilyen sületlenségeket összehordani, hogy CSI így, CSI úgy, stb.
2014. febr. 16. 17:05
 47/115 anonim ***** válasza:

http://www.youtube.com/watch?v=a4lX0fKDTD8 Mi ez?

Egy kakasviadalon jobban megtanul az ember verekedni.....

2014. febr. 16. 17:06
 48/115 anonim ***** válasza:

Tisztelettel, Mitérdekeltéged.

Akkor szállj be bátran ebbe a gondolatmenetbe, ha van kedved, időd.

Csí. A kérdés adott.

Nyugati típusú neveléssel, világnézettel hogyan vélekedtek a világról. Lehet tárgyakat lebegtetni fizikai kontaktus, ventillátorok (szél), mágnesesség, elektromos erőtér nélkül?

Remélem minden fizikai kölcsönhatást kizártam..

Marad a rezgés, vibrálás, energia. Érintés nélkül, az ismert fizikai hatások nélkül vajon lehet hatni az anyagra?

Ez egy nagyon alapvető kérdés, ha más világban gondolkodtok és éltek mint a harcművészek (márpedig a gondolataitok meghatározza milyen világban éltek) addig nem fogjátok úgy látni a dolgokat mint ők. Vagy mint a keleti emberek. Amíg ilyen nagy nézőpont különbségek vannak, nem lesz megértés. Nem baj, le kell dönteni a falakat körülöttetek, és utána könnyebb lesz a megértés.

2014. febr. 16. 17:10
 49/115 anonim ***** válasza:

Kérdező itt a válaszoló a maga módján megpróbálta felhívni a figyelmedet, hogy kb 100 éve a nyugat is felfedezte az anyag- energia ekvivalenciának elnevezett dolgot. Ebből nőtt ki a kvantummechanika ami a nyugati tudomány alapja. Az anyag hullám (energia)természetének felfedezése amely a nyugati világot új dimenzióba lőkte, persze newtoni fizikát tanítanak még mindig,mert az egyszerű és amúgy se kell mindenkinek mindenről tudnia, ezért szophat mindenki aki természettudományos pályára adja a fejét.

Nos a keletiek erre pár ezer évvel korábban jöttek rá pusztán tapasztalati úton, mi meg itt szopunk a részecske gyorsítókkal. Persze én elfogadom, ha nem hiszel a keleti tanokban, de akkor a nyugati tanokban sem hihetsz hisz ugyanarra tartanak kis lemaradással. Amennyire nem tudod bizonyítani a csí létét ugyanannyira nem tudod bizonyítani a részecskék hullámtermészetét, mivel mindkettő ugyanannak a dolognak a más nyelven történő megfogalmazása.

2014. febr. 16. 17:20
 50/115 anonim ***** válasza:

Egen, erre haladna gondolatmenet.

De majd amikor észreveszik, hogy számukra elképzelhetetlen dolgok VANNAK, reméltem akkor felfognak más dolgokat is. A tanmese vége tényleg az, hogy a dolgok a korlátolt látómezejükön tovább nyúlnak.

Bár én sem vagyok okos. Sosem értettem mi a francot lehet még kételkedni az emberi test belső feledzésében, csíjében amikor egy ember egy rohadt evőpálcát tör el a torkának a lágy részével, ahelyett hogy az evőpálcika kijönne a túloldalon.

És hasonlók. Tehát ilyen alapok még miért kérdésesek.

Azt persze megértem, hogy nem láttak még Jujutsu mestert meg Taichi mestert amint megölnek egy boxolót, hát ez egy dolog. De bizonyos alapvető dolgok léteznek, amikben nincs mit kételkedni hanem meg kellene tanulni hogyan is működnek.

És ez az egész azért hozzá kapcsolódik a keleti harcművészetekhez.

2014. febr. 16. 17:26
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!