Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Az ázsiai harcművészetek/küzdő...

Az ázsiai harcművészetek/küzdősportok működnek egyáltalán a valóságban?

Figyelt kérdés

Néztem több videót, valamint birkózóként sparringoltam már kung-fusokkal, karatésokkal, ju-jutsusokkal (nem bjj) és taekwondósokkal is. Hát nagyon siralmasak voltak. Sehol sem láttam még olyat, ahol ázsiaiak tényleg tudják használni a tudásukat.

A boksz, kick-box, savate, birkózás, szambó, brazil jitsu az működik, ez tény. Talán a thai box az egyetlen ázsiai küzdőstílus, ami tényleg használható.

Az ilyen aikido, kung-fu, ju-jutsu, karate és társai ezek működnének éles küzdelemben. A karate az tánc, ezt tapasztaltam. Az ilyen kung-fus tigris, daru, sáska állások is elég nevetségesek.

2014. febr. 15. 21:05
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯
 91/115 anonim ***** válasza:
100%
Azért a "bizonyíték" alapú nyugati kutatásoktól sem kell hasra esni. ha van hozzáférésed komolyabb szakfolyóirat adatbázisokhoz, hasonló mennyiségű kutatás támaszt alá és cáfol meg egy egy kérdést. Nyilván ezt megfelelő sarkítással kell érteni.
2014. febr. 17. 20:39
 92/115 anonim ***** válasza:
2014. febr. 17. 21:02
 93/115 anonim ***** válasza:
57%

Na, itt van egy kungfu-s:

http://www.youtube.com/watch?v=0qMpra0d2X0

Vagy ez a barátságos sparring is tetszik nekem, ahogy a két srác nyomja. Box vs kung-fu:

http://www.youtube.com/watch?v=7TIaSnN0Gdc

Amúgy ezt a kvantummechanikás dolgot sztem nem kéne erőltetni, szegény kvantummech-t már annyi mindenbe próbálták belekeverni, a telepátiától kezdve a chi-ig.

2014. febr. 17. 21:05
 94/115 A kérdező kommentje:

Az első videón annyira volt igazi shaolin a csávó, ahogyan Sztálin néger. Kínai srác kick-boxolt, kung-fu jelmezben. Ez nem kung-fu.

A második videón, mivel nem volt kesztyű egyik srácon sem, így csak a levegőt csapkodták. Itt teljesen mindegy volt, hogy box vs kung-fu. Lehetett volna "döglött fecske karate" vs "kolerás kecske kenpo" is, ugyanezt láttuk volna. Ugráltak egymás körül, nem csináltak semmit.

Igazi és hiteles kung-fu küzdelmet soha sem fogunk látni, ahol tényleg a kung-fura jellemző technikákat használják, és karatét sem. Mindegyik dulakodásos, kalimpálós "kick-box" csihi-puhi.

2014. febr. 17. 21:14
 95/115 anonim ***** válasza:

Te aztán kérdező, megmondod hogy a shaolinos kopasz csávó mit tolt.

Te mint szakértő, hogy is ne :)

És te beszéltél arról, hogy harcművészek beszélnek mellé és keresnek kifogásokat.

Mutathatunk neked akármit, rámondod hogy kickbox. A kickbox szerinted miből alakult ki, ha nem keleti harcművészetekből?

Az más kérdés, hogy sportként sokat gyengült, de ilyen a sporttá alakított karate, taekwondo.

2014. febr. 17. 21:28
 96/115 anonim ***** válasza:
68%

Én jártam éveket kungfura.

A valódi mesterek nem foglalkoznak a látványos ugrálással,semmi szükségük rá.

A testük fel van keményítve,erősek,gyorsak.Ők egyetlen villámgyors ütéssel eltörik pár bordád 1 pillanattal a konfliktusfelvétel után és kész.

Nincs ugrálás,rugdosás,visítozás.

Az ilyen rutin megszerzése viszont évek kérdése.

2014. febr. 17. 22:33
 97/115 anonim ***** válasza:
100%

Yi Long: ha nem is szerzetes, kábé olyan szinten műveli a dolgot :D http://www.youtube.com/watch?v=8e4rB7xzzY0 itt ugyanis hagyja hogy tisztán üssék a fejét, mintha meg sem érezné.

Karatét pedig ne szidjátok: http://www.youtube.com/watch?v=1Y7sLfRHvlg

(alul a leírásban a harcosok nevei)

2014. febr. 17. 23:55
 98/115 anonim ***** válasza:
K1-et mindig uralták a különféle kyokushin karate szervezetek képviselői. Shotokan annyira már nem. De ezek sportolók csak.
2014. febr. 18. 11:50
 99/115 Gonzalez inti ***** válasza:
100%

Kérdező van fogalmad arról h a kickbox mikor alakult meg? ha jól emlékszem úgy 1970 körül és a karatét a kung-fut és a tae-kwon-dot ötvözi nos ezek sokkal régebbiek. És elárulom minden harcművészetnek van full kontakt sportja a Kung-funak pl a Sanda amit sok europai kínai kickboxnak nevez ami azért vicces mert kung-fu jóval előbb volt mint kickbox

nem tudom te mit szeretnél látni ringben amire azt mondod h kung-fu mert a kung-fu az nem kesztyűben zajlik. A kung-fu az egy életstílus ahogy minden harcművészet az és nem érdekel h szerinted ez hülyeség mert nem érted meg azt h a harcművészet filozófia.De egy dolgot nem értek te a fullkontakt sportokat részesíted előnyben de viszotn majdnem minden harcművészet ugyanazon elemeket tartalmazza hisz gondoljunk bele minden fulllkontakt sport alapja az egyenes horog csapott felütés kézhátcsapott köríves rugás frontális rugás visszahajló rugások . ezek minden harcművészetben megtalálhatóak a kung-fuban a kempoban a tkd-ban a karatéban a muay thaiban. Ami igazán viccessé teszi a témát az az h a harcművészetekből alakultak ki a fulll kontakt sportok. Szóval miért lenne jobb eggyik a másiknál ha mindegyik ugyan az az összes harcművészet és küzdősport ey harcművészetből alakult ki ami vmilyen indiai harcművészet volt és mind1ik stílus az éghajlati adóttságokhoz alkalmazkodott amikkel a használója rendelkezett. Na de akkor most térjünk vissza a kérdéshez nem a stílust kell összehasonlítani hanem a használót nem a stílus fog diadalmaskodni hanem az egyén és igenis működnek a harcművészeti technikák éles küzdelemben hiszen az egyenes a horog is hacmvészeti technika de a varázslás ami nem tudm talán a feszítéseke akarja nálad jelenteni működnek úgyszint csak kell hozzá gyakorlat és mentális felkészültség. Azt mondod a box a muay thai a birkó a szambo ezek működnek .én Kung-fuztam 7 évig boxoltam 1 évig thai boxoltam 1 évig most mmazok több mint 1éve vertem meg már boxolót kung-fu tudással aki képzett vlt és nem kezdő de vert meg engem is boxoló birkozóval utcán találkoztam és leakart vinni de fejbetérdeltem erre mgtorpant majd beszakítottama dobhártyáját majd halántékon vágtam és búcsúzóul fejbe térdeltem és ez is olyan varázslás . Brazil jitsussal cska edzésen bunyóztam állóküzdelemben megvertem 2 szer padlóra küldtem de mivel ez edzésen volt nyílván nem harcképtelenségig küzdöttünk hanem padlóra került megvártam míg tudja folytatni földön lekopogtatott oké folytattuk utána én kopogtattam le és én nem tanultam jitsuzni hasznos nagyon nem tagadom de nem biztos h mindig működik de természetes engem is vert már meg thai boxos vagy boxoló ahogy én is őket mert ez nem stílus hanem egyén függő .

de csak hogy hozzak egy példát Bruce Lee valaha élt legnagyobb harcművész kung-fuval kezdte majd rájöttt h stílusa hiányos ezért a küldönféle harcászati ágakat elkezdte ötvözni és létrehozta a jeet kun dot amit ötvözte a karatét a kung-fut a tkd-t a japán jitsut és a boxot mert mindegyik stílusba talált hasznos és fölösleges elemeket is.

DE ha jön a duma h bruce lee kamu meg minden utána nézhetsz h lemérték az ő ütés erejét és vagy ali vagy tyson ütés erejét na most mind2 boxoló súlyba 2szr anynit nyomott mint ő az ütéseik viszont szinte megeggyeztek

JA és mondtad h nem hiszed hogy egy 60kg-os megtudna verni egy 100kg-os izomagyú állatot . Miért ne tudna a testnek vannak olyan ontjai amiket nem tudsz feledzeni ütőér,gége,fül,orr,szem,állkapocs,halánték,gyomorszály,lengőborda,térdkalács,lábfejcsont ja és persze a himbilimbi ezek mind gyengepontok a jól kivitelezettt rájuk mért ütés könnyen kiterít egy nálad2szer akkorát

2014. márc. 6. 01:47
 100/115 Gonzalez inti ***** válasza:

JA és karatéra pl példa Lyoto Machida shotokan kartés MMA harcos

Cung Le kung-fu és tae-kwon-do stílusú mma harcos

Jaaaa és lehet neked nevetségesek a daru állás tigris karom meg az ilyen gyakorlatok de a formagyakorlat nem az éles küzdelemről szól hanem különféle mordulatok ösztönös és helyes beidegződéseiről.

Am a kérdésed teljesen fölösleges ugyanis mindegyik harcművészeti ág alkalmas az önvédelemre és a sparingra is az hogy te sok karatést láttál akik nem voltak képzettek vagy csak mentálisan nem voltak éles helyzetre felkészülve és ezért kikaptak az nem azt jelenti h mindenki ilyen. Illetve egy nagy dolog átsiklík mindenki agyán , ugyanis nem mindekinek fog bejönni pl a muay thai vagy akarate lehet hogy vki az adottságaival és mentális adottságaival pl a boxban vagy az aikidoban vagy a kung-fuban találrá arra a stílusra amit ő jól feltud használni . Nem értem a karate miért tán? de am meg a Box is az . lehett h neked a daru állás nevetséges nekem meg pl az h boxban nem üthetem le vagye az ellenfelem ütését háritásképpen vagy éppen nem foghatokrá az ellenfelem kezére

2014. márc. 6. 02:01
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!