Az ázsiai harcművészetek/küzdősportok működnek egyáltalán a valóságban?
Néztem több videót, valamint birkózóként sparringoltam már kung-fusokkal, karatésokkal, ju-jutsusokkal (nem bjj) és taekwondósokkal is. Hát nagyon siralmasak voltak. Sehol sem láttam még olyat, ahol ázsiaiak tényleg tudják használni a tudásukat.
A boksz, kick-box, savate, birkózás, szambó, brazil jitsu az működik, ez tény. Talán a thai box az egyetlen ázsiai küzdőstílus, ami tényleg használható.
Az ilyen aikido, kung-fu, ju-jutsu, karate és társai ezek működnének éles küzdelemben. A karate az tánc, ezt tapasztaltam. Az ilyen kung-fus tigris, daru, sáska állások is elég nevetségesek.
Tényleg van értelme egy kiragadott meccs alapján általánosítani az MMA gyermekkorából.
Keress rá ezekre: Dan Severn, Dan Henderson, Randy Couture, Brock Lesnar, Cain Valesquez, Rampage Jackson, Johny Hendricks.
Vajon melyik sportból jöttek?
Kedves MinimorRis!
Ki tudja, mit és kinél tanult a karatés csávó? Mindenesetre: ugye te sem gondolod komolyan, hogy a karate = amit a shotokan versenyeken látunk. Az eredeti karate sokkal jobban hasonlított a jujitsu-ra, mint ahogy azt ma sokan gondolnák.
Ez a srác azért nem tűnt egy komoly okinawai karatésnak.
Ám tisztában vagyok vele, hogy a komoly okinawai karatés tényleg legyőzné a birkózót.
Csak ez a birkózó srác bármit is csinált a videón a küzdelem alatt, az nem volt tipikus a birkózásra. Szerintem minimum ügyetlen volt, vagy eladta a meccset.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!