Az ázsiai harcművészetek/küzdősportok működnek egyáltalán a valóságban?
Néztem több videót, valamint birkózóként sparringoltam már kung-fusokkal, karatésokkal, ju-jutsusokkal (nem bjj) és taekwondósokkal is. Hát nagyon siralmasak voltak. Sehol sem láttam még olyat, ahol ázsiaiak tényleg tudják használni a tudásukat.
A boksz, kick-box, savate, birkózás, szambó, brazil jitsu az működik, ez tény. Talán a thai box az egyetlen ázsiai küzdőstílus, ami tényleg használható.
Az ilyen aikido, kung-fu, ju-jutsu, karate és társai ezek működnének éles küzdelemben. A karate az tánc, ezt tapasztaltam. Az ilyen kung-fus tigris, daru, sáska állások is elég nevetségesek.
Végre egy másik birkózó, aki reálisan látja a dolgokat. :D
A lábramenésről nem kell itt írni, fel sem fogják a földrevitelek jelentőségét és, hogy miért birkózásban a legjobb ezek színvonala.
Én már láttam utcán lábramenést, szaltót, lecsavarást, orsót (!), nekem is el kellett már adnom egy vasgyárit :D
A pesti vb-n találkoztam Karelinnel, ha látnák élőben, akkor értenék, hogy ez ellen egy "origamisnak" nincs esélye...
Hozzáértők soha sem becsülték le a birkózást.
Nem kell ám birkózóknak eljátszani a sértett, alábecsült sportoló szerepet.
Harcművész körökben, már akik számítanak nagyon is helyén kezelik a hagyományos európai küzdősportokat (birkózás, ökölvívás).
Semmi alábecsülésről nincsen szó valójában, akik pedig esetleg tényleg így gondolkodnának.. azok meg amúgy sem azok akik véleménye bármikor vagy bárhol is számítana.
Komoly harcművészek (el)ismerik a karfiolfülűeket, és nemigen kötözködnek velük még mókából sem.
Utcán Kolompár Achilleusz késsel támad, néhány bátor fivérével megtámogatva.
Ehhez igazítsuk a fantasztikus karatés önvédelmi elképzeléseket :)
wrestling vs karate:
Én már készültem a kommenttel, hogy karate az okinawában kezdődik, versenykaratést nem dicsőség elverni.
Erre nem. A karatés srác talán braziljitsu technikával leviszi földre a birkózóz?
Ezt gondolom senki sem hiszi el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!