Hatásos küzdősportok, harcművészetek?
Mi az hogy hatásos? Mit szeretnél elérni? Meg akarod védeni magad? Mestertől függ, hogy hogyan oktatja az adott harcművészetet/küzdősportot.
Ha tényleg érdekel a dolog és nem csak az önvédelem hanem szeretnél jobb mozgáskoordinációt, hajlékonyságot illetve több akaraterőt, fegyelmet akkor szerintem a taekwondo illetve a judo jó választás vagy épp a kyokushin karate. Ezeknek is megvan az önvédelmi része de úgy vettem észre ez edzéseken háttérbe szorul (szerencsére!) persze tanulunk hárítani ütést rúgást ezerféleképpen és ezeket küzdelem közben is alkalmazzuk de én alapvetően nem azért tanulok harcművészetet hogy hű most majd mindenkinek kitöröm a csuklóját. Hanem mert szeretek sérülés mentesen jókat bunyózni (sajnos nem mindig jön össze ez se).
hihetetlen vagy bourne koma.
mennyi ideje kérdezed már ugyanazt?
egy éve?
ennyi idő alatt már eljuthattál volna egy alap szintre,ha végre valahára elkezdenél már valamit.
"Ezeknek is megvan az önvédelmi része de úgy vettem észre ez edzéseken háttérbe szorul (szerencsére!)"
Tehát verekedni akarsz és nem megvédeni magadat, elkerülni a konfliktusokat? Neked akkor inkább az Oktogon vagy a Ring való barátom!
A kérdés viszont tényleg nem egyértelmű!Attól függ mit akarsz elérni? Kicsit bővíthetnéd a kérdést kedves kérdező!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!