Van egy nagyon komoly kérdésem: Ha megölök egy gyermeket abortusz előtt , akkor mi lesz a büntetésem?
Ez egy tényleg fontos kérdés és szeretnék rá rendes választ , ha valaki tud rá.
Szóval , tételezzük fel egy 8 hónapos terhes nő éppen abortuszra megy és miközben megy előugrok egy bokorból és megrúgom a hasát és ettől a gyermek meghal , ha ítéletet akarnak felettem hozni , akkor én gyilkosságot követtem el vagy , csak bántottam egy embert? Mi lehetne a büntetésem (az USA-ban és pl New Yorkban)?
Minőségét tekintve nem ember, csak egy parazita.
Ha megszületik (!), na onnantól él rá az alaptörvény is.
54: Te most tényleg leparazitásztál egy gyereket?
A külömbségek:
A gyerekből lehet egy felnőtt
A gyereknek vannak jogai
Nem a gyerek döntése, hogy megszülessen
Az alaptörvény minden emberre érvényes , tehát csak akkor nem vonatkoznak rá , ha nem ember.
Különbség*
Pontosan nem a gyerek döntése hogy megszülessen. Örülök hogy egyetértesz velünk
Én ismerek egy nem kívánt gyereket, a szülei huszonévesen vállalták a nagy semmibe, majd el is bulizták minden pénzüket. A lány most lett 21. Antidepresszánson él, pszichiátrián kezelték hónapokig, kapcsolata sose volt, barátait elüldözte maga mellől, nincs semmilyen szociális védőhálója, motivációja, célja. Sosem érezte szeretve, fontosnak magát, a gyerekkori traumáit szó szerint órákig bírná mesélni. A szülei rendszeresen szó nélkül elveszik a félretett pénzét, hogy ne haljanak éhen. Őszintén, szerinted jó ez az élet?
Mert szerinte nem, az alapján, hogy számtalanszor próbálta megölni magát.
Amúgy meg olvasgass egy kicsit, már vannak kutatások, hogy elvileg magzati korban érzékeli a gyerek, ha nem kívánt. Gondolj bele, hogy később milyen mértékben hozzájárulhat a fejlődéséhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!