Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Van egy nagyon komoly kérdésem...

Van egy nagyon komoly kérdésem: Ha megölök egy gyermeket abortusz előtt , akkor mi lesz a büntetésem?

Figyelt kérdés

Ez egy tényleg fontos kérdés és szeretnék rá rendes választ , ha valaki tud rá.

Szóval , tételezzük fel egy 8 hónapos terhes nő éppen abortuszra megy és miközben megy előugrok egy bokorból és megrúgom a hasát és ettől a gyermek meghal , ha ítéletet akarnak felettem hozni , akkor én gyilkosságot követtem el vagy , csak bántottam egy embert? Mi lehetne a büntetésem (az USA-ban és pl New Yorkban)?

2021. aug. 27. 19:20
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/152 A kérdező kommentje:

jaj de kedves vagy. évek óta vidéken élek.

"nem tudom te jártál-e már a fővároson kívül" Igen jártam és nem élek a fővárosban.

"annyira könnyű ítélkezned a kis forgós székedből," Sima székem van.

"Mo-n ahol nincs a hét minden napján orvosi ellátás, sőt hétvégéken sok helyen egyáltalán nincs. ha pénteken történik meg a baj, akkor aznap vagy eljutsz a háziorvoshoz vagy nem, a gyógyszertár vagy nyitva van még, vagy nem, " De , ha évek óta külföldön élsz , akkor honnan tudod mi történik az orvosnál , azóta sokat változott a világ és persze most nehezebb kapni a vírus után , de attól még ez nem jogosít fel arra , hogy idióta legyél , a szaporodás előtt is szerezhetsz tablettát és felkészülhetsz rá , nem kell fűvel fával nem felkészülve a lehetséges balesetekre.

2021. aug. 27. 21:46
 32/152 anonim ***** válasza:
93%

onnan hogy a családom még mindig Mo-n él? "azóta" annyit változott s világ hogy egyre kevesebb az orvos, már sok éve megy az hogy a háziorvosoknak több helyen van praxisa egyszerre, délelőtt az egyik faluban rendel, délután a másikban. na ez most mégrosszabb, de nem akarok politizálni.

"a szaporodás előtt is szerezhetsz tablettát és felkészülhetsz rá"

a legolcsóbb tabletta is 5000 forint körül van, amit vagy felhasználsz vagy nem (tudod a gyógyszereknek van lejárati idejük). itt megint bejön hogy elérhető védekezési módokat kéne biztosítania az államnak, anyagilag (is) elérhetőt. az meg ugye megint nem segít hogy fel kell íratni az esemény utánit.

2021. aug. 27. 21:51
 33/152 A kérdező kommentje:
Az államnak nem kéne segítenia azoknak akik nem akarnak védekezni és tudom a gyógyszereknek van lejárati idejük , de nem 2 óráig tart és 5000 forint semmi egy emberi élethez képest az az 5000 forint megtérül , mert nem kell megölni egy gyereket.
2021. aug. 27. 22:00
 34/152 anonim ***** válasza:
94%
de te hol olvastad hogy nem védekeznek?? szerinted jókedvükben járnak abortuszra az emberek??
2021. aug. 27. 22:02
 35/152 A kérdező kommentje:

Hát szerintem vannak ilyen emberek:

https://www.youtube.com/watch?v=WtKepcjJ4-8

2021. aug. 27. 22:19
 36/152 anonim ***** válasza:
93%
Teljesen irreleváns, hogy a magzatnak vannak-e emberi jogai. Az általam említett példában pont azért használtam egy gyereket, mert egy gyereknek ugyanúgy vannak emberi jogai. Ha akarod, helyettesítheted felnőttel, nyugdíjassal, állattal, azzal, amivel szeretnéd. Minden esetben egyértelmű, hogy a te önrendelkezési jogod felülírja az elütött, haldokló személy élethez való jogát: az állam nem foszthat meg ettől, akkor sem, ha csak te menteheted meg az illető életét az általam leírt módon. Ez alól miért lenne kivétel egy magzat?
2021. aug. 27. 22:45
 37/152 A kérdező kommentje:

Tudod a magzat a legártatlanabb dolog a földön és nem nagyon nézem jó szemmel , hogy millió számra gyilkolják őket , még úgy is , hogy meg lehet előzni. Az alapvető emberi jogok kimondja:

3. cikk

Minden személynek joga van az élethez, a szabadsághoz és a személyi biztonsághoz.

1. cikk

Minden. emberi lény szabadon születik és egyenlő méltósága és joga van. Az emberek,

ésszel és lelkiismerettel bírván, egymással szemben testvéri szellemben kell hogy

viseltessenek.

Törvényes , de tudod mi volt még törvényes?Törvényes volt zsidókat ölni , attól még , hogy a törvény engedi nem biztos , hogy jó dolog.

2021. aug. 27. 22:54
 38/152 anonim ***** válasza:
93%
Továbbra is: ha szerinted az az igazságos, hogy egy anyát kényszeríthetnek a magzat kihordására, akkor abból logikusan következik az is, hogy az is igazságos, hogy az állam kényszeríthet téged arra, hogy te 9 hónapon keresztül életben tartsad az általad elütött illetőt.
2021. aug. 27. 23:23
 39/152 A kérdező kommentje:

Az nem egy "illető" hanem egy élőlény egy gyerek és nem kell ilyen udorral beszélni róluk.

"9 hónapon keresztül életben tartsad az általad elütött illetőt"

Ezt Spcoktól idézted mert ilyen robotos megfogalmazást tőle hallhattunk. Nem kényszeríthet viszont nem kéne felelőtlenül emberek millióit megölni , még mindig nem érted én nem betiltani , hanem szigorítani akarok rajta.

2021. aug. 27. 23:28
 40/152 anonim ***** válasza:
94%
Gondolom te örökbe fogadnád az összes gyereket
2021. aug. 28. 10:34
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!