Van egy nagyon komoly kérdésem: Ha megölök egy gyermeket abortusz előtt , akkor mi lesz a büntetésem?
Ez egy tényleg fontos kérdés és szeretnék rá rendes választ , ha valaki tud rá.
Szóval , tételezzük fel egy 8 hónapos terhes nő éppen abortuszra megy és miközben megy előugrok egy bokorból és megrúgom a hasát és ettől a gyermek meghal , ha ítéletet akarnak felettem hozni , akkor én gyilkosságot követtem el vagy , csak bántottam egy embert? Mi lehetne a büntetésem (az USA-ban és pl New Yorkban)?
A Btk.-ban van magzatelhajtás nevű bűncselekmény, és az, hogy a magzatot később szabályosan (azaz orvos által végrehajtva, az előírásoknak megfelelően) is elvetették volna, aligha ment fel.
Sőt, mivel a nő akarata ellenére és súlyos sérülést okozva követed el, még súlyosbítja is.
az amerikai jogi rendszer elég bonyolult, országos szinten is vannak törvények és állami szinten is, nem hiszem hogy sok magyar amerikai jogász jár fel a gyakorira hogy ezt kibogozza neked
#7 gondolom arra a törvényre gondolsz amin trump látványosan kiakadt. én úgy tudom hogy csak az egészségügyi abortusz határidejét tolták ki sok hónapra. tehát olyan eseteket ahol a magzat vagy durva deformitással születne vagy fenyegeti az anya életét. nem a "jaj inkább mégse" típusú eseteket.
12:Eléggé kevés az egészségügyi probléma miatti abortusz:
"Én úgy tudom new york-ban szabad a születés előtt bármikor megszakíthatja a terhességet , ha ez veszélyezteti az anyát."
A szakorvosi vélemény alapján, az az azáltal meghatározott módon, nem úgy, hogy hasonrúgod a nőt :D A harmadik trimeszteres abortusz egy nagyon bonyolult és megterhelő folyamat, nem véletlen, hogy MINDENHOL igen komoly orvosi feltételei vannak, és legtöbb esetben inkább az iatrogén (mesterséges) koraszülést preferálják (a legtöbb helyen egyáltalán nincs is lehetőség ilyenkor már terhességmegszakításra, akkor sem, ha az orvosilag indokolt).
18: [link]
Ott van a CSOK is és mint itt is olvashatod ,már egyre kevesebben vannak mélyszegénységben élő emberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!