Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Van egy nagyon komoly kérdésem...

Van egy nagyon komoly kérdésem: Ha megölök egy gyermeket abortusz előtt , akkor mi lesz a büntetésem?

Figyelt kérdés

Ez egy tényleg fontos kérdés és szeretnék rá rendes választ , ha valaki tud rá.

Szóval , tételezzük fel egy 8 hónapos terhes nő éppen abortuszra megy és miközben megy előugrok egy bokorból és megrúgom a hasát és ettől a gyermek meghal , ha ítéletet akarnak felettem hozni , akkor én gyilkosságot követtem el vagy , csak bántottam egy embert? Mi lehetne a büntetésem (az USA-ban és pl New Yorkban)?

2021. aug. 27. 19:20
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/152 A kérdező kommentje:
19:Köszi , de már más dologról van itt szó.
2021. aug. 27. 20:57
 22/152 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező: ahol lehetséges a késő abortusz, ott mindenhol csak orvosilag indokolt esetekben hajtják azt végre. Sehol nem lehet bemondásra 8 hónaposan terhességmegszakítást kérvényezni. Az USA-ban amúgy is csak az abortuszok 1%-át hajtják végre a harmadik trimeszterben, kizárólag olyan esetekben, ahol vagy a magzat életképtelen, vagy az anya egészsége veszélyben van (ez a kettő sajnos gyakran együtt jár).

Az abortuszkérdésre amúgy egyetlen helyes válasz van: önrendelkezési jog. Mindenkinek joga van a saját teste felett rendelkeznie.

Használjuk a te példádat: vezetsz a városban, kirohan eléd egy gyerek, elütöd. Tökmindegy, hogy ki a hibás, ezt majd eldönti a nyomozás, a gyereket beviszik a kórházba, te mész vele. Ott a doktor azt mondja, hogy a gyerek csak és kizárólag egy esetben marad életben: ha te a következő kilenc hónapon keresztül folyamatosan rá vagy kötve, effektíve te fogsz helyette lélegezni, te fogsz helyette inni-enni, a te szíved fogja keringetni a vért mindkettőtök ereiben. Ilyen esetben szerinted az jogos és igazságos lenne, ha a törvény téged erre kényszeríthetne, és ha nem egyezel bele, akkor gyilkosság miatt mész a börtönbe?

2021. aug. 27. 20:59
 23/152 A kérdező kommentje:

Van itt egy apró probléma , az abortusz támogatók szerint a magzatok még nem emberek, tehát nincsenek emberi jogaik.

https://www.youtube.com/watch?v=wBYtLMyKIT8

És normális lenne megölni a megzatot olyan esetekben amikor arra tényleg szögség van pl veszélyeszteti az anya életét , de ezek az esetek nem olyan gyakorik. [link]

2021. aug. 27. 21:11
 24/152 anonim ***** válasza:
100%
#23 nemi erőszak és vérfertőzés is létezik, azt tudod ugye? szakadt gumi, hatástalan tabletta?
2021. aug. 27. 21:16
 25/152 A kérdező kommentje:

Igen , benne is van ebben a táblázatban:

[link]

2021. aug. 27. 21:23
 26/152 anonim ***** válasza:
100%
tudom, láttam már. válaszolok akkor a kérdésedre: igen, normális az abortusz. amikor illegális volt, akkor is csinálták, betiltással nem lehet eltüntetni. eredményesen csak megelőzéssel lehet csökkenteni, rendes szexuális felvilágosítás, elérhető védekezési módok, rendes támogatási rendszer egyedülálló szülőknek, fiatal szülőknek. és még ezek mellett is legálisnak kell lennie az abortusznak. ha nem az, akkor illegálban csinálják, ami veszélyes.
2021. aug. 27. 21:27
 27/152 A kérdező kommentje:

Nemi erőszak:0.3 % (0.1-0.6 %)

Vérfertőzés:0.03 % (0.01-0.1 %)

Az anya fizikai élete:0.1 % (0.01-0.2 %)

Az anya testi egészsége:0.8 % (0.1-3 %)

A magzati egészsége miatt:0.5 % (0.1-1.0 %)

Az anya mentális egészsége:?? (0.1.-8 %)

Választott (tehát az anya döntése) :98.3% (87-99 %)

--Túl fiatal/éretlen/nem kész a felelősségre --? (32 %)

--Gazdasági --30% (25-40 %)

--Az anya jelenlegi életkörülményei miatt --? (16 %)

--Anya egyedülálló vagy rossz kapcsolatban él --? (12-13 %)

--Már így is túl sok a gyerek --? (4-8 %)

--Sex kiválasztás --0.1% (<0.1-? %)

--Szelektív redukáció --0.1% (<0.1-0.4 %)

Ki is másoltam , ha nem tudsz angolul , továbbá hozzá tenném , tényleg a nőé a döntés , az ő döntése , hogy lefeküdjön e partnerével , az ő döntése , hogy valahogy védekezik e és , ha valami baj volt a gumival , akkor egy eset utáni tabletta.

2021. aug. 27. 21:34
 28/152 A kérdező kommentje:
Nekem nincs bajom az abortusszal , azzal van bajom , hogy sokan nem védekeznek utána meg megölik ,csak azért mert nem volt elég óvatos.
2021. aug. 27. 21:36
 29/152 anonim ***** válasza:
91%

jaj de kedves vagy. évek óta angol nyelvterületen élek.

"ha valami baj volt a gumival , akkor egy eset utáni tabletta."

és az abortusz is. nem tudom te jártál-e már a fővároson kívül, de rengeteg település van Mo-n ahol nincs a hét minden napján orvosi ellátás, sőt hétvégéken sok helyen egyáltalán nincs. ha pénteken történik meg a baj, akkor aznap vagy eljutsz a háziorvoshoz vagy nem, a gyógyszertár vagy nyitva van még, vagy nem, és már ki is csúsztál az időből.

annyira könnyű ítélkezned a kis forgós székedből, de bele se gondolsz milyen helyzetekbe kerülhetnek emberek.

2021. aug. 27. 21:40
 30/152 anonim ***** válasza:
94%
#28 az a nagy igazság hogy semmi közöd hozzá. ha te nem értesz egyet az abortusszal akkor ne menj abortuszra. más meg azt csinál amit akar
2021. aug. 27. 21:41
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!