Az új traszneműekkel kapcsolatos törvényjavaslatról mi a véleményetek?
Itt a törvény röviden tömören:
A témával kapcsolatban csak óvatosan kommenteljetek mert mostanában a gyk minden negatív kritikát cenzúrázik ami ezzel kapcsolatos.
"De a "látható, hallható" nem hiteles, mert nem tudhatod, akit te mondjuk cisz lánynak vagy fiúnak látsz, az nem transznemű-e"
Akkor még nem láttál transzneműt. Egyértelműen látásból megállapítható.
Kifejezetten sokat ismerek személyesen. Ezért nem egyezik a véleményünk.
A törvényváltozás elsőrorban azoknak lesz rossz, akiket eddig nem ismertél fel látásból.
Sziasztok.
Niki vagyok megint.
Először is elnézést kérek azoktól akiket megsérthettem a vallásában, hitében nem ez volt a célom a hozzászólásommal. Egy tisztán jogi kérdésbe felesleges volt behozni a vallást.
Másodszor, nem igaz hogy pusztán a szakvéleményekért járok/járunk terápiára és az sem igaz hogy, szakemberek komplett egszisztenciát építenek a transzneműekre. Én például azóta is rendszeresen járok hozzájuk.
Aki azt írta hogy nem vagyunk tisztában az egészségügyi kockázatokkal:
Nos minden esetben teljes körű tájékoztatást kapunk az orvosoktól az esetleges veszélyekről kockázatokról, és minden egészségügyi lépést számos vizsgálat előz meg pl. a hormoterápiámat számos vér vizsgálat, genetikai vizsgálat, ultrahang vizsgálat előzte meg hogy, minimalizálható legyen a kockázat mivel már maga HRT-is veszélyeket rejt magában pl. az ösztrogén emeli a trombózis kockázatot, az androgén blokkoló pedig nem igazán egészséges a májnak. stb.
Azt hogy ennek a törvény módosításnak milyen jogi, társadalmi következményei lesznek/lehetnek egy transznemű ember számára azt már leírtam egy korábbi válaszomban.
Legyen szép napotok.
Niki
153
Egy érdekes feltételezés...mit tennél, ha 10+ év hormonkezelés után a szervezeted elkezd rosszul reagálni, akármilyen gyógyszerre ami miatt sikeres volt az átalakulásod/vagy akárki másé ?
Orvosi szakvélemény lenne arról hogy hagyd abba vagy súlyos problémák lesznek (magas vérnyomás szív érrendszeri betegséget stb).
Ilyenkor leállnál és vállalnád hogy esetlegesen újra induló a tesztoszteron termelésed,ezzel kvázi teljesen visszaalakulsz ?!
Vagy továbbra is ragaszkodnál a transz léthez és ezzel lerövidítenéd az életed ?
Egy egy fikció,nem teljesen pontos, de fennállhat ehhez hasonló veszély is.
Én személy szerint még soha nem hallottam ilyen esetről, olyanról már igen hogy egyes készítményekre valakinek a szervezete rosszul reagál, de ez már az elején kiderül. Ezért és ennek elkerülése végett kell rendszeresen kontrollra járni, vér és egyéb vizsgálatokat végezni, valamint magát a hormonterápiát is szakember (endokrinológus) felügyelete alatt végezni. (és nem beszedni bármiféle netről rendelt ismeretlen eredetű "csodaszert")
Természetesen több készítményt is forgalmaznak a gyógyszergyártók, ha valamelyikre rosszul reagál a szervezet akkor a kezelő orvos mást fog felírni és akár a kötelező 3-havonta végzett vér és egyéb vizsgálatokra elküld akár havonta is hogy minden rendben legyen.
"Egy érdekes feltételezés...mit tennél, ha 10+ év hormonkezelés után...
...Ilyenkor leállnál és vállalnád hogy esetlegesen újra induló a tesztoszteron termelésed,ezzel kvázi teljesen visszaalakulsz ?!"
Mivel én egy éven belül tervezem a bilatáris-orcheoctomiát (kétoldali kasztráció, az ivarszervek eltávolítása) illetve ha anyagi helyzetem engedi akkor a teljes nemi megerősítő műtétet, ezután a tesztoszteron termelés nem tud újraindulni, mivel nem lesz minek termelnie, így ez a veszély nem áll fenn.
Ha az ösztrogénre kezdek el rosszul reagálni akkor vannak kiegészítő kezelések melyekkel ellensúlyozható a negatív hatás.
Mint írtad ez fikció, de szívesen válaszolok: 10+ év hormon kezelés után a test oly mértékben (számomra kedvező módon) átalakul pl. mellek növekedése, izom és zsírszövetek elrendeződése, bőrtónus átalakulása stb. (egyedül a csontszerkezet nem tud változni), valamint az egyéb műtétek (ádámcsutka, orr, arc, hang-nőiesítő műtét stb, ezeknek lényegében csak az érintett igényei, és anyagi helyzete szabnak határt) után a hormonterápia kényszerű beszüntetése után sem alakul vissza az ember, ha netán abba kell hagyni az ösztrogént 10+ év után az lényegében a korai menopauza állapotát idézi elő.
Egy kérdést megelőzendő, én személy szerint a nemi megerősítő műtéten kívül (amikor is lécesből, réses leszek) az ádámcsutka műtétet tervezem, valamint ha a hangtechnikai (fionátriai) képzés/tréning nem hoz számomra elfogható eredményt, akkor a hangszál műtétet fogom mecsináltatni.
De a fikció talaján maradva: Ha valamilyen úton-módon ellenjavalttá válna a hormonterápia és 10+ után megkezdődne a visszaalakulás akkor minden kockázat ellenére folytatnám a HRT-t, inkább 10-15 év rendes, boldog élet mint 40-50 év gyötrelem.
Sokan ezt a kérdést úgy szokták megfogalmazni, hogy ha választanom kellene, hogy egész életemben férfitestbe zárva kellene élnem, vagy csak egy napra testileg is született nőként élhetnék, de utána meghalnék, mit választanék? Nos akkor az lenne számomra a világon a legboldogabb nap és minden percét kiélvezném.
Üdv
Niki
De
155
és ha lenne egy gyermeked 10-15 év "rendes" életet vagy 40-50 év gyötrelmet választanád ?
Mondjuk a gyermeked már 18 éves amikor megtörténik a "baj" és válaszút elé kerülsz...mit tennél ?
Sziasztok!
Kérlek ne hasonlíts egy drogoshoz, egy drogos a szer hatása alatt gondolkozik és hoz döntéseket, én szellemi képességeim és cselekvőképességem teljes birtokában vagyok, és akkor is így volt mikor a tranzíció útjára léptem. Szerintem egy élet mely lelkileg megnyomorít, és gyötrelmet okoz, akár milyen hosszú is az, nem nevezhető átlagosnak, de normálisnak, élhetőnek semmiképpen sem.
Nagyon is létező és valóságos vagyok, még ha kormány, te, vagy bárki más ezt a tényt jogilag nem is ismeri el, sőt, egyenesen tagadja, én akkor is itt vagyok, létezem és itt is leszek, és minden lehetséges módon azért fogok küzdeni hogy ez jogilag is megvalósuljon.
Kedves kérdező:
#156 -os kérdésedre reagálva -
Jövőbeni gyermekem, igen szándékomban áll anyának lenni és gyermeket nevelni, ami az én esetemben biológiailag nem lehetséges - ezzel tisztában vagyok -, de adoptálás útján remélem megadatik számomra ez,
úgy fogom nevelni hogy, tisztességes ember váljon belőle, hogy tisztelje az életet és annak méltóságát, hogy az egyént előítélet nélkül az alapján ítélje meg és alkosson véleményt róla hogy az illető kicsoda és nem pedig ami/aminek a társadalom, az ellenlábasai láttatni próbálják. Képes legyen önállóan mérlegelni és véleményt alkotni. Hogy tisztelje mások véleményét és döntéseit, még ha azok nem is egyeznek az övével. És hogy készen álljon az élet minden kihívására és nehézségeire. És mindenek előtt szeretni fogom tiszta szívemből, és minden tőlem telhetőt meg fogok tenni hogy boldog, szerető családban nőjön fel.
Ha ez sikerül akkor mint szülő, nem hiszem hogy kudarcot vallanék, és nem lenne válaszút abban a fiktív helyzetben sem amit felvázoltál.
Nos szerencsére ez az élethelyzet csupán fikció.
Szép napot
Niki
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!