Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Az új traszneműekkel kapcsolat...

Az új traszneműekkel kapcsolatos törvényjavaslatról mi a véleményetek?

Figyelt kérdés

Itt a törvény röviden tömören:

[link]

A témával kapcsolatban csak óvatosan kommenteljetek mert mostanában a gyk minden negatív kritikát cenzúrázik ami ezzel kapcsolatos.

2020. ápr. 24. 00:53
❮❮ ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... ❯❯
 171/251 anonim ***** válasza:
11%

"Vagy szerinted nem ez egy rendes szülő dolga? vagy te a saját gyermekeidet (ha vannak) mások gyűlöletére neveled?"

Arra nevelem, hogy van Nő és Férfi, de olyan hogy férfiből nő lesz arra nem. Ez egy betegség, amit kezelni kell. Nálad elég súlyos, mivel "Niki" nevet odaírod, amikor nem is az a neved ráadásul még nem is nő vagy.

2020. máj. 27. 19:06
 172/251 anonim ***** válasza:
15%

Az öröbefogadásról néhány dolgot kiemelnék:

Az örökbe fogadni szándékozó személy pszichikai alkalmasságának vizsgálata során a

szakszolgálat feltárja, hogy az örökbefogadási szándék motivációja, a család élethelyzete, az örökbe

fogadni szándékozó személy életkora és személyisége, a gyermek nevelésével kapcsolatos elképzelése

előreláthatólag biztosítja-e az örökbefogadandó gyermek harmonikus fejlődését, felnevelését. A

szakszolgálat által felkért háziorvosnak, vagy szakorvosnak arra kell választ adnia, hogy az örökbe

fogadni kívánó személy nem szenved-e a gyermek megfelelő ellátását is korlátozó testi, érzékszervi,

értelmi fogyatékosságban, alkohol vagy kábítószer függőségben, súlyos pszichotikus zavarban, illetve

olyan betegségben, amely miatt - akár időszakosan is - akadályozott a gyermekről való gondoskodás,

illetve amely a gyermek fejlődését veszélyezteti.

Nos a transzneműek nem fogadhatnak örökbe. Hál Istennek.

2020. máj. 27. 19:20
 173/251 harminezer oxigén ***** válasza:
79%

Szerintem, feleslegesé vált bármit is kommentelnem a továbbiakban, hiszen azoknak akik vallási, ideológiai alapon elmebetegségnek, elmezavarnak titulálnak egy veleszületett állapotot, vagy homoszexuálisnak neveznek egy transzneműt, azoknak felesleges bármit is mondani, holott szerintem személyesen egyetlen transzneművel sem találkoztak, beszélgettek életük során, pusztán uszító írásokból, mónika showból, kormánypárti médiából és egyéb hasonló helyekről vannak "ismereteik" a transzokról személyes tapasztalat, pedig nulla.

Annak a kedves válaszolónak aki "tökéletesen " képben van a nemi átalakítóműtétekkel és azok utáni állapotokkal, nos bizonyára egy méltán elismert uretogentáliális szakemberről van szó aki ilyen műtéteket végez, vagy netán már átesett egy ilyen beavatkozáson és tapasztalatból ír, hisz az érintetteknél is jobban "képben van".

Még egy záró gondolat a részemről az örökbefogadás kapcsán.

Az örökbefogadásnál, minden egyéb szempont felett a gyermek érdekeit kell szem előtt tartani. Az ezt szabályzó eljárásokat ez alapján kell(ene) végezni.

Sajnos Magyarországon a jogalkotás, és minden jogi szabályozás (az alapjogtól kezdve, az adoptálásig is) egyre inkább ideológia, vallási és pártpolitikai szempontok alapján zajlik, nem pedig az érintettek érdekeik, jogaik védelme, életének, helyzetének javítása, a problémák enyhítése, megoldása érdekében történik. Hisz a kormány képviselője kijelentette a jogalkotás folyamatában (pont a kérdésben említett jogszabály kapcsán) "Az hogy az érintettek hogy látják az teljesen közömbös"

Legyen szép napotok

Niki

2020. máj. 27. 20:37
 174/251 anonim ***** válasza:
20%
Egy gyermek számára nem normális az, hogyha egy olyan szülővel van együtt akinek fejben bajok vannak és átoperáltatta magát a másik nemmé. ;). Hál Istennek soha nem fogsz örökbefogadni.
2020. máj. 27. 20:40
 175/251 anonim ***** válasza:
11%

173

Ha jól látom, úgy hirtelen, a BNO -betegségek nemzetközi osztályozása- kódrendszerében a WHO honlapja szerint a 2020.május 25-én érvényes változata szerint a transzszexualizmus F64.0 kódszámmal szerepel, A felnőtt személyiség és viselkedés zavarai címszó, A Nemi identitás zavarai alcím alatt.

NEM Magyarország jogalkotása, stb ....... a hibás.

2020. máj. 27. 20:57
 176/251 anonim ***** válasza:
74%

Köszönöm Niki, hogy ekkora türelemmel és nyíltan válaszoltál a személyesebb kérdésekre is. Ne azokra gondolj, akik bántóan válaszoltak neked, hanem azokra akik nyílt szívvel olvasnak és talán nem is szólnak hozzá.

Folyton felhangzik vádként, hogy a transznemű közösség milyen módon támad a képzeletbeli lobbijával. Én ebből a kommentáradatból a kegyetlen, bántó szándékot és sértegetést inkább a transzfób közösségtől láttam.

Kedves kérdező, az eredeti kérdésed végét csak most vettem igazán észre: "A témával kapcsolatban csak óvatosan kommenteljetek mert mostanában a gyk minden negatív kritikát cenzúrázik ami ezzel kapcsolatos."

Szerintem tévedsz, kedves kérdező, a honlapon nem tapasztaltam, hogy cenzúráznák a válaszokat. Azokat a válaszokat moderálják ki (nagyon helyesen), amik sértik a magyar törvényeket (pl. gyűlöletbeszéd, uszítás) vagy sértik a honlap szabályait.

#175:

Tudtommal elfogadott a WHO meghatározása, nem tudok olyan transznemű emberről aki ne tartaná korrektnek. Nem értem miért írod, hogy "nem Magyarország jogalkotása hibás". Az orvosi besorolásnak nincs köze ahhoz, hogy egy politikai hatalom már meglévő jogokat von meg egy kisebbségtől. Én kifejezetten úgy látom, hogy a jogalkotásunkkal van baj.

2020. máj. 27. 21:09
 177/251 anonim ***** válasza:
20%
Vannak problémák a jogalkotással, de nem ezen a területen.
2020. máj. 27. 21:12
 178/251 anonim ***** válasza:
25%

A lényeg felett meg elsiklott mindenki...Niki szerint egy 18 éves felnőtt (ifjú felnőtt) képes megérteni, és elfogadni hogy az anyja 5-10 éven belül meghalhat, mert nem hajlandó leállni a hormonkészítményekkel.

Szerinte ez rendben van,és ő inkább választaná az 5-10 év "boldog" transz életet a megfelelő testben,mintsem hogy inkább lemondana erről és részese lenne a gyermeke felnőtt éveinek...uram atyám ez nagyon gáz.

Na én speciel ezért nem adnék neked gyermeket,ha erre a kérdésre fordítva válaszoltál volna, akkor azt mondom hogy teljes mértékben jogod van egy gyermek felneveléséhez.

Igen ez egy fikció, de egyáltalán nem alaptalan, ugyanis minden féle beavatkozásnak és kezelésnek alá veted magad, így megnöveled az egészségügyi kockázat lehetősségét.

Az a tudat hogy legalább van 1-2% esély arra hogy ez bekövetkezik és te hogy cselekednél....attól feláll a szőr a hatomon.

2020. máj. 27. 21:32
 179/251 anonim ***** válasza:
74%

178

Igen, tényleg fikció amit írtál.

A valóság az, hogy szalmabábot (lásd filozófia, érvelési hibák) támadsz: felépítettél egy képzeletbeli szituációt, arra kaptál egy képzeletbeli kierőltetett választ és azt támadtad meg, majd "könnyedén legyőzted".

Legalább ekkora vehemenciával kell támadni azokat a cisz szülőket, akik alkoholisták vagy dohányosok, ezért a gyerekük már fiatalkorban szorong amiatt, hogy fél, korán fognak meghalni? Ez nem kitalált történet, ilyen tényleg van sajnos.

Szerintem Nikiből sokkal jobb szülő lesz mint gondolnád.

2020. máj. 27. 21:43
 180/251 anonim ***** válasza:
20%
A világ változik a vírus miatt most és a jövendőbeli vírusok miatt. Úgyhogy ilyen műtéteket remélhetőleg többet nem fognak végezni. ;)
2020. máj. 27. 21:43
❮❮ ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!