Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Az új traszneműekkel kapcsolat...

Az új traszneműekkel kapcsolatos törvényjavaslatról mi a véleményetek?

Figyelt kérdés

Itt a törvény röviden tömören:

[link]

A témával kapcsolatban csak óvatosan kommenteljetek mert mostanában a gyk minden negatív kritikát cenzúrázik ami ezzel kapcsolatos.

2020. ápr. 24. 00:53
❮❮ ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... ❯❯
 181/251 anonim ***** válasza:
15%
"Szerintem "Niki"ből sokkal jobb szülő lesz mint gondolnád." Már hányinger kerülget, hogy Niki-nek nevezel egy Férfit és Ő maga is annak nevezi. Komolyan mondom olyan erőteljesen lebasznék neki egy pofont, hogy helyrebillenjen az agya, hogy az csak na. Egy transzneműnem nem való gyerek és kész!
2020. máj. 27. 21:49
 182/251 anonim ***** válasza:
20%
Részemről csináljanak magukkal amit akarnak, az Ő életük, az Ő testük. Magukat teszik tönkre nem enge. De ne cirkuszoljnak azon, ha olyan jogszabály jön és pláne ne akarjanak gyereket.
2020. máj. 27. 21:55
 183/251 anonim ***** válasza:
34%

179

Már vártam hogy a cisz szélsőségeket hozod fel.

Igen megvetem azokat a ciszeket is akik alkoholisták, és amikor van lehetősségem védem a gyermekeket!!

Nem csak a gyakorin okoskodom, hanem láttam már ci.gány anyát amint rángatta a gyerekét...azonnal közbeléptem.

Egyébként biztos vagyok benne, hogy van transznemű alkoholista is aki nevel gyermeket valahol a világban.

Megjegyzem Nikinek is voltak alkohol problémái EZT Ő MAGA ÍRTA LE KORÁBBAN,keresd vissza.

Igen fikció de LEHET igazságalapja mert a műtétekkel és a kezelésekkel megnő az esély annak hogy valami baj lesz...az ördög sose alszik, ne legyen semmi baj...de sose tudni.

Nyilván ennek az esélye minimális (1-2%) de benne van a pakliban ezt Niki is leírta és mondta hogy vállalja,ezt is nyugodtan visszakeresheted.

Most akkor kérdezem én milyen anya lenne abból az emberből aki az önös érdekeit (transz lét feltartása) előrébb helyezi a saját gyermekénél ?!

Szerinted ez rendben van ? Az helyes ha korán meghal a transzneműség miatt és egy gyermek marad anya nélkül ?

Nikinek még fejlődni kell ilyen téren, és akkor valóban jó anya lesz...ha egyszer arra kerül a sor.

Majd ha lesz gyermeked,akkor átérzed annak a súlyát amit fikcióként leírtam.

2020. máj. 27. 22:18
 184/251 anonim ***** válasza:
17%
"anya" = apa. Egy anya az aki megszülte a gyermeket vagy legalábbis nőnek született. ;)
2020. máj. 27. 22:20
 185/251 anonim ***** válasza:
0%

Amúgy az LMBTQ emberek között is előfordul szép számban az alkohol-drog és depresszió illetve egyéb mentális betegség (szociális fóbia stb).

Sőt náluk még jobban hiszen egy erős társadalmi nyomásnak vannak kitéve,a helyzetük a mai napig bizonytalan (lásd transzörvény).

Ez fakadhat önértékelési problémából vagy külső bántások miatt,vagy mindkettő.

Szóval ilyen szempontból teljesen felesleges volt a ciszeket felhoznod.

2020. máj. 27. 22:47
 186/251 anonim ***** válasza:
14%

181 Vigyázz mert mindjárt jön az ügyeletes liberális megmondó hogy "jajj a ciszek között sokkal több a link aki nem való szülőnek"

Persze hogy több mert sokkal több cisz nemű van mint transz :D

Ehhez nem kell atomfizikusnak lenni hogy rájöjj...

De úgyis kitalál valamit,és próbál okoskodni hogy a transzok 100%-ban rendben vannak.

Én nem bántanék senkit fizikálisan de előbb adnék egy normális meleg vagy lezbikus párnak gyereket mint egy transznak...főleg ha ilyen felfogása van mint Nikinek.

2020. máj. 27. 23:06
 187/251 harminezer oxigén ***** válasza:
96%

Sziasztok.

Igaz azt írtam hogy részemről ennyi, de azért erre még reagálnék.

Én, egy a kérdező által felvázolt fiktív élethelyzetre, kérdésre válaszoltam. Miszerint a gyermekem 18 éves korában ellen javalttá válna a hormonkezelésem és elkezdenék VISSZAALAKULNI.

Nos ezt leírtam hogy 10+ év hormon kezelés és műtétek után a visszaalakulás teljességgel lehetetlen, mivel tesztoszteron termelésre képes ivarszervek (herék) nem nőnek csak úgy vissza a semmiből, és ha el kell hagynom a hormonokat az a korai menopauzát idézne csak elő. És mire a gyermekem 18 lesz már nem fogom műttetni magam, így a műtéti kockázat sem lesz veszélyforrás.

Én pusztán a lehetetlen fikció talaján válaszoltam, és kiállok amellett hogy a gyermekem ne lássa szenvedni, lelkileg gyötrődni az anyját a visszaalakulás miatti lelki problémák miatt, akár az is előfordulhat hogy a gyermekem magát okolná a lelki gyötrelmeim miatt azt gondolván hogy csak miatta kezdek visszaalakulni hogy tovább vele lehessek még ha ez lelkileg igen csak megvisel engem.

Kérdezem ti kitennétek ekkora lelki fájdalomnak, akár önmaguk hibáztatásának a gyermekeiteket? Sok gyermek különösen fiatalabb korban önmagát hibáztatja a válások, veszekedések, egyéb családi gondok és a szülők lelki problémái miatt ami nem egészséges egy gyermeknek. Én ettől szeretném majd megkímélni a gyermekemet.

A realitás talaján maradva is válaszolnék, igaz a kérdező sem tért ki rá és én sem fejtettem ezt ki a válaszaimban.

Ha abba kell majd hagynom a hormonokat mert életveszélyessé válnának számomra és elkezdődik a korai menopauza, akkor abba fogom hagyni és élem tovább az életem, ebben az esetben a gyermekemet nem kell kitennem annak hogy gyötrődni lásson, mivel nem fogok visszaalakulni és ez miatt gyötrődni.

Ami a múltbéli alkohol problémámat illeti, igen volt vele problémám amit kezeltem is és megoldottam, mára elhagytam ezt a káros szenvedélyt.

Ha a jövőbeni örökbefogadási kérelmemet ez miatt utasítják, mivel 10-20 évvel korábban gondjaim voltak az itallal az teljesen rendben van, de ha pusztán az miatt söprik félre mert transz vagyok az már szerintem nincs rendben.

Ami a WHO-t illeti, a who nem tekinti mentális betegségnek a transzszexualizmust, de a BNO F64.00 diagnózis kódot benne kell hagyni a listában mivel a transz emberek számára szükséges egészségügyi kezelések (hormonterápia, műtétek stb.) igénybevételéhez szükséges az állapot egészségügyi azonosítása.

üdv

Niki

2020. máj. 28. 10:30
 188/251 A kérdező kommentje:

A realitás talaján maradva, azért érdekes hogy élből elkezdtél magyarázkodni és körbeírni a válaszodat, pedig ha igazi szülői érzéseid lennének akkor azt mondtad volna, élből hogy AZONNAL ABBAHAGYOM ÉS A GYEREK AZ ELSŐ,még akkor is ha tudod hogy ennek semmi esélye.

Tudod van az a mondás hogy a "gyerekemért tűzbe mennék".

Ezt mondt mindenki döntse el mennyire veszi komolyan.

Hozzáteszem hogy azért a plasztikai műtétekkel lehetnek problémák

(mell,fenék inplant) és akkor még ne térjünk ki arra hogy lent miket végeznek a transzneműekkel.

Fennáll a fertőzés esélye,de ezt te is leírtad és mondtad hogy elfogadod.

Nyilván nem fogsz meghalni, de azért nem kívánom senkinek hogy egy bent lévő implantátumot csak azért kelljen cserélni mert kilöki a szervezet.

Itt egy példa: (igaz nem transz de ez most teljesen mind1)

femina . hu / terasz/elrontott-mellplasztika/

Most csak egy 10mp-es keresés után linkeltem de biztos vannak durvább esetek...

A kérdésedre válaszolna:

Ha én a te helyeden lennék, a fikció alapján akkor teljes mértékben beletörődnék a visszaalakulásba, és alárendelném magam,a gyerekem érdekeit nézném és elfogadnám magam illetve a helyzetemet

A további boldogságomat nem a saját transz létem okozná hanem az hogy részese lehetek a fiam/lányom jövőbeli életének :)

Ha te ezt nem így gondolod (még egy fikcióban is) akkor az számomra szomorú.

De ez csak az én egyéni véleményem.

De akár ezt át lehet ültetni egy hetero és valós helyzetbe is ami már nem fikció tessék olvasni:

beol . hu /sport/helyi-sport/a-labat-adta-lanyaert-a-focista-2429994/

2020. máj. 28. 12:21
 189/251 anonim ***** válasza:
14%

Egy szülőnek a gyermek az első

Még az életet is adná érte. Úgy látszik a traszoknál másképp van.

2020. máj. 28. 13:00
 190/251 A kérdező kommentje:
189 Azért ne általánosíts biztos vannak másképp gondolkodó transzok is,de Niki nem tartozik közéjük ezek szerint...
2020. máj. 28. 13:08
❮❮ ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!