Az új traszneműekkel kapcsolatos törvényjavaslatról mi a véleményetek?
Itt a törvény röviden tömören:
A témával kapcsolatban csak óvatosan kommenteljetek mert mostanában a gyk minden negatív kritikát cenzúrázik ami ezzel kapcsolatos.
"Már hányinger kerülget, hogy Niki-nek nevezel egy Férfit és Ő maga is annak nevezi."
Niki Lauda most forog a sírjában :D
"Niki Lauda most forog a sírjában :D"
A Niki Laudának a neve: Andreas Nikolaus Lauda. Nem forog a sírjába. ;) A Nikolett, Niki az Magyarországon egy NŐI név.
Sziasztok!
Nos a válaszom nem magyarázkodás, vagy mentegetőzés volt, elsősorban a kérdezőnek intéztem hogy teljesebb képet kapjon.
Akik engem kritizálnak, illetve megvetnek. Nektek teljesen mindegy lett volna hogy mit válaszolok, mert abban is találtatok volna kivetni valót, pl, a gyereknek okozott lelki vívódást, önvádaskodást stb hoztátok volna fel ellenem és a válaszomat valamint magát a kérdést úgy csűrve csavarva értelmeztétek volna hogy az titeket igazoljon.
Mindezt azért mert nem a válaszommal, hozzáállásommal, véleményemmel van bajotok, hanem pusztán a személyemmel, ti már eleve elkönyveltétek, már a válaszom olvasása előtt, hogy pocsék szülő lennék, de még embernek is nehezen fogadnátok el. Már kész véleménnyel vagytok rólam, holott nem is ismertek, fogalmatok sincs, egy ilyen élethelyzetről és még csak hajlandóságot sem mutattok annak megismerésére.
Én teljesen őszintén válaszoltam egy lehetetlen élethelyzettel kapcsolatos kérdésre, mivel úgy éreztem hogy a kérdező nem támadásnak szánja, hanem egy általa ismeretlen vagy kevéssé ismert állapotot akar jobban megismerni. Sajnos ezzel táptalajt adtam nektek ahhoz hogy a előre megfogalmazott kész véleményetekre formáljátok a válaszomat és a kérdést.
De csak hogy ti is érezzétek ennek a súlyát, itt van néhány lehetetlen döntéshelyzet, akár fiktív, akár valós:
Van két gyermeked, egy baleset során csak az egyiket mentheted meg, az egyik biztosan túl éli de a másik biztosan meghal, szülőként melyik gyermeked választod?
Vagy apád és anyád közül kell választanod ugyan ilyen helyzetben, kit mentesz meg?
A kérdést megfordítva: 18 évesen, mikor már értelmileg és érzelmileg felnőttnek tartod magad, elvárnád anyádtól/apádtól hogy lelkileg gyötrődjön azért hogy 5-10 évvel tovább maradjon veled, vagy inkább kihasználnád azt a maradék 10-15 évet amit még boldogan, kiegyensúlyozottan vele tölthetsz?
Ezekre és az ilyen kérdésekre nem lehet választ adni, én mégis megpróbáltam egy ilyen kérdésre válaszolni, miszerint a gyermekem lelki egyensúlyát vagy a vele töltött időt választanám, amit persze egyből felhasználtatok ellenem.
Kérlek ne válaszoljatok ezekre a kérdésekre. Nem akarok passzív-agresszív módon választ kicsikarni belőletek, mivel bármilyen választ is adnátok azt ki lehetne forgatni, mint ahogy azt ti is teszitek. Veletek ellentétben, nekem nem szokásom ilyen módon mesterkélt önigazolást szerezni magamnak, valamint rendkívül aljas és gerinctelen húzásnak is tartom.
Niki
És csak hogy tényleg tiszta legyen a kép számotokra:
Szerintem a kérdésre adott válaszomban a leendő gyermekem érdekeit tartottam szem előtt, ugyanis az életem is adnám a gyermekem életéért, testi-lelki egészségéért, és nem a 10-15-20 évvel hosszabb életet választanám, hanem azt hogy megkíméljem a lelki szenvedéstől, amit az okozhatna neki hogy gyötrődni lásson.
Nos, a szokásotokhoz híven ki lehet forgatni a mostani válaszaimat is.
Niki
"ugyanis az életem is adnám a gyermekem életéért" kb ennyit kellett volna írnod és nem kaptál volna ilyen válaszokat de te nekiálltál "transzokoskodni"
A te kérdésedre én is ezt válaszolom!
Én már egy korábbi válaszolónak is felvettettem hogy nyugodtan lehet e-mail,facebook,és személyes találkozás formájában is véleményt cserélni,képpel és arccal,és jobban megérteni egymást,én azt hiszem neked is felajánlottam Niki.
De ha nem (100+válasz volt eddig nem emlékszem pontosan)
Akkor most neked is felvázolom!
Írj privát üzenetet és elmegyünk valahova beszélgetni,a korlátozásokat feloldották már Pesteni is,így a vendégem leszel egy kvra és nyugodtan lehet tovább társalogni.
Ha nem jó Pest akkor vidék is megfelel,sokat mászkálok az országban.
Így legalább jobban megismerlek,és nem mondhatod azt hogy ismeretlenül alkotok véleményt.
Már oldalakkal ezelőtt említetted hogy nem írsz ide,mégis megteszed folyton,és a végén ismétled magadat "na mostmár tényleg nem írok ide" :D
Nyugodtan a szemembe mondhatod hogy gerinctelen és aljas vagyok így nem kell folyton ide visszajönnöd és irkálnod!
196
Ebben egyet kell értsek,találkoztam már olyan transzal vagy lmbtq taggal akivel maximum 1-2 mondatot beszéltem,jóval kevesebb kritikát kapott,trágárságtól mentesen.
Mégis volt anyám szidásától kezdve dö.göljek-en át stb.
Kedves kérdező, a kérdésed alatt iskolapéldáját láthattuk annak, hogy valaki minden gyűlölködés és alaptalan köpködés ellenére is türelemmel válaszolgat neked és elvbarátaidnak.
Erre képes vagy előhúzni azt a kamu kártyát, hogy téged a transzneműek és lmbt tagok tömegesen anyáznak? Az eddigi hozzászólásaid alapján alapvetően két dolog tűnik valószínűnek: vagy kitaláltad az egészet, vagy olyan szinten beszéltél velük is, mint ahogyan azt itt tetted.
Nem tudom elképzelni, hogy az lmbtq közösség tagjai között több lenne a gyűlölködő, mint azon kívül. Ha te mégis másképp tudod, akkor ne az állítólagos személyes élményeidből vonjuk már le a következtetést. Nem tudsz mutatni téged igazoló hiteles statisztikát, mert olyan nem létezik.
Nikit személyében támadtad és elítélted, szerintem teljesen érdemtelenül. Ezek után képes vagy azzal előállni, hogy meghívod egy kávéra, üljön le veled szemben (egy eleve kiszolgáltatott ember), és mondja a szemedbe azt, amit gondol...
Nem tudom neked megmagyarázni, mert én nem tudok veled leülni beszélgetni egy kávé mellett, ha ismerősöd lennék, akkor megtenném. Nem fenyegetnélek, mint ahogy te tetted vele, nekem nincs szükségem erre. Nyugodt hangon, megértően mint Niki, elmagyaráznám amit még nem tudsz erről a világról. Mesélnék neked olyan történeteket, amik meggyőznének arról, hogy a mostani véleményedből hiányzik az empátia, általában a megértés, a másság elfogadása, a gyöngébbek védelme, támogatása, alapvetően az emberség.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!