Az új traszneműekkel kapcsolatos törvényjavaslatról mi a véleményetek?
Itt a törvény röviden tömören:
A témával kapcsolatban csak óvatosan kommenteljetek mert mostanában a gyk minden negatív kritikát cenzúrázik ami ezzel kapcsolatos.
#206-208
"A menstruációs élményeket sose fogják átélni a Férfiak, de gondolom azt már nem is akarják."
Biztos lehetsz benne, hogy ha ez lenne az ára, kivétel nélkül minden transznemű nő vállalná a menstruációt is.
"És sose lesz női orgazmusuk. Szerintem az egyik dolog, hogy a "másik" nemhez akar tartozni, az hogy olyan szexuális érzékeseket érezzen."
Nem, nem ez a motivációjuk. Leegyszerűsítve, mert mintha nem olvastál volna utána, arról van szó, hogy nem tudnak azonosulni a születéskor megállapított nemmel. Már serdülő kor előtt is jelentkezhet ez a jelenség, ez még egy bizonyíték erre nézve.
"az agyvérzéssel járó tünetek férfi és nő esetében eltérhetnek"
Ha jól értem, szerinted tehát ez vezette a politikusok kezét a törvény elfogadásakor, mert meg akarták előzni a téves kezelést az agyvérzéses betegeknél.
Látom ebben felkészültebbnek érzed magad, az SBO-n átlagban milyen gyakran fordul elő olyan szituáció, ahol mehatározó, hogy a páciens szervezetében tesztoszteron vagy ösztrogén diktál?
"Szóval 6. éves orvostanhallgatók se tudják"
A praktizáló orvosok sem tudják megállapítani minden esetben.
"Másrészt azért elég fura, hogy egy "Nő" mély hanggal megszólal. :D"
Valóban fura, ezzel beletaláltál miért problémás, amikor a törvénymódosítást követően egy papírokban nőként szereplő trasznemű férfi mély hangon megszólal. Örülök, hogy ha korábban a törvényt támogatónak tűntél, valójában van benned együttérzés és te is szeretnéd elkerülni, hogy mások ilyen helyzetbe kerüljenek.
Hogy milyen hangon szólal meg valaki, abban több tényező is szerepet játszik. Latin országokban gyakori a mélyhangú nő. A nemdohányzó, absztinens férfiaknak gyakran magasabb a hangja. Egy műtét is segíthet. Vagy egy gyerekkorban megkezdett tranzíció (pl. hormonblokkolóval, utána T/Ö).
Kérdező (#211): a 205-ös válaszodban írtad.
"...szeretném megkérdezni hogy te férfi-nő-vagy transznemű vagy..."
Ehhez nincs közöd.
"A nemdohányzó, absztinens férfiaknak gyakran magasabb a hangja."
Mindent értek,Niki ezért régebben alkoholista,de aztán rájött hogy egyszerűbb lesz majd megműteni a hangszálait ahogy írta.😂
214
Mert egyik se, igaz? Tudtam.
Sziasztok!
Látom szép kis vita alakult ki itt körülöttem ismét.
A jövőbeni anyaságomhoz még egy gondolat, ne vegyétek sértésnek, nem annak szánom.
Az hogy ti, a kommentelők mit gondoltok arról hogy, milyen anya leszek majd, teljesen lényegtelen és hidegen hagy, valójában az is legfeljebb csak másodlagos hogy, én jó anyának fogom-e tartani magam. Az egyetlen vélemény ami ténylegesen számítani fog az az hogy, a fiam/lányom jó anyának tartson.
A Kérdezőnek: ha visszaolvasnád látnád hogy magát a kérdésedet, nem éreztem támadásnak, bántásnak le is írtam és azt is hogy miért és épp ezért válaszoltam egy olyan kérdésre amire lehetetlen jó választ adni. Az előre megalkotott véleményük alapján kritizáló válaszadókat minősítettem az én szemszögemből nem téged (hacsak nem te vagy az más login alatt) De ahogy az utolsó két válaszomra adott reakcióidat elnézem, eleve ez volt a célod.
Ami az izom és vázrendszerem illeti. Írtam is, de megint leírom: a csontszerkezetet tényleg nem változtatja meg a hormonterápia, műtétekkel módosítható pl az arc csontozata de kb. ennyi. Az izomzatot viszont teljes mértékben átalakítja, a hormonterápia jelentős akár 40-50%-os izomtömeg csökkenést is okozhat, valamint az izom és egyéb szövetek elrendeződését is jelentősen befolyásolja (nőies alkat, amit utána célzott edzéssel tovább lehet finomítani)
Hogy a kórházban nőként vagy férfiként kezelnek mondjuk agyvérzés miatt, ezen csak mosolyogni tudok. korábbi kommentekben azt taglalták hogy akármit is csinálok magammal akkor is látszik majd hogy, korábban kukacos volt az alma, most meg azon lovagoltok hogy még a képzett, tapasztalt orvosokat is megtéveszti majd a külsőm.
Valaki a szexet és annak megélését és az orgazmust is felhozta, nos szerintem igencsak szegényes felfogásra vall ha valaki csak ebben látja a női vagy férfi létet és pusztán ösztönlényként tekint mindkét nemre (ez által saját magára is)
A menstruációhoz: tévedés hogy, a transznemű nők csak a női lét napos oldalát akarják átélni a negatívumok nélkül (persze biztos vannak akik így vannak vele), én személy szerint sajnálom hogy nem fogom tudni teljes mértékben megélni a női lét örömeit és a kevésbé örömteli részeit sem. Megjegyzem, a hormonterápia előrehaladtával megfelelő hormon beállítással a mensi hormonális hatásai ugyan úgy meglesznek.
És megint előjött a múltbéli alkoholproblémám.
Valaki szerint azért vagyok transz hogy, ne legyek alkoholista? Igazán vicces a logikád. Az alkohol gondjaim pont az miatt jöttek ki mert nem tudtam bele illeni a nekem szánt szerepbe és ez hihetetlen mértékű szorongást, önutálatot, depressziót okozott és alkohollal próbáltam ezeket oldani, ami sajnos igen csak káros méreteket öltött.
A hangom is téma: a hang fionátriai képzéssel módosítható, illetve ha ez nem hoz kellő eredményt akkor még ott van a hangszálműtét.
Az hogy miért tértem vissza mégis a vitába, egyszerű. Pont egy téma közepén (konkrétan az anyaságom) szálltam volna ki, de a gyalázásom, sértegetésem továbbra is folytatódott.
Ami a személyes találkozót illeti, jobb dolgom is akad annál mint hogy egy ismeretlennel, személyesen beszéljem ki az életem. És válaszaid alapján, igen csak kettős véleményen vagy, egyszer támogató vagy legalább is nem támadó álláspontot fogalmazol meg, máskor meg agresszívan reagálsz egy nem téged kritizáló hozzászólásra. Nem hiszem hogy az én dolgom lenne a kétféle reakcióid között lavírozni.
Üdv
Niki
Aki egyszer súlyosan alkoholista volt, az örökké az marad, a függőségedet maximum kordában tudod tartani,és ha erős vagy örökké absztinens maradsz.
Ezeket Zacher Gábor-tol idéztem,úgy gondolom ő jobban jártas a témában mint én vagy te.
Örülök hogy Áder János aláírta a törvény,lehetsz operált-átalakított nyugodtan,tehát megélheted a valós nemedet,de ne akarjatok Magyarországon istent játszani hogy felülírjátok a dokumentumokat is.
Az hogy ez a törvényjavaslat mivel jár, ti nagyon jól tudtátok,mégis sokan beleugrottak az operációkba.
Hát most viseljétek a következményeket.
Egyébként az lenne a legjobb ha elhagynátok az országot,sokan nem tűrik szívesen a transzokat,maximum fejet hajtanak hogy elkerüljék a konfliktusokat.
Leginkább a ti kis szubkultúrátokon belül vannak teljesen elfogadó emberek.
Még mielőtt feleslegesen köröket futunk transzfób vagyok,nem vagyok elfogadó,és toleráns,se érzékenyített mint ahogy MAGYARORSZÁG bő 80 százaléka se az.
Menjetek olyan országba ahol ez az arány jobb!
217
Németbe se annyira elfogadóak mint ahogy hiszik sokan.
A terror támadások idején a burkás nőket nem merték beengedni a boltokba aki bátrabb volt az leköpdöstek őket.A melegeket meg transzokat se szeretik annyira mint ahogy pár propagandában fel van tüntetve esetleg a nagyobb városokban szivárványoznak ha te egy kis faluban elkezdesz eltérni a normálistól kifognak nézni annak rendje és módja szerint.
De most les.zarja mindenki a transzokat meg a transztörvényt a tüntetéseteken is alig volt ember nagyobb probléma a cigánykérdés.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!