Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Az új traszneműekkel kapcsolat...

Az új traszneműekkel kapcsolatos törvényjavaslatról mi a véleményetek?

Figyelt kérdés

Itt a törvény röviden tömören:

[link]

A témával kapcsolatban csak óvatosan kommenteljetek mert mostanában a gyk minden negatív kritikát cenzúrázik ami ezzel kapcsolatos.

2020. ápr. 24. 00:53
 201/251 anonim ***** válasza:
20%

"Mesélnék neked olyan történeteket, amik meggyőznének arról, hogy a mostani véleményedből hiányzik az empátia, általában a megértés, a másság elfogadása, a gyöngébbek védelme, támogatása, alapvetően az emberség."

Teljesen elfogadom a másságot és a gyöngébbek védelmét támogatását. De a transzneműség egy betegség, amit nem műtétettel és tablettákkal, hanem pszichológussal vagy pszichiáterrel kell kezeltetni. Az, hogy valaki a péniszét, puncivá szeretné alakítani az természetellenes minden szempontból és ezt soha és soha nem fogom támogatni.

2020. máj. 29. 23:31
 202/251 A kérdező kommentje:

www . youtube.com watch?v=UrzjspJLlnQ

Pl ő küldött el melegebb éghajlatra, azért mert kérdőre mertem vonni hogy most ő férfi vagy nő,de előfordult facebookon névvel és arccal érdeklődtem arról hogy mégis mennyire éri meg a kockázatot ezt a műtét sorozat stb ilyesmi kérdéseket teszek fel általában,hidd el vannak indokolatlanul agresszív transzok is, vagy nevezzük őket lmbtq tagnap én jobban szeretem ezt a kifejezést

2020. máj. 29. 23:33
 203/251 A kérdező kommentje:

Ha visszaolvasol pl párszor leírtam 1-2 válaszolónak hogy ne általánosítson az utóbbi válaszaimban leginkább Nikire gondoltam,mivel róla ment a vita.

Vannak normális transzok,de az én szememben Niki nem az,legalább is a gyk-ra írt válaszai alapján biztosan nem.

Ezért is ajánlottam fel a személyes beszélgetést,mint ahogy neked is.

2020. máj. 29. 23:35
 204/251 A kérdező kommentje:
és leginkább az anyaságról megy a téma!
2020. máj. 29. 23:38
 205/251 A kérdező kommentje:

199

Azzal tisztában vagy amúgy hogy Niki az férfi ? Még ha transznemű nő is akkor is férfi izomzata és váz rendszere van,még akkor is ha már valószínűleg nincsen tesztoszteron termelése.

Mert ez olyan amikor egy férfi egy veszélyben lévő nőnek a segítségére siet (nulla veszély van).

Ez a szituáció kicsit vicces nekem :D

Mert a válaszodból erősen azt szűröm le hogy te azt feltételezed, hogy én bármilyen fizikai bántalmazásba mennék bele,akkor tévedsz.

Semmilyen agresszív szándékom nincs,se feléd,se pedig felé egyszerű beszélgetésre invitáltalak titeket.

2020. máj. 29. 23:50
 206/251 anonim ***** válasza:
13%
A menstruációs élményeket sose fogják átélni a Férfiak, de gondolom azt már nem is akarják. :D :D. Ja. És sose lesz női orgazmusuk. Szerintem az egyik dolog, hogy a "másik" nemhez akar tartozni, az hogy olyan szexuális érzékeseket érezzen. Mert ugye mi Férfiak nem tudhatjuk, hogy a "női" orgazmus milyen vagy milyen nekik. Hasonló lehet, de mégis másabb. A nőknél erőteljesebb. De ezt soha de soha nem fogjátok megtapasztalni Ti férfiak akik tönkreteszitek a pöcsötökőket, hogy egy "lyuk", (mert az egy lyuk lesz nektek), helyettesítse azt.
2020. máj. 29. 23:54
 207/251 anonim ***** válasza:
13%
Amúgy az agyvérzéssel járó tünetek férfi és nő esetében eltérhetnek. Tehát, lehetséges, hogyha Te agyvérzést kapsz akkor nem azonnal arra fognak diagnosztizálni, mert mindenképpen azt fogod hajkurászni, hogy ÉN NŐ VAGYOK!. Ja nem fogok azt hajkurászni, hanem a mentős majd látja az igazolványodat, hogy "Nő", mert ugyebár, ha a törvény engedni, hogy átirasd akkor az SBO-ra már beszolnak, hogy ilyen tünetekkel érkező NŐ érkezik be. Akkor lehetséges, hogy nem fogják az osztályról leküldeni az ügyeletes neurológust, hanem elsőnek teljesen másra gondolnak. És agyverérzésnél minden perc számíthat. Az is lehet, hogy aztán megkapod a kezelést, viszont maradandó károsodás keletkezik.
2020. máj. 30. 00:15
 208/251 anonim ***** válasza:
16%

Ja: És, ha azzal jössz majd, hogy "Hát de az orvos az látja, hogy Te transznemű vagy" -> Akkor én erre azt fogom mondani -> Egy korábbi hozzászólásotokba amikor a "Semmelweis rész volt", pár oldallal arébb -> Azt mondtátok, hogy látásra, hallásra nem lehet megállapítani. Szóval 6. éves orvostanhallgatók se tudják. :D

Másrészt azért elég fura, hogy egy "Nő" mély hanggal megszólal. :D Mert, hogy a hangod akkor maradna "Vékony", hogyha gyermekkorba távolítanák el a heréidet. Azért csinálták az ókorba a gyerekeknél, hogy "kellemesebb" legyen a hangjuk amikor énekelnek.

2020. máj. 30. 00:22
 209/251 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező, nem értetted a válaszomat. Nem vagy nekem senkim, nem hogy ismerősöm. Számomra egy vagy a számtalan névtelen gyűlölködő közül. Van családom és magánéletem, a munkámon túl lévő szabadidőm nem fogom a te szellemi fejlesztésedre költeni. Ami megmarad, annak egy részét arra fordítom, hogy a transzfóbok áldozatait (is) próbálom szűkös lehetőségeimnek megfelelően segíteni.

Ebben a témában iszonyatosan tájékozatlan vagy. Való igaz, hogy többet tudsz mint az átlagember, de ez csak erre elég: [link]

Újra elmondod a mantrádat, miszerint a transzneműség betegség, hiába mondja a szakma, a WHO, hogy nem az.

"Az, hogy valaki a péniszét, puncivá szeretné alakítani az természetellenes minden szempontból és ezt soha és soha nem fogom támogatni."

Az nem természetellenes, hogy borotválkozol, ruhát viselsz, kocsival furikázol, számítógépet használsz, gyógyszerrel gyógyulsz, szemüveget hordasz, császárral szülsz, filmeket nézel?

Ha tudsz angolul, itt olvashatsz arról, a természetben milyen állatoknál fordul elő nemváltás a természetben (pl. bohóchal), igen, az embernél is van ilyen: [link]

Tudtad, hogy nem minden transznemű akarja megműttetni magát? Még csak nem is mindegyik szed hormonokat, hallottál már erről?

A videódat ne itt reklámozd, nem nézem meg. Fogalmam nincs kivel beszéltél, hogyan vágtad meg az anyagot, mit mondtál neki előtte, stb. Ha érdekel mások véleménye róla, és nincs benne szabályellenes tartalom, tedd fel kérdésként itt ezen a honlapon, biztos vagyok benne, hogy sokan fogják véleményezni pro és kontra.

"és leginkább az anyaságról megy a téma!"

Ne vicceljünk már. A kérdésed a _törvénymódosításra_ vonatkozott. Ha ez az anyaságos példa nagyon megragadt benned, tedd fel kérdésként ezen a honlapon, ki mit gondol róla. Ennek semmi köze a transzneműséghez. Egy etikátlan kérdésre erőltettél ki egy "feltételezős" választ.

"Azzal tisztában vagy amúgy hogy Niki az férfi ? Még ha transznemű nő is akkor is férfi izomzata és váz rendszere van,még akkor is ha már valószínűleg nincsen tesztoszteron termelése."

Niki már elmondta, hogy nő. Add meg neki a minimális tiszteletet.

"Semmilyen agresszív szándékom nincs,se feléd,se pedig felé egyszerű beszélgetésre invitáltalak titeket."

Az jó, mert mókásan alakulna :o)

2020. máj. 30. 00:34
 210/251 A kérdező kommentje:

209

"Újra elmondod a mantrádat, miszerint a transzneműség betegség, hiába mondja a szakma, a WHO, hogy nem az."

A korábbi válaszaimban nem ilyet.

"Azzal tisztában vagy amúgy hogy Niki az férfi ? Még ha transznemű nő is akkor is férfi izomzata és váz rendszere van,még akkor is ha már valószínűleg nincsen tesztoszteron termelése."

Egy "volt" férfinak alapból maszkulin izomzati felépítése van és általában (jobbesetben) erősebb is ment egy nő,ezt lehet leépíteni alakítani az évek alatt de alapjáraton akkor is maszkulin marad.

Az utóbbi válaszokban már az anyaságról ment csak a téma,igen alapjáraton a kérdés a törvénymódosítás miatt született meg,de ha nem vagy vak akkor láthatod hogy merre ment el a téma,az én válaszaim alapján,az más hogy egyéb válaszadók mit írtak.

Niki már elmondta, hogy nő. Add meg neki a minimális tiszteletet.

A transzoknak megadom,de már Nikinek egyáltalán nem,egyébként Nikinek mi is szerepel most a személyi igazolványában ? :D

Mert ha nő akkor hölgyemnek szólítom majd ha eljön kávézni :)

Téged is várlak, te leszel a testőr (kacc-kacc) és így még véletlenül se történhet semmi probléma.

Azt viszont szeretném megkérdezni hogy te férfi-nő-vagy transznemű vagy (akinek még nincs átíratva az okmányában a neme) mert akkor ennek megfelelően köszöntelek téged is. :)

"Az jó, mert mókásan alakulna :o)"

Ennek örülök mert akkor nyugodtan eljöhetsz :)

"izomzata és váz rendszere van"

2020. máj. 30. 00:59

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!