Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Az új traszneműekkel kapcsolat...

Az új traszneműekkel kapcsolatos törvényjavaslatról mi a véleményetek?

Figyelt kérdés

Itt a törvény röviden tömören:

[link]

A témával kapcsolatban csak óvatosan kommenteljetek mert mostanában a gyk minden negatív kritikát cenzúrázik ami ezzel kapcsolatos.

2020. ápr. 24. 00:53
 231/251 anonim ***** válasza:
10%
Miért kéne visszaolvasnom bármit is? Te állítottad most, hogy jogsértés. Kérlek akkor mutass egy törvénykönyvet, paragrafussal, hogy melyik jogsértést valósítja meg. Ja, ez már nem megy?
2020. jún. 1. 15:36
 232/251 anonim ***** válasza:
20%
230 Én azon csodálkozom hogy 2020-ban még él ez az oldal.
2020. jún. 1. 20:45
 233/251 anonim ***** válasza:
87%

#231 Egy eddig meglévő jogától fosztanak meg magyar állampolgárokat = jogfosztó törvénymódosítás. Amit, tudomásom szerint, nem egyeztettek sem az érintettekkel, sem témában érintett civil szervezetekkel.

Valós vita nélkül, salátatörvénybe ágyazva, a járványügyi helyzetben.

Te máshogy tudod? Vagy szerinted is így történt?

Nem kell visszaolvasnod semmit, de ha érdekel a témában eddig válaszolók milyen véleményen vannak, jobb beleolvasni a korábbiakba, de nem muszáj.

2020. jún. 2. 00:23
 234/251 anonim ***** válasza:
20%
De milyen jogot fosztottak meg? Hogy a születési nemét megváltoztassa? Ez nem alapvető jog. Sőt. Lehetetlen feladat. Ahhoz újra kéne születnie.
2020. jún. 2. 09:45
 235/251 anonim ***** válasza:
85%

Egy alapvető emberi jogtól fosztották meg, ami a méltósághoz való jog. Mindannyiónknak jogunk kell legyen ahhoz, hogy méltósággal éljük le az életünket, hogy ne alázzanak meg mások, hogy ha én nő vagy férfi vagyok, akkor annak megfelelően kezeljenek mások.

Volt erről szó, talán pont ez alatt a kérdés alatt, képzeld el, hogy az iskolában egy kisfiút mindig a lányok közé állítanak be, hogy egy kitalált néven nevezik, sosem a sajátján. Egyetértünk, hogy ez megalázó volna?

Hasonló a helyzet ezzel a törvénnyel.

"Hogy a születési nemét megváltoztassa? Ez nem alapvető jog. Sőt. Lehetetlen feladat."

Pontosan erről van szó, annak ellenére, hogy a kérdés szempontjából pontatlan a megfogalmazásod. Arra gondolhattál, hogy nem tudja megváltoztatni, születésekor milyen nemet jegyeztek fel az anyakönyvi kivonatba. Ezt rögzített adatot valóban nem feltétlen szükséges megváltoztatni, megmaradhat valahol mélyen az adatbázisokban, hogy nehogy véletlen egy transznemű nő anyasági támogatást igényelhessen. Nem mintha szerintem ne lehetne olyan szituáció, ahol indokolt lehet, de hát manapság a transzfób lobbi ezt terjeszti, hogy csak azért akarnak nők lenni, hogy támogatást kaphassanak.

Szóval egye fene, úgy legyen. De a személyes papírokba, amikkel ügyintéz az ember, azokban lehessen már az a nem, amivel azonosul.

Ez senkinek nem okoz fájdalmat, senkinek nem okoz kárt. Egy trasznemű embernek viszont nagyon fontos megerősítés, visszajelzés a társadalomtól: látunk téged, megértjük miért fontos ez neked, melletted állunk.

Szerintem minden humanista, mások támogatására, segítésére érzékeny ember ezt el tudja fogadni. Nem kell feltétlen mindent tudni a témáról ahhoz, hogy az ember egy ügy mellé álljon.

Nem mindenkinek egyszerű, ezt bármikor aláírom, mert aki hosszú évéken keresztül gyűlölködött a transzneműek (vagy más kisebbség) ellen, annak nem könnyű változtatni új információk birtokában, sokan a kognitív disszonanciába kerülnek. De ezt mindenki magában eldönti.

2020. jún. 2. 22:41
 236/251 anonim ***** válasza:
16%

235

Még egyszer leszögezem: A 2020 ápr. i érvényes nemzetközi listán a transzszexualizmus a felnőtt személyiség és viselkedés zavarai között a nemi identitás zavarai közé tartozik.

A humanista álláspont ezzel kapcsolatban nem lehet más, mint a feltárásban és rendbehozásában való segítség. Képzett, erre képzett szakemberekkel, és nem politikai lobbistákkal, jóemberkedő zavarkeltőkkel.

2020. jún. 2. 23:24
 237/251 anonim ***** válasza:
96%

Nagy szerencsére a szakemberek már itt vannak és már segítik őket. Az okok feltárásában már sok eredményt értek el a tudósok, bár nem minden tiszta, jó úton haladnak.

A rendbehozásban pszichológusok, pszichiáterek segítenek, ahol szükséges, ott plasztikai sebészek is.

A politikai lobbisták sajnos most győztek, őszintén remélem, hogy nem marad annyiban és a törvényt magasabb szinten elkaszálják.

A "jóemberkedő zavarkeltők" nem tudom nálad mit jelent. Utoljára a rendszerváltás előtt hallottam hasonló minősítést.

Jó lenne már hallani valamilyen ésszerű érvet, miért volt annyira szükség erre a törvényre. Nem olyan gyűlölködőset, hanem amit helyes, logikus érveléssel meg tudtok indokolni.

2020. jún. 2. 23:40
 238/251 anonim ***** válasza:
18%

237

Személyiség és viselkedés zavarhoz plasztikai sebész?

Észszerű érv kell? AZ IGAZSÁG.

2020. jún. 2. 23:44
 239/251 anonim ***** válasza:
11%

"Nem olyan gyűlölködőset, hanem amit helyes, logikus érveléssel meg tudtok indokolni."

Már lett indokolva. Javaslom kezd el az elejéről olvasni.

2020. jún. 2. 23:45
 240/251 harminezer oxigén ***** válasza:
78%

Sziasztok.

#237 (gondolom előtte is jó pár válasz a tiéd volt)

Köszi hogy támogatsz engem/minket és kiállsz értünk, nagyon jólesik.

Vannak itt néhányan akiknek hiába mutatsz bizonyítékot hogy igenis alapjogokat sért ez a törvény (én is linkeltem AB határozatot,ombudsmani jelentést, valószínű el sem olvasták) ha valami nem illik bele a dogmatikus ideáljukba, akkor azt egyből támadják és elítélik.

Ezt a törvényt is ideológiai alapon hozták meg, nem foglalkozva annak az érintettekre gyakorolt hatásával, következményeivel.

Remélem minél hamarabb helyre lesznek állítva a jogok, én legalább is ezen vagyok és a bíróságra is elmegyek hogy végre önmagam lehessek az irataimban is.

Üdv

Niki

2020. jún. 3. 20:03

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!