Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Az új traszneműekkel kapcsolat...

Az új traszneműekkel kapcsolatos törvényjavaslatról mi a véleményetek?

Figyelt kérdés

Itt a törvény röviden tömören:

[link]

A témával kapcsolatban csak óvatosan kommenteljetek mert mostanában a gyk minden negatív kritikát cenzúrázik ami ezzel kapcsolatos.

2020. ápr. 24. 00:53
❮❮ ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... ❯❯
 141/251 anonim ***** válasza:
74%

140 Próbáld meg ezt megmagyarázni sok frusztrált mentálisan sérült (nem transz állapotot nevezem mentális betegségnek) hanem sok ilyen állapotban élő embernek sok más mellék betegsége van.

Amit vagy tud kezelni vagy nem,pl a Niki nevű kommentelő viszonylag jól és értelmesen kezeli ezt.

De sokan nem...

2020. máj. 25. 15:57
 142/251 anonim ***** válasza:
29%
Az a baj, hogy azt nem tudják, hogy mivel jár. Külföldön egy Kínai sebésszel átalakítja magát jó pénzért, de arról elfelekedkezik, hogy élete végééig vizeletürítési problémái lesznek, mivel egy ugyanevezetett "katéter" lesz behelyezve a húgycső helyett, vagy kiegészítve azt. Természetesen nem tasakba üríti a vizeletet. Szexuális életet nem fog tudni élni, függetlenül attól melyik nemiszervé alakította az eredetit. Élete végééig járhat orvosokhoz, hiszen a gyulladás veszélye folyamatosan fent áll és fenn is áll. A férfiaknak a prosztata miatt mégsürűbben kell, mivel a prosztatarák kockázata megnő, illetve a jellegzetes tünetek sem fognak jelentkezni, ezért félévente ellenőrízni kell. Ezenkívül egész életében hormon tartalmú gyógyszereket kell szedni, amely növeli a vérrög kialakulásának esélyét.
2020. máj. 25. 16:05
 143/251 anonim ***** válasza:
11%

142

Igazad van...de sajnos így is vállalják sokan a kockázatot,sőt fogadni merném hogy jönni fog a kommentedre 1-2 kételkedő vagy okoskodó esetleg olyan transz akinek "semmi baja".

Teljesen mind1 ki mondja el nekik a tényeket akkor se hiszik el ha a világ legelismertebb szakembere próbálja meg felvilágosítani.

2020. máj. 25. 16:16
 144/251 anonim ***** válasza:
46%
Engem nem zavar. A Semmelweisen még egyetlen egy traszneműt sem láttam a hallgatók között. Szerintem a másik 3 Egyetemen se látott senki.
2020. máj. 25. 16:19
 145/251 anonim ***** válasza:
69%

Az utóbbi hozzászólások jelentős részének egyáltalán nincs köze a feltett kérdéshez, egy csevegés alakult ki, amiben ráadásul nélkülözik a tényeket, például hogy ne lennének tudatában az érintettek, hogy egy-egy műtét milyen eredményekkel járhat.

143

Közületek (hozzászólók közül) melyikőtök az a világhírű szakember?

144

Mondd csak, hogyan állapítottad meg, hogy a hallgatók közt nem található egyetlen transznemű sem?

Lassan ott tartunk, kiderül, valójában csak maroknyi ember érintett a kérdező által hivatkozott törvény által. Azok sem számítanak, mert igazából nem is tudják mit akarnak?

2020. máj. 25. 17:50
 146/251 anonim ***** válasza:
11%

"Mondd csak, hogyan állapítottad meg, hogy a hallgatók közt nem található egyetlen transznemű sem?"

Látható, hallható.

2020. máj. 25. 17:51
 147/251 A kérdező kommentje:

145

Én vagyok a kérdező, és engem nem zavar hogy off téma alakult ki,ha téged igen, akkor görgess tovább és mellőzd a flegma hozzászólásokat!

2020. máj. 25. 18:12
 148/251 anonim ***** válasza:
70%

146

Komolyan kérdeztem, miből állapítottad meg, hogy ott nincsenek transznemű emberek. Erre korrektebb válasz lenne valami olyasmi, mint pl. anoním kérdőívek eredményeiből. De a "látható, hallható" nem hiteles, mert nem tudhatod, akit te mondjuk cisz lánynak vagy fiúnak látsz, az nem transznemű-e. Csak akkor tudsz róluk, ha még átmeneti állapotban járnak vagy ha ők maguk elmondják neked.

Azért is érdekelne komolyan a válaszod, mert ez szorosan kötődik ahhoz a törvényhez, amiről a kérdező kérdése is szólt.

Vagyis hogy mostantól az eddig hétköznapi emberek közt nyugalomban élő transznemű társaink hirtelen "láthatóvá" fognak válni. Több olyan szituációra kerül sor, amiben ők és mi kellemetlenül fogunk feszengeni.

Elsősorban ott, ahol igazolniuk kell magukat hivatalos formában. Edzőtermekben, bankoknál, pénztárnál fizetéskor, jegyvásárlásnál, egyéb hivatali ügyintézéskor.

147

Kedves kérdező, két fontos dologra hívtam fel a figyelmet:

1) ez nem egy fórum, a honlap szabályait be kell tartsuk

2) zavar, mikor egyesek olyan megjegyzéseket tesznek, ami hiteltelen és ha népszerűek is, mégis hamis képben tüntetik fel a valóságot. Különösen negatív ha ezt úgy teszik, mintha jártasságuk lenne és tapasztalatból szólnának, szakemberként.

Ez minden, csak nem flegma (= nemtörődöm, érdektelen) hozzászólás a részemről. Nem kell egyetértenünk, ha zavar a véleményem, görgess tovább, mint ahogy a 138-asnál is tetted.

2020. máj. 25. 22:35
 149/251 anonim ***** válasza:
16%

148

Ugyanazt ismételgeted folyamatosan,kicsit már kezd unalmas lenni.

Mivel én írtam ki a kérdést, ezért nem tudok elsiklani felette mert kijelzi ha jön egy új válasz, és nem tudom törölni az eredeti kérdést.

A válaszod igenis flegma volt főleg úgy ha ez való életben történik meg akkor még inkább érzékelnéd.

Menj LMBTQ forumra vagy írj valami érdekesebb és jobb hozzászólást.

Ha továbbra is flamelsz akkor jelentelek és lepontozlak!

2020. máj. 25. 22:48
 150/251 A kérdező kommentje:

121-es

TTC

"full post-op kathoey"

Kommentje elég érdekes volt ha ezt nem tudod felülmúlni akkor inkább ne szólj hozzá századjára.

2020. máj. 25. 22:56
❮❮ ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!