Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Az új traszneműekkel kapcsolat...

Az új traszneműekkel kapcsolatos törvényjavaslatról mi a véleményetek?

Figyelt kérdés

Itt a törvény röviden tömören:

[link]

A témával kapcsolatban csak óvatosan kommenteljetek mert mostanában a gyk minden negatív kritikát cenzúrázik ami ezzel kapcsolatos.

2020. ápr. 24. 00:53
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯
 101/251 anonim ***** válasza:
9%
Már az sem jó.., ha valaki meleg. De rendben van. De az nincs rendben, ha tönkreteszed a tested, amit Isten adott. Ha nő lettél volna, akkor Isten nőnek teremt és nem férfinak. Tehát ez egy mentális betegség, amire van kezelés. ;)
2020. máj. 23. 00:15
 102/251 anonim ***** válasza:
12%

98-

Helytelenül használsz szavakat, te tudod miért.

Az emberi méltóság az ami minden embernek sajátja, származásától, fejlettségi szintjétől, műveltségétől, tulajdonától, stb, a sajátja.

Egyenlő és abszolút minden emberben.

Semmi külön kitétel nincs a transzszexuálisokra, és más felnőttkori személyiség és viselkedészavaros csoportokra.

Az emberi méltóság az egyes emberekre van értelmezve.

A másik amiben félrevezetsz, hog "aminek született". NEM született annak. Valami történt vele, hogy zavaros lett a gondolkodása, és sérült a személyisége, amit kezelni kell, segíteni, nem pedig állandósítani.

A bulémiás ember is kövéret lát a tükörben a csontsovány valósága helyett.

2020. máj. 23. 00:22
 103/251 anonim ***** válasza:
86%
#99/100/101: Ha nekem férfi testem van és nőit szeretnék, akkor mentális beteg vagyok és menjek a pszichiátriára, de aki egy emberfeletti lényben hisz, akit soha, senki nem látott, az teljesen normális és elfogadható. Értem.
2020. máj. 23. 04:33
 104/251 A kérdező kommentje:

98

"2) aki tudatlan vagy egyenesen félretájékozott a transzneműség témakörében"

Ne általánosíts légyszives,aki normálisan fogalmaz és nem gyűlölködik hanem egy értelmes kritikát ír az szerintem teljesen megfér a komment szekcióban.

Toleránsnak kell lenni de attól még nem kötelező mindennek egyet érteni és minden "szeretni".

2020. máj. 23. 09:59
 105/251 harminezer oxigén ***** válasza:
90%

Sziasztok!

Most ha lehet nem címzem külön kommentekhez a válaszaimat.

"nem alapvető emberi jog"

Nos alkotmánybírósági döntések és ombudsmani jelentések (ezek mind magyar jogi szervek döntései):

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

Nos ezek mind azt az igazságot támasztják alá hogy ez igen is alapvető emberi jog. erről felesleges vitatkozni hisz ez tény.

Aki azt mondja hogy járjunk szakemberhez (pszichológus, pszichiáter) nos a transzneműek (akik belekezdenek a tranzícióba azok biztos) járnak szakemberekhez, már magáért a szakvéleményekért muszáj és kötelező elmenni legalább 2 egymástól független szakemberhez én közel egy évig jártam hozzájuk a szakvélemények miatt. továbbá sokan, köztük én is rendszeresen járok pszichológushoz és pszichiáterhez is. És mind azon a véleményen vannak hogy ezen állapot egyetlen hatásos kezelése a tranzíció melyhez jelentősen hozzájárul a jogi elismertség is.

Aki a vallást meg istent és a teremtést hozta fel "indoknak" kérem ne akarja rám/ránk erőltetni a hitét, vallását (tudtommal még vallás szabadság van az országban) én személy szerint ateista vagyok.

Nem szeretnék senkit megsérteni hitében, de csatlakozok egy előttem szólóhoz: Ha valakinek képzeletbeli barátja van, az elmebetegség, ha többeknek ugyan az a képzeletbeli barátja az már vallás.

Az aki egyenesen büntetné a transzszexualizmust:

Nos fentebb írtam, hogy az kimeríti az emberiesség ellenes bűntett fogalmát.

Puszi mindenkinek

Niki

2020. máj. 23. 17:06
 106/251 A kérdező kommentje:

105

"Aki a vallást meg istent és a teremtést hozta fel "indoknak" kérem ne akarja rám/ránk erőltetni a hitét, vallását (tudtommal még vallás szabadság van az országban) én személy szerint ateista vagyok.

Nem szeretnék senkit megsérteni hitében, de csatlakozok egy előttem szólóhoz: Ha valakinek képzeletbeli barátja van, az elmebetegség, ha többeknek ugyan az a képzeletbeli barátja az már vallás."

A többi dolog amit leírtál helyén álló és egyet értek vele.

DE!

Amit idéztem tőled az ugyan az a dolog amit számon kérsz a fenti

emberektől.

Ez elég álszent dolog.

A transzneműséged és az ateista hited is tiszteletben van tartva az én részemről.

"Ha valakinek képzeletbeli barátja van, az elmebetegség, ha többeknek ugyan az a képzeletbeli barátja az már vallás."

Ebben az írósodban általánosságban beszélsz az összes vallásos emberről kérlek ezt javítsd ki!

2020. máj. 23. 17:16
 107/251 anonim ***** válasza:
84%

Kedves kérdező, egyetértek veled, abszolút igazad van. Sem a tudatlanság, sem a félretájékozottság nem bántó jelző.

Humanista, szociális emberként (lehetőségeimhez mérten) kiállok minden olyan embertársamért, akinek támogatásra van szüksége. Ugyanezt feltételezem másokról is, hogy nem gonoszságból, hanem tudatlanságból maradnak közömbösek egy ekkora jogsérelem láttán.

A kifejezetten gyűlölködő emberekről nem ejtettem szót, nincs is szándékomban.

#102: a te álláspontoddal képtelen vagyok azonosulni, én igenis az emberi méltóság részének tartom azt, hogy minden embert akként fogadjon be a társadalom, aminek és akinek érzi magát. Próbáld meg elképzelni azt, hogy gyerekként az iskolában folyton (lányként) fiúnak vagy (fiúként) lánynak kezeltek volna. Vagy akár ha csak nem az igazi neveden hívtak volna az osztálytársaid. Ugye hogy megalázó lett volna? Nem hiszem, hogy a nyilatkozatot úgy kellene kielemezni, hogy mi az amit tételesen felsorol, inkább magát a szellemiségét kell megérteni.

A válaszod második fele hamis, egyszer összemosod a bulémiás embereket a transzneműséggel. Miközben elfogadott tény, hogy a transzneműség nem betegség.

Arra is utalsz, hogy a transzneműség zavaros gondolkozás, sérült személyiség, ami születés után alakul ki. Pontosan tudjuk, hogy a transzneműség már az anyaméhben is kialakulhat, ebben a témában inkább az orvosoknak hiszek ées nem neked. Hozzáteszem, ha születés után alakulna ki csak, akkor ez elfogadható ok lenne arra, hogy így bánjunk velük? Hogy egy analógiával éljek, a vakon született és születés után megvakult emberekkel sem teszel efféle megkülönböztetést.

2020. máj. 23. 17:17
 108/251 A kérdező kommentje:

107

Annyiban hozzászólnék a témához hogy a transzneműség kialakulásának az okai még nincsenek 100%-ban tisztázva de ez nem változtat sokat azon a helyzeten hogy elfogadónak kell lenni.

Azonban azt is figyelembe kell venni hogy a társadalmi megítélés elég gyerekcipőben jár itthon hiszen kb 10 éve még simán kilehetett mondani egyes tv műsorokban hogy XY TRANSZSZEXUÁLIS JELLEGŰ SZEMÉLYISÉGZAVARBAN SZENVED és ez hivatalos papírokkal is alá volt támasztva sőt a kórlapon is ez volt feltüntetve ahogy a videóban szereplő "nő" is említi.

Ha nem hiszed el akkor itt a bizonyíték:

youtube . com / watch?v=RhagAKi9tho&t=85s

Ezzel arra próbálok utalni hogy a transzneműség elfogadására még elég sok időt kell adni.

Lásd a melegeket/lezbikusokat már nem piszkálják csak nagyon elvétve pár szélsőséges ember.

2020. máj. 23. 17:29
 109/251 BRUTAL TV ***** válasza:
15%

Kedves Niki!

Én nem puszillak meg ha nem haragszol,idegenekkel nem szokásom,illetve járvány is van.

Megértem hogy transzneműséggel járó terhek és problémák miatt frusztrált/ideges vagy.

De ez a vallás és a képzeletbeli barátos szöveged elég meredek.

Annak viszont örülök hogy pszichológushoz jársz, mert akkor ezen a nézeteden is segít majd változtatni,akár beszélhetnél is vele erről direktbe,elvégre mégis csak egy szakember.

Hiszen ha visszatekerünk egy korábbi válaszodhoz akkor láthatjuk hogy a transzneműség miatt kialakult, ön-elfogadási problémáidból fakadó, alkohol problémáidat is sikeresen kezelni tudtad.

Ami nagy előrelépés!

2020. máj. 23. 17:42
 110/251 anonim ***** válasza:
0%

Már elnézést, de az érzések az ember személyes dolgai, nem erőltethetők rá se a másik emberre, se a társadalomra, hogy biológiai tényként "tolerálja".

Akkor se, ha temérdek pénzt-energiát-lobbitevékenységet áldoznak rá bizonyos ebből élő körök, hogy normálissá tegyék.

Hiba volt, hogy a normális emberek hagyták ennyire elszaladni a lovat. Ideje visszatérni a helyes útra, jobb lesz az a megtévesztett és kihasznált magukat "más"ként érzőknek is.

Nem a tünetet kell ebben sem kezelni, hanem az okokat kell kideríteni legelőször.

2020. máj. 23. 17:50
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!