Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Az új traszneműekkel kapcsolat...

Az új traszneműekkel kapcsolatos törvényjavaslatról mi a véleményetek?

Figyelt kérdés

Itt a törvény röviden tömören:

[link]

A témával kapcsolatban csak óvatosan kommenteljetek mert mostanában a gyk minden negatív kritikát cenzúrázik ami ezzel kapcsolatos.

2020. ápr. 24. 00:53
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯
 111/251 anonim ***** válasza:
85%

Kedves kérdező,

#110: továbbra is egyetértek veled. Persze minden ilyen változáshoz idő kell, türelemmel kell lenni az átlagember felé, hogy megváltozzon a gondolkodása.

Ezeket a nehézségeket élték át például a nők, mikor az emberi jogaikért küzdöttek. Vagy a melegek, mikor a túlélésük volt a tét (gyakran szó szerint). A sötétbőrűek. Aztán az autista gyerekek szülei, akiket a társadalom azzal bántott, hogy feltételezték, miattuk vált autistává a gyerekük. Ma már azt sem bántják már, aki balkezesként születik, hanem segítik.

Sajnos aki elszenvedője ennek az átmeneti időszaknak, az nem feltétlen érzi úgy, hogy tud várni 20-25 évet, mire a világ megváltozik körülötte. az ilyen küzdelmek nélkül nem változik meg a világ. Erre szükség van. Martin Luther King, a szüfrazsett mozgalom, stb nélkül hol lennénk ma?

A mellékelt videót már én is láttam. Volt alkalmam régi Balázs show-khoz is, amiben a komplett műsor mintha arra futott volna ki, hogy nevetségessé tegyenek transzneműeket vagy melegeket. Nem hallgatom mostanában a műsorvezetőt, de feltételezem, hogy a mai tudásával és élettapasztalatával már nem büszke ezekre az epizódokra. Ha nem így lenne, nagyon csalódott volnék.

A #106-os válaszodban, amit Nikinek címeztél, belementél egy valláskritikai témába, amit (szerintem) nem lehet olyan egyszerűen elintézni, mint ahogyan próbáltad. Mikor mindennapos a gyűlölet a vallásos rokonoktól és ismeretlenektől, akkor az ember néha indokolatlanul durván reagál amikor ilyen jellegű támadást kap. Akkor áll jogunkban ezért kritizálni, ha egy vallásos alapú támadást is hasonló kritikával illetünk.

Még annyit tennék hozzá korrekcióként, hogy az ateizmus nem vallás, hanem a vallás hiánya. Az ateizmus annyira vallás, mint amennyire a kopaszság hajviselet, vagy amennyire a cölibátus szex pozíció (parafrázis, ha jól emlékszem, Hitchenstől és Dawkinstól).

2020. máj. 23. 19:12
 112/251 anonim ***** válasza:
9%

"én közel egy évig jártam hozzájuk a szakvélemények miatt"

Itt van a kutya elásva. Azért jártok, hogy szakvéleményt kapjatok. Ez is egy hosszú folyamat. Na dr a szakvélemény után nem orvost kell keresni, hanem elkezdeni a terápiát a felállított diagnózis alapján. És ez marad ki nektek, mert nem azért mentek, hogy egészségesen visszatérjetek a társadalomba, hanem a papírért, hogy gusztustalanságot csináljátok magatokból. Ez olyan, mintha valakinek felállítanak egy pszichiátriai diagnózist, majd a zárójelentés után nem kezelést kap, hanem haza mehet, hogy kiugorjon az ablakból, mert ő azt hiszi repülni tud.

2020. máj. 23. 19:33
 113/251 anonim ***** válasza:
100%

#112-es

Egy transznemű magyar általában azért megy el pszichológushoz és pszichiáterhez, mert az állami adminisztráció megköveteli, hogy orvosi papírokkal igazolja transzneműségét és mert ők azok, akik az orvosi tudásuk birtokában segíteni tudnak.

Ez a segítség sokrendű lehet. Például felírhatnak hormonkészítményeket, amikkel előre tudnak lépni. Ajánlásokat tehetnek műtéti beavatkozásra is, amennyiben a páciens szeretne ilyet. (Biztosan tudod, hogy nem mindenki műtteti meg magát.) De felismerhetik azokat az eseteket is, amikor az illető valójában nem transznemű, és akkor ezt el tudják neki magyarázni, további segítséget tud kapni a valós diagnózis birtokában.

Aztán vannak olyan támogatások is, amiken elmagyarázzák nekik, hogyan tudnak reagálni akkor, mikor valaki megtámadja őket. Akár verbálisan, akár fizikailag. Mert biztosan tudod vannak ilyenek (hiszen te is egy vagy közülük), tudhatod ezzel mekkora fájdalmat lehet okozni Ez különösen a tinédzserkorúaknál fontos, mert akkor sokkal sérülékenyebbek, vannak köztük akik az öngyilkosságba menekülnek. A támogató családtagok és az említett szakemberek ennek az elkerülésében is segítenek nekik.

2020. máj. 23. 19:54
 114/251 anonim ***** válasza:
0%

113

Sajnos nem úgy általában mennek el "pszichológushoz vagy pszichiáterhez", hanem a lobbijuk által beépített, ebből élő szimpatizánshoz mennek -ahogy írod is, csupán adminisztratív ál-okból. NEM szaksegítségét mennek, arra ZÁRTAK. Be vannak csapva, félre vannak vezetve, ki vannak használva. Ami SZEMÉLYISÉGZAVAROS embereknél könnyen megy.

"Segítséget" -már ha ez annak nevezhető, mert NEM AZ-, a valóságnak meg nem felelő téveszméikhez kapnak, igazából súlyosbítják a helyzetüket, mélyítik a problémáikat. Remélem, egyszer az ilyen sarlatánokat még súlyosan megbüntetik a károkozásukért. Mint ahogy Amerikában már vannak is már ilyen perek, csak sajnos azóta, hogy a pereknek elejét vegyék, különböző nyilatkozatokat íratnak alá a "kezelés" előtt.

Nagyon szépen leírod, hogy micsoda ipart építettek ki a lélekrombolók, és azt is, hogy a legsérülékenyebbeket tűzték ki célcsoportnak.

Még az öngyilkosságot ok-okozati viszonyait is megpróbálod kifordítani.

Védeni kell a gyerekeinket, ez a tanulság, résen kell, sőt kellett volna már régen lenni.

2020. máj. 23. 20:29
 115/251 anonim ***** válasza:
85%

#114-es

A válaszod egyértelműen mutatja, hogy abszolút tájékozatlan vagy. A különbség köztünk az, hogy én már láttam transznemű embereket a valóságban is. Én nem hallomásból, mónikasóból és facebookos mémekből tudok a témáról.

Semmi konkrétumról nem írtál, csak vádaskodtál. Előbb az orvosokat vádoltad meg, hogy támogatólag részt vennének egy illegális cselekményben, bizonyítékok nélkül.

És amúgy milyen lobbistákról beszélsz? Azokról, akik nem tudták megakadályozni ezt a jogfosztást?

Nem tudom milyen amerikai perekre hivatkozol. Mivel ez a kérdés egy hazai törvényről szól, inkább maradjunk itthon. Ha kíváncsi vagy mások véleményére ezekkel a perekkel kapcsolatban, tedd fel mint új kérdést ezen a honlapon. Szívesen hozzászólok én is, ha részleteket osztasz meg vele kapcsolatban.

2020. máj. 23. 20:56
 116/251 anonim ***** válasza:
0%

115

Te írod rólam, hogy "mónikasó meg fb", és én "vádaskodom"?

"egyértelműen mutatja", "abszolút tájékozatlan"...

Mégis milyen konkrétumot várnál, érdekes lenne tudni, de kinek van erre ideje, igazán.

A külföldi perek nagyonis hozzátartoznak a magyar törvények előkészítéséhez, mert szemléltetik a vakvágányokat másutt, hogy mi elkerülhessük.

2020. máj. 23. 21:26
 117/251 anonim ***** válasza:
28%

https://www.youtube.com/watch?v=uA5iYrOzVyw

19:06-ra tekerj. Így lesz a punciból fütyike. Eléggé undorítóan néz ki nem? :)

2020. máj. 23. 21:30
 118/251 anonim ***** válasza:
11%
Csak úgy mondom, hogy az átalakítás után sose fog felállni magától, pisilésre jó.. Tehát egy nő aki férfivá alakítja át magát szexuális életet sose fog élni.
2020. máj. 23. 21:32
 119/251 anonim ***** válasza:
28%

Férfiból - Nő!

https://www.youtube.com/watch?v=R9TGQIP-VLg

Bocs, de nem valami bizalomgerjesztő az eredmény. :D De, ha nektek ez kell....bár nemtudom milyen párt talál magának egy férfi aki növé alakította át magát, maximum egy nőt aki férfinak alaktotta át magát. Mert a melegek ugyebár nem lesznek velük egy pár, és a heterok sem fognak együtt lenni egy transzneművel, ha meg a transzneműek együtt vannak és férfiból nő lett a nőből férfi akkor igazából maradhattak volna olyanok, amelyinek és élhették volna az életüket együtt.. :) Saját maguknak ártanak ezzel .. Na mindegy.

2020. máj. 23. 21:37
 120/251 anonim ***** válasza:
100%

116

Nem vádaskodom, hanem konstatáltam, hogy a korábbi válaszoddal elárultad mennyire kevéssé vagy tájékozott.

Milyen perekre hivatkozol, amik segítettek előkészíteni a kérdező által hivatkozott törvénymódosítást?

117-119

Igen kis arányban végeznek ilyen műtéteket transz férfiakon. A kockázatok és a várható eredmény miatt is élnek vele kevesen.

Nem nézem meg a videókollekciód, nem is vagyok benne biztos, hogy a honlap szabályzatába belefér-e.

Miért is fontos, hogyan zajlik a műtét? Vagy az eredmény zavar? Milyen eredményt láttál volna bizalomgerjesztőnek? Ez vezethette a parlamentben a honatyák kezét mikor megszavazták a törvénymódosítást?

A párkapcsolatokra vonatkozó véleményed teljesen légből kapott. Ismerek hetero és meleg párkapcsolatban élő transzneműeket is.

2020. máj. 23. 22:22
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!