Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Az új traszneműekkel kapcsolat...

Az új traszneműekkel kapcsolatos törvényjavaslatról mi a véleményetek?

Figyelt kérdés

Itt a törvény röviden tömören:

[link]

A témával kapcsolatban csak óvatosan kommenteljetek mert mostanában a gyk minden negatív kritikát cenzúrázik ami ezzel kapcsolatos.

2020. ápr. 24. 00:53
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯
 81/251 anonim ***** válasza:

# 80

Így van.

Ragadjatok meg minden lehetőséget.

Ezzel nincs is semmi baj.

Hozzáteszem ha én transz lennék akkor nem folyamodnék nemátváltoztató műtéthez így engem nem érintene ez a törvény.

2020. máj. 3. 14:48
 82/251 anonim ***** válasza:
10%

Niki! Vagy inkább Béla, Zoltán? Mert férfi vagy, hiába műteted meg magad. A fütyit nem vágják le csak átalakítják. De, ha meg levágnák akkor inkább Eunuch vagy, mintsem nő.

A probléma ott kezdődik, hogy a kromoszóma adja meg, hogy milyen nemű vagy. A kromoszóma szerint kerül bele az igazolványszámodba, hogy Férfi vagy Nő!

Vannak olyanok akik két nemiszervvel születnek. Ilyenkor még az elején megműtik és a dominánst hagyják meg. Ilyenkor vizsgálják a kromoszómát is.

A kromoszómát nem tudod megváltoztatni.

Ha lenne rá mód akkor az genetikai módosításnak számít ami nemzetközileg tiltva van.

Tehát olyan, hogy transznemű nem létezik.

2020. máj. 20. 11:16
 83/251 BRUTAL TV ***** válasza:
11%

youtu . be /RhagAKi9tho?t=82

Itt még Havas nyugodtan kimondhatta az IGAZSÁGOT!

"transzexuális jellegű személyiség zavar"

Lehet 20 millió képen csavarni a dolgokat,és egyre többen támogatnak titeket,de az idők végezetéig ez egy megtűrt dolgok lesz és nem normális!

2020. máj. 20. 13:44
 84/251 harminezer oxigén ***** válasza:
89%

Kedves #82

A kromoszómáimat és a DNS-emet sajnos tényleg nem tudom megváltoztatni, ahogy pszichémet, gondolkodásmódomat, énképemet, érzéseimet sem.

Az testem anatómiáját viszont tudom igazítani hozzájuk (hormonok, műtétek, stb.), hogy kevésbé érezzem idegennek.

Az interszex (értsd hermafrodita) embereknél amikor az orvosok, szülők eldöntik csecsemő korban, hogy milyen nemű legyen akkor az egyént nem kérdezik meg hogy milyen nemű szeretne lenni, melyiket nemet érzi magáénak, és most egy egész életet kell majd leélnie azzal a nemmel amit neki választottak mások

De neked szerintem felesleges magyaráznom hogy mit élünk meg nap mint nap, min megyünk keresztül, hisz még belegondolni is képtelen vagy.

Nem kívánok neked semmi rosszat, de ha az élet igazságos lenne, akkor néhány hónapig az én cipőmben járva átélnéd, megélnéd azt amit én minden nap, és akkor talán nem akarnál zsigerből, ismeretlenül kiirtani mindenkit aki nem passzol az ideológiád szerinti emberformába.

Legyen szép napod.

Niki

2020. máj. 21. 14:46
 85/251 anonim ***** válasza:
33%

84

Egy szóval se írta 82-es hogy kiakar mindenkit zsigerből irtani ha az nem passzol az ideológiájába.

"Az interszex (értsd hermafrodita) embereknél amikor az orvosok, szülők eldöntik csecsemő korban, hogy milyen nemű legyen akkor az egyént nem kérdezik meg hogy milyen nemű szeretne lenni, melyiket nemet érzi magáénak, és most egy egész életet kell majd leélnie azzal a nemmel amit neki választottak mások"

Egy csecsemőt mégis hogy kérdeznél meg ?

Vagy megvárnád amit gondolkodásmódban és életkorban eléri azt a "fázist" amikor már képes lenne magától dönteni ?

Mondjuk legyen ez az életkor (hasra ütés szerűen) 18 év.

Akkor eddig hagyni kellene hogy két nemi szervvel éljen ?

(fogalmam sincs hogy ez lehetséges-e vagy sem)

De ez így leírva is elég bizarrul hangzik.

Komolyan kíváncsi vagyok rá te ezt hogy képzelnéd el és hogy valósítanád meg,nem vitát akarok szítani tényleg érdekel.

"Nem kívánok neked semmi rosszat, de ha az élet igazságos lenne, akkor néhány hónapig az én cipőmben járva átélnéd, megélnéd azt amit én minden nap, és akkor talán nem akarnál zsigerből, ismeretlenül kiirtani mindenkit aki nem passzol az ideológiád szerinti emberformába."

Én így ismeretlenül pedig azt szeretném kívánni neked hogy előbb utóbb döntenek a transzokról és akkor enyhül benned ez az erős frusztráltság és megtalálod a helyed a világban.

2020. máj. 21. 15:00
 86/251 harminezer oxigén ***** válasza:
100%

A 82-es válaszából én azt szűrtem le, hogy a transzneműek (köztük az enyémet se) létezését sem ismeri el, holott mégis itt vagyok és válaszolok. Ha nem az eltörlésemre gondolt, akkor elnézést kérek tőle és megkérem fejtse ki hogy, mi a véleménye azokról az emberekről (lehet hogy csak a transzokkal van így) akiknek a létezését is tagadja.

Az interszex gyermekekhez írt kérdésedre-

Természetesen én is úgy gondolom hogy a genetikailag és anatómiailag dominánsabb nem, nemi jellegeit kell kialakítani a születés után, De ha netán nem ez lesz a jövőben a megélt, magáénak érzett neme, akkor legyen rá lehetősége hogy ezt megváltoztathassa, mind anatómiai, mind jogi szempontból.

A parlament (pontosabban a fidesz-kdnp 133 képviselője) által megszavazott törvénymódosítás pont ettől a (jogi) lehetőségtől fosztotta most meg a transznemű és interszex embereket. (megj. ami az alkotmánybíróság-, az ombudsman- alaptörvény értelmezése és az EU szerint is alapvető emberi jog a transzok számára, melyektől való megfosztás emberiesség ellen elkövetett bűncselekmény [link] a 143. § 1/h)

Még a Áder János köztársasági elnöknek van rá lehetősége hogy ne fosszon meg embereket alapvető emberi jogoktól, remélem hogy a törv. aláírása helyett az alkotmánybírósághoz küldi felülvizsgálatra, ha mégis aláírja és hatályba lép akkor, az érintettek, köztük én is fogjuk az alkotmánybíróságra küldeni a törvényt, de ez akár éveket is igénybe vehet és addig e szerint kell eljárni.

A frutráltság tényleg erős bennem, akárcsak az elkeseredettség, kétségbeesés, és a félelem is, de szerintem mindenkiben az lenne ha alapvetően az életét lehetetlenítenék el, tennék tönkre és törölnék el az alapvető jogait.

Én is csak remélni tudom hogy ez meg fog oldódni, és örülök hogy te is ezt kívánod, de addig még nagyon sok víz lefolyhat a Dunán, és nekem és sorstársaimnak addig is ezzel a frusztrálsággal, félelemmel, kétségbeeséssel kell élnünk, szenvednünk ami, nem igazán egészséges a léleknek.

Legyen szép napod.

Niki

2020. máj. 22. 18:02
 87/251 anonim ***** válasza:
0%

Elnézést kérek, de a nemváltoztatás nem ALAPVETŐ emberi jog, mint ahogy írod. Nem lehet még szimpla "jog" sem.

Az érzelmi problémákra, mint az "elkeseredettség/kétségbeesés/félelem a pszichológusok, pszichiáterek nyújtanak segítséget, nem jogászok.

Minden jog megadott a nemi identitászavarok kezelésére is -amiknek az egyik fajtája a transzszexualizmus is-.

Az önsajnáltatással is segíthetnek elbánni sikeresen.

2020. máj. 22. 18:19
 88/251 anonim ***** válasza:

86

Az új törvény nem csak az akadályozza meg hogy a teraszneműek lecseréljék az okmányaikban a férfi-nő jelzőt ?

Én úgy tudom a műtéteket-hormonkezeléseket meglehet csináltatni saját pénzből az egész EU-ban akár.

Bocsánat ha nagyon tudatlan kérdést vetettem fel.

2020. máj. 22. 18:43
 89/251 anonim ***** válasza:
0%

Én nem tudom. De aki megcsonkítja magát, teli nyomja magát feleslegesen gyógyszerekkel, magában okoz kárt, azzal nagy bajok vannak. Ez az egész dolog gusztustalan. Nem tudom miért vársz, hogy elfogadjanak, ha egyszerűen ez a természettel ellent mond. Nem kell semmilyen jogot adni, hogy ezt kövessétek... kezeltesd inkább magad...nem pszichológushoz kell menni, hanem pszichiáterhez.. Majd ad gyógyszert és nem lesznek képzelgéseid.

Egyszerűen hányni tudnék ezektől az emberektől már bocs.

2020. máj. 22. 18:43
 90/251 anonim ***** válasza:
100%
#87: Elnézést kérek, de nagyon tévedsz, a nem jogi elismerése nagyon is alapvető emberi jog, ahogyan ezt az Emberi Jogok Európai Bírósága is kimondta: [link]
2020. máj. 22. 18:44
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!