Az új traszneműekkel kapcsolatos törvényjavaslatról mi a véleményetek?
Itt a törvény röviden tömören:
A témával kapcsolatban csak óvatosan kommenteljetek mert mostanában a gyk minden negatív kritikát cenzúrázik ami ezzel kapcsolatos.
Sziasztok!
Ez a gyalázatos törvényjavaslat, a mai nap folyamán a törvényalkotási bizottság által is el lett fogadva, és a jövőhéten lesz róla a parlamenti vita majd a szavazás, ahol valószínűleg meg is fogják szavazni. Ezzel aláírva a transzneműek halálos ítéletét, aminek végrehajtását a lakosságra bízná a kormány, a társadalomban való részvételünk teljes lehetetlenné tételével.
Így majd ha igazoltatnak, a tisztelt hatóság vagy elhiszi azt hogy az igazolvány az enyém vagy bevisznek lopás/hamisítás vádjával, ahol persze le tudják ellenőrizni hogy az ujjlenyomatom egyezik-e az igazolványon tárolttal, de ez is akár órákat jelenthet a fogdán, a férfi fogdán mert, a papírokban az áll majd.
És majd ha jönnek a választások, akkor is számolhatok azzal hogy bevisznek, mert a választási körzetben a felügyelők nem fogják elhinni hogy én akarok a saját nevemben szavazni és megvádolnak majd választási csalással, okirat hamisítással és egyebekkel és valószínűleg mehetek ismét a fogdára amíg nem ellenőrzik a biometrikus adataimat.
Ezzel még a szavazati jogomat is korlátozzák (a korábbi hozzászólásaimban említett jogok mellett), holott én is magyar állampolgár vagyok, itt születtem, itt élet, itt dolgozok (ha csak el nem bocsátanak, és nem találok majd munkát a transzneműségem miatt), itt fizetem az adót és járulékokat (amire persze igényt tart a kormányzat).
Ezért ha szerintetek is gyalázatos, emberellenes ez a törvény és támogattok minket ebben az ügyben kérlek benneteket írjátok alá a petíciót, hátha ér valamit és talán megmarathat az élethez való jogunk.
petíciók:
Legyen szép napotok!
Niki
Niki;
HA igazoltatnak, a rendőrautóban egy pillanat alatt azonosítják az ujjlenyomatod.
Sajnos nem számíthatsz rá, hogy "bevisznek...stb"; nehéz lesz kierőltetni kártérítési pert.
# 61
Szia egyet értek veled valóban emberellenes és megdöbbentő.
De a petíciót nem írom alá.
Megértésedet köszönöm.
További szép napot!
Sziasztok!
#62 Azt nem tudom hogy a szolgálati autókban van-e de, a gyalogos járőröknél szerintem nincs az igazolványon tárolt biometrikus adat ellenőrzésére alkalmas eszköz, így ha nem hiszi el a tisztelt hatóság, hogy az márpedig igenis az én igazolványom, akkor "bekísérhet" a legközelebbi kapitányságra ahol ezt az ellenőrzést el tudják végezni vagy korlátozhat szabadságomban, szabad mozgásomban amíg nem jön oda egy autós járőr a személyazonosságom ellenőrzése miatt.
És itt most nem arról van szó hogy a kártérítésre utaznék vagy ilyesmi, hanem arról, hogy ez az egész helyzet megalázó, kínos és roppant kellemetlen lesz majd a számomra. Én és a többi transznemű pont azt akarjuk ennek a módosító javaslatnak az eltörlésével, hogy az általam felvázolt helyzet elő se forduljon. De ha még ott az igazoltatás helyén, azonnal el is tudják végezni az ellenőrzést, akkor is megalázó hogy, veled és másokkal ellentétben, nekem, nekünk a biometrikus adatot kell használni azonosításra, valamit az is hogy fel kell fednem egy roppant személyes, csak és kizárólag rám tartozó dolgot az engem igazoltató személynek. (magánélethez való jog, emberi méltósághoz való jog stb.)
És akkor még ott van az általam említett választás vagy épp egy posta, bank stb. ahol szintén szükséges lehet az igazolvány bemutatása akkor majd ott is várjak egy járőrkocsira, hogy le tudjanak ellenőrizni? Csak azért mert ezen törvény miatt a külsőm, nem fog igazodni az igazolványban feltüntetett nemhez és nevemhez.
Üdv
Niki
#64 Amúgy szerencsétlen rendőr hiába látja hogy te a képzelt nemedet beíratod a személyidbe akkor is meglesz rökönyödve hogy most akkor te férfi esetleg nő vagy ?!
Tuti ráfog nézni vagy 3x mire leesik neki... :D
Az nem lesz kellemetlen ?!
Ezzel azt akarom kihozni hogy úgyis megfogják kérdezni hiszen nem tudsz teljesen beolvadni.Ádámcsutkás emberek női ruhában...
65
Az ádámcsutka könnyen eltüntethető.
Ettől függetlenül, hiába állítják, szerintem egyből látszik, hogy valami nem stimmel, még a formailag modellértékű átalakulásokon is. A fotókon, mozdulatlanul esetleg beállítható becsapósnak, de mozgásban érezhető.
A rendőr is meglátja.
# 66 Hopp igazad van most rákerestem.
Így van simán észrevehető...de persze mint a korábbi kérdéseknél is majd elkezdik linkelgetni a kivételes 1%-ot akikről nehéz megmondani a valóságot :D Ugyan már...
Úgyis rákérdeznek úton-útfélen majd nem kell ahhoz postára vagy bankba menni.
Ez a normális emberi reakció egy ilyen helyzetre még ha sokan nem is merik megkérdezni.
Illetve ha valaki megkérdezni és kulturált formában történik akkor nem értem mi a probléma vele.
Vagy ha ezt el akarják kerülni egyszerűen ne műttessék át magukat...🤔
Sziasztok ismét.
#66 és BRUTAL TV
Igen előfordulhat, hogy látni fogják rajtam, hogy egykor "kukacos volt az a bizonyos alma" és hogy kicsit hüledezve fognak a plasztik kártyára és rám tekinteni, de sokkal kevesebb negatív reakció van akkor, ha az iratok is tükrözik a kifelé közvetített, megélt nemet mivel jóval inkább fogok kinézetben is (nem csak pszichésen és érzelmileg) nő lenni mint férfi.
"Ádámcsutkás emberek női ruhában..." megfelelő iratok hiányában: férfi ember mellekkel, nőies alakkal, női ruhában, valamint transz férfiaknál: egy nő, férfias izomzattal, szakállal, mellek nélkül, mély férfias hanggal, ádámcsutkával (a transz férfiaknál a hormonok hatására megnő az ádámcsutka és mutál a hang is) róluk egyáltalán nem mondod meg hogy "réses" volt és nem "léces"
A nem- és névváltoztatással is elfordulhat és elő is fog hogy rákérdeznek majd, és kellemetlen lesz, de messze nem annyira hogy ha ez még az irataimon is látszik.
"Vagy ha ezt el akarják kerülni egyszerűen ne műttessék át magukat..."
Itt már egyszer leírtam (még egyszer nem akarom), hogy miért is vállaljuk a rendkívül kockázatos műtéteket, hormonterápiát és minden egyebet. Vagy ha kicsit utánaolvasnál, hogy mi is zajlik le bennünk az évek során mire eljutunk odáig hogy végre önmagunk legyünk akkor se biztos hogy értenéd ezt de lenne egy kis fogalmad, ismereted arról hogy miért is. Legyen az valaki személyes blogja, beszámolója, pszichiáterek, pszichológusok írásai a témában, a neten sokat sokat találsz.
Üdv.
Niki
# 69 Erősen tévedsz.
Simán megmondani hogy kinek mi volt az eredeti SZÜLETÉSI neme.
Maximum az internetes fotókkal lehet trükközni.
Nem kell 100x emlegetni minden gyk kérdés alatt hogy "nézzünk utána olvassuk el stb stb"
Elfogadom transzokat.
De sose fogok velük egyet érteni és nem fog változni a véleményem.
Ehhez megvan a jogom.Ahogy neked is megvolt a műtéthez...arról én nem tehetek hogy a kormány ezt a törvényt hozta és ezzel ellehetetlenített titeket.
Erről a körülírt empátia szövegről pedig megvan a véleményem...nem vagyok köteles mindent 100 százalékig elfogadni.
Ha pedig te erre köteleznél engem akkor te se vagy különb.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!