Az új traszneműekkel kapcsolatos törvényjavaslatról mi a véleményetek?
Itt a törvény röviden tömören:
A témával kapcsolatban csak óvatosan kommenteljetek mert mostanában a gyk minden negatív kritikát cenzúrázik ami ezzel kapcsolatos.
Tyű mire átolvastam a válaszokat. Bár nem az összeset, így sorry ha újra hozok fel ugyanolyan pontot.
Végülis az én írásom sem lesz rövid, előre tudom (másik kérdéshez adott válaszomból másolok, így a pontoknál lévő idézetek NEM INNEN VANNAK, csak úgy egyszerűbb megérteni az írásaimat), de csak az olvasható tagolás miatt.
--------------------------------------------------------------
Először is leszögezném, én magam nem tartozom egyik LGBT kategoriába sem.
A húgom nemrég vallotta be hogy leszbikus, a menyasszonyom full post-op kathoey (távol-keleti származású, aki már minden műtéten túl van rég óta). Én magam azonban nem vagyok tagja ennek a kisebbségnek, csak elfogadó vagyok, így a környezetemben is van sok személy akit érint.
1. "a házasság előtt nem kérdezik meg hogy lmbtq vagy-e vagy sem, csakis 1 férfi és 1 nő kell hozzá"
- Leírtad az alapproblémát, úgy megfogalmazva, mintha természetes, megváltoztathatatlan (jogilag, polgárilag, és nem egyházilag/"kulturálisan") feltétel lenne. A probléma pontosan az, hogy egy nő és egy férfi kell hozzá! Annyit kellene tenni, hogy átírjuk emberre.
Nem az lenne, hogy "Az állam által rám ruházott hatalomnál fogva eme férfit és nőt, férjnek és feleségnek nyilvánítom" (tudom, hogy nem pontos),
hanem "Az állam által rám ruházott hatalomnál fogva eme két embert házastársakká nyilvánítom".
Ennyi az egész!
Máris több tízezer lenne boldogabb Magyarországon úgy, hogy ugyanúgy, mindenki egyenlően lenne kezelve, senkinek sem lenne több, vagy kevesebb joga.
2. ""nemváltoztatás, névváltoztatás, többféle nem elismerése (agender, poligender stb.)" ezek többlet jogok, megkülönböztetések lennének az lmbtq tagok számára. Éppen az a kérdésed hogy miért különböztetik meg őket. Hát pont nem különböztetik meg őket, csak az jár nekik is mint mindenki másnak."
- Ugyanaz a lehetőség. Annyit kellene tenni, hogy mindenkinek megadni ezt a jogot. Persze, aki nem akarja megváltoztatni a nevét, vagy a nemét, az nem élne ezzel a jogával, de neki is ugyanúgy meglenne.
TELJESEN UGYANAZ, mint az országon belül bárhová költözni. Valaki Debrecenből átköltözik Győrbe, hogy boldogabb lehessen (teszem azt ott talált párt, vagy ott talált jól fizető munkát, vagy csak jobban tetszik neki az a város, bármi lehet az ok). MINDENKINEK megvan hozzá a joga, hogy elköltözzön bárhová az országban. Attól még, hogy a többiek ott maradnak Debrecenben, a Győrbe költözött illetőnek nem lett többlet joga, sem a Debrecenben maradóknak kevesebb joga! Csak van aki élt vele, van aki nem!
Ha később az, aki átköltözött Győrbe bemegy az országban akárhol akármilyen helyre, ahol lakcímet is kérnek, akkor ne Debrecent kelljen megadnia, hanem Győrt. Győri lakosként legyen kezelve, és ne debreceniként.
Ennyiről lenne szó, csak nem lakhely, hanem név- és nem ügyében!
4. "" genderfüggő wc használat" Itt sincs megkülönböztetés. lenéz a lába közé és ha van f*rka akkor megy a férfi vécébe, ha nincs f*rka, akkor megy a nőibe. Nem bonyolult, az óvodások már tudják ezt."
Akik ezen szólóznak, ők nem a jelenleg meglévő nemi szervek alapján akarnák eldönteni, hanem jogi, születési nem alapján. Akik tagadják az LGBTQ emberek mosdóval kapcsolatos problémáit (legalábbis a többségük, nem általánosítok mindenkire) azt akarnák, hogy Ő a férfi mosdóba menjen:
míg Ő a nőibe:
T.T.C.
Illetve most jut eszembe, bemásolom egy későbbi válaszomat is, hátha itt is ugyanúgy reagálnátok:
Ne személyeskedjünk!
Az, hogy Te, vagy Én mit fogadunk el, teljesen lényegtelen. Ahogy a tekintélyre hivatkozás is.
Attól, hogy van 1-2 kutatás ami akármelyik irányba majdnem bizonyosságot ér el, nem változtat a tényeken.
Az összes, közelmúltban történt (elmúlt 30 év) LMBTQ kutatást összevetésével, figyelembe véve, hogy bizonyos kutatások felülírták, cáfolták, vagy mindkét irányban kiütötték egymást, az irányított eredményű kutatásokat benthagyva, azt kapjuk, hogy nagyjából 50-50% az igazolás és a cáfolat mind a születési/genetikai/hormonális eredetre, mind a későbbi kialakulásra. Legfeljebb egy 60-40%-os arányt tudsz elérni, ha a feltételezhetően irányított kimenetelű kutatásokat kiveszed, de akkor is a születési/genetikai/hormonális ami 60% igazoltságot kap.
Ez pedig tény. Ha megtalálom a file-t az előző HDD-men, lehet hogy feltöltöm majd és belinkelem. (A HDD-met sem találtam még meg, de már rajta vagyok, keresem, csak kb. 60db. 1TB-s telerakott HDD van a szekrényemben amin csak dokumentumok szöveges dokumentumokkal vannak 100%-ban megtöltve.)
Több, mint két évet töltöttem azzal, hogy az elmúlt 30 év kutatásait (a folyamat alatt frissen publikáltakat is) begyűjtsem, felkutassam, hivatalos fordítást kérjek (ha nem jelent meg angolul), ellenőriztessem pár olyan tudóssal (nem szeretem ezt a gyűjtőszót, de több különböző tudományterületen érdekelt kutató összegzésére megfelelő), aki érti, de nem szakterülete, hogy megállapítsák hol van hibás feltételezés, hibás számolás, vagy bármi. Én utána ezt rendeztem statisztikailag.
Tudom, hogy nehéz, illetve nehéz elhinni, de vannak emberek (köztük én magam) akik a saját véleményüktől függetlenül, objektíven tudnak rendszerezni, statisztikát készíteni, hiszen tényekről, számosított adatokról van szó.
Valamint...
Továbbra sem változik a tény, hogy léteznek, jelenleg ilyenek (azért nem "pillanatnyilag", mert nem rövid időszakról, viszont jelen időben is tartó állapotól beszélünk).
A megoldás pedig nem várhat addig, amíg a kutatások legalább az egyik irányba haadva 90% igazoltságot érnek el, ugyanis ennek a valószínűsíthető időpontja nem 1-2 éven belül lesz.
Addig viszont rengeteg LMBTQ ember lesz öngyilkos, depressziós, illetve rendszeresen kitéve a jog okozta egyenlőtlenségeknek!
-----------------------------------------------------------------------
Azonban nyugodtan lehetne az előző válaszomban felhozott megoldási lehetőségekre, és a jog okozta mosdóproblémára cáfolatot felhozni.
1. Továbbra sem érkezett indoklás arra, hogy az, hogy "1 férfi és 1 nő" helyett "2 ember" összekötése lenne a polgári házasság, miért okozna bárkinek is több vagy kevesebb jogot. Mindenkire ugyanúgy lenne érvényes, a hetero polgári házasságok is "2 ember" között jönnének létre, és az LMBTQ polgári házasságok is.
2. Továbbra sem érkezett indoklás arra, hogy az, hogy 2 ugyanolyan helyzetű debreceni polgárból az egyik ott marad Debrecenben (neki is VAN JOGA elköltözni, csak nem él vele), a másik pedig elköltözik Győrbe (ő élt a jogával) és szeretné ha győri lakcíme lenne, nem debreceni; az miért adna több jogot a Győrbe költözött polgárnak, és miért lenne ettől kevesebb joga a Debrecenben maradt polgárnak?
Illetve mielőtt valaki belekötne: A TUDOMÁNYOS LOGIKA, ANALOGIKUS ÉRVELÉS MINDEN PONTJÁNAK MEGFELEL AZ ANALÓGIA!
A magyar törvények szerint, Ő férfi, férfi börtönbe, férfi kórterembe kerülne:
4. Ismét.
A magyar törvények, LMBTQ-jog ellenzők szerint,
Ő a férfi mosdóba kellene menjen: [link]
Ő a női mosdóba kellene menjen: [link]
T.T.C.
#123:
Nem volt rá érdemi, logikailag, tudományosan, dialektikusan, érvelés szempontjából elfogadható válasz.
Ez és a másik kérdés is, jelen időben, a jelenlegi világban, a jelenlegi tényezőkkel körülvéve, a jelenlegi helyzetben egy jogi dologról, törvényről szól.
A másik kérdésnél megpróbálták elvinni vallási (Isten szerint a házasság férfi és nő közössége) irányba, pedig itt polgári esetről van szó.
Emellett nem az adott tárgyhoz írtak hozzá.
Mint fentebb említettem, itt egy megadott, akárki által meg nem változtatható körülményekkel (betegségnek titulálás, avagy sem) rendelkező jogi esetről, törvényről van szó.
Érdekes vitatéma lehet akár az LMBTQ eredete (születési/genetikai/hormonális, vagy kialakult), akár az hogy betegségnek tekintsük-e akármi is az eredete, akár a kezelhetősége és annak hatásfoka, akár az hogy ártalmas-e másokra vagy sem, akár az hogy a létezésük rossz-e vagy jó (bár ezt elméletileg csak Istennek van joga eldönteni [bár én magam nem vagyok vallásos, de tisztelem és tiszteletben tartom mások vallását, szívesen folytatok eszmecserét, amennyiben a téma és körülményei vallásosak], mégis sok vallásos, bár nem mindegyikük, rendszeresen dobálózik ezzel, mintha személy szerint nekik, illetve a Biblia általuk való értelmezése szerint joguk lenne eldönteni).
Ez mind-mind KÜLÖN érdekes vitatéma lehet. A KÉSŐBBIEKBEN az elfogadott, végső eredmények összekapcsolhatóak, de egyetemes A vagy B eredmény nélkül nem emelhetők egymásba.
ITT most nem ezekről van szó, nincs helyük EBBEN a vitában.
U.i.: Netikett ide vagy oda, nálam a nagybetűk nem kiabálást, vagy bunkóságot fejeznek ki, mielőtt valaki félreértené, csak szimplán kiemelése a lényegnek, nyomatékosítás, mintha élőbeszédben a nagybetűs szó után egy szösszenetnyi szünetet tartanánk.
T.T.C
#124/#125:
1. Egyik kép sem Photoshop-olt. (Bár a férfiét nem tudom, de a két kép amin hölgy szerepel, nem szerkesztett.)
2. A mérték nem releváns. Az, hogy mennyire "szép/esztétikus" lényegtelen. Amennyiben akár csak egy személy esetében is kétséges az alkalmazása, a törvény hibás. (Az, hogy van más kétségesen alkalmazható törvény is, a komplett jogrendszer milyensége, más országok törvényei szintén vitathatóak MÁSIK kérdésben, KÜLÖN vitaként)
3. Nem ez volt a lényege a válaszomnak.
Nyugodtan lehet a tudományos logika (nem pedig "józan paraszti ész"), jogtudomány, dialektika, érvelés szabályainak megfelelő érdemi reakciót adni a képeken kívül a többi pontra, a pontoknál megadott kérdésre válaszolva.
T.T.C
TTC; "az LMBTQ" akár kis-, akár nagybetűkkel nem más, mint egy politikai képződmény, befolyásolás céljából létrehozva. A rendalapú társadalmak szétbomlasztására találták ki, ennyi.
Önmaguk hatása alá került emberekkel meg nem lehet "eszmecserét" folytatni.
"full post-op kathoey"
Erre most rákerestem...én ilyet még nem hallottam hogy valaki full heteroként egy eredetileg férfi-de nővé alakított emberrel éljen együtt.
Legalább is magyar példát eddig nem halottam.
De engem szívesen érdekelne hogy miként ? és hogyan tudtad meg a részleteket ?
Esetleg direkt ilyen partnert kerestél ?
Te heteroszexuálisnak tartod magad ?
Ez már tudom eltér a kérdéstől de engem érdekel,előre is köszi ha válaszolsz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!