Ha egy ember öngyilkossággal fenyegetőzik arra az esetre, ha a párja elhagyja őt, akkor a párját jogilag felelősségre lehet vonni akkor, ha elhagyja ezt az embert, aki erre úgy reagál, hogy megöli magát miatta?
Van erről valami a Büntető Törvénykönyben?
Pl. ha egy nő azzal fenyegetőzik, hogy, "János, ha elhagysz, én megölöm magam!"
Tegyük fel, János erre összeszedi a ruháit, és még aznap elhagyja, mire másnap a nő tényleg öngyilkos lesz.
Akkor Jánost felősségre vonathatják?
Nem felelős a volt párja azért, ha az exe öngyilkos lesz.
Az sokkal összetettebb folyamat, súlyos pszichés defektus, depresszió, stb., ami odáig vezethet.
Nyilván emiatt hagyta el, mert nem bírta már elviselni.
Senki sem köteles együtt élni azzal, akit már klf. okok miatt nem szeret.
Nem felelős a másik ember döntéséért.
Mégis hogy képzeli bárki, hogy zsarolással meg tudja tartani?!
Általában, aki ilyesmivel fenyegetőzik, nem tartja be.
Mindenkinek egy élete van. Akit nem szeretek már, azért nem fogom feláldozni!
Nyilván nem ítélhetik el semmi ilyesmiért. Azt kéne inkább büntetni, aki fenyeget.
Velem játszaná el egyszer valaki, azonnal ráhívnám a mentőket/rendőröket.
Sok az ilyen agybeteg.
Volt b.nőm azzal fenyegetőzött, hogy ha elhagyom, akkor tökön rúg, és nemzőképtelennén tesz.
Elhagytam, azóta is fáj ott alul...😟
Miért nem jelentetted fel a rendőrségen?
Egyébként ajánlom, hogy menj orvoshoz. Hallottam egy srácról, akinek megrúgták a heréjét. Talán fájt is neki. A lényeg az, hogy a srác nem ment orvoshoz, kialakult valami betegség nála, és meghalt.
Szóval ha fáj, akkor ne hagyd annyiban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!