Miért démonizálja a politika, a média, és a lakosság nagy része ennyire a cannabis származékokat?
A kérdésed kommentárjában pontosan megválaszoltál mindent.
Annyit tennék csak hozzá, hogy a tudatlanság is nagy szerepet játszik...
-2 szeres mértékben kb. Nincs agysejt romboló hatása.
Ez a mende-monda a régi amerikában született, amikor indították a drogok elleni totális háborút, valamikor a 60-as évek környékén. Elvégeztek egy olyan kísérletet, ahol szerencsétlen majmoknak adagoltak 20 percen keresztül nagy mennyiségű cannabis füstöt, alig keverve oxigénnel. Majd pár hónap után megvizsgálták a majmok agyát, és /mennyire meglepő/ azt vették észre, hogy rengeteg agysejt pusztult el. Ezzel az ál-kísérlettel tudták elérni a kender tiltását.
Természetesen ha fű helyett kamilla füstöt kaptak volna ilyen arányban, az agykárosodás akkor is megtörtént volna. Így ez a kísérlet csak az emberi butaságot, és az előítéleteket erősítette, és teszi még a mai napig is.
Modern kísérletek segítségével már számtalanszor bebizonyították, hogy a fűnek nincs agysejt károsító hatása.
Az alkohol viszont valóban egy toxikus vegyület, ami szépen lassan, de biztosan, egyértelműen bizonyíthatóan öli az agysejteket.
21:13-as válaszadó:
Irány a drogelvonó, nézz szét, és kérdezd meg őket, hogy cigivel, vagy alkohollal kezdték e. Majd utána tegyél egy másik kört, és akkor a fűre kérdezz rá. :)
21:15:
Azért kérdeztem, mert én pl azon a véleményen vagyok, hogy jobban örülnék ha betépett embereket látnék az utcán, mint hogy részegeket. Nagyon nem bírom elviselni a részeg ember viselkedését, egy füvesével viszont semmi bajom nincs. Csendes, nem erőszakos, elővigyázatos. :) Legalábbis az eddigi tapasztalataim ezt mutatják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!