Miért hisztiznek a ballibsik hogyha szembesítem őket a tényekkel?
#10 Kérdező, elbeszélünk egymást mellett.
Igen, az elhízással nyilván a jólétre akartam utalni.
Meg én is azt mondtam, hogy a lipsik táljából csipegetnek az illipsik, csak nem kérik az egészet. Ez egyébként akármilyen triviális "ötletnek" is hangzik, új találmány, régen "menüben" járt a liberalizmus, amihez tartozott előétel, főtélet, meg desszert, most meg étlapról akarják az illipsik kihozatni maguknak csak a főételt, vagy csak a desszertet például.
Kérdés, hogy ez tényleg így működik-e, hogy a lipsik valóban teljesen különálló ételeket szolgálnak fel, vagy pedig az egyik a mártás, a másik a hús, a harmadik a köret, és csak együtt működik a dolog... Például képese-e a demokrácia úgy fennmaradni, ha a személyi szabadságokat meg megnyirbálják. Vagy fennmaradhat-e úgy a világbéke, ha a nemzetközi együttműködést elutasítjuk. (És ezzel nem csak Orbánra gondolok nyilván, hanem ugye világszerte egyre népszerűbbek az illipsik.)
(Bocs a kajás metaforákért, csak már éhes vagyok.)
Te valamit nagyon összekeversz. Éppen a balliberális oldalon vannak erős zöld mozgalmak, amelyek a javak igazságosabb elosztása mellett pl. azért is harcolnak, hogy nézzük meg, mit eszünk, mennyire vágjuk tönkre a bolygónkat, mennyire szennyezzük a környezetünket.
Járjunk kerékpárral, sétáljunk, használjunk tömegközlekedést, ne a kényelem határozza meg az életünket bármi áron.
Te a gazdasági liberalizmus, a vadkapitalizmus ellen beszélsz, csakhogy abban éppen a jobboldal jár élen egész Európában.
Magyarországon sem a baloldali, liberális és zöldpárti politikusok járnak helikopterrel lagziba, vásároltatnak magángépet a miniszterelnöknek, grasszálnak luxusautókban Rolex-órával, halmozzák a milliárdokat.
Nem az ellenzék, hanem a Fidesz akar atomerőmű-bővítést végezni, miközben a szélerőművek építését betiltották.
A Fidesz oligarchái gazdagodnak erkölcstelen módon a magyar adófizetők kárára, ők folytatnak általad "balliberális életmód"-nak nevezett életmódot.
A számodra oly szimpatikus rasszizmusuk az egyetlen valós "erényük", azon kívül korrupt vadkapitalizmust és kizsákmányolást folytatnak.
Nehogy már a korrupció legyen az erkölcs zsinórmértéke Európában!
"Ne temessék el a nemzeti öntudat, az erkölcsöt a hova tarozást, tartsák tiszteletben a nemzeti szuverenitást!"
Senki sem temeti és nem a baloldali vagy liberálisok szokták definiálni a magyarságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!