Itt az új nyugdíjjavaslat - csak két gyerek esetén járna az átlagjuttatás! Vélemény?
Minél több a gyerek, annál magasabb lenne a nyugdij összege.
Ha csak egy gyerek van, vagy egy sincsen, akkor nem kapná meg a nyugdíja teljes összegét az illető.
Szerintetek normálisak azok akik ezt be akarják vezetni?
Idióták ezek, tutira nem hozzák be. Egy népcsoport tutira jól járna vele, 7-8 gyerekre már egész szép summát kapnának, pedig előtte egész életükben segélyen éltek (ami nem volt alacsony összeg).
A magyar egész életében dolgozik, örül ha tulajdonolhat egy panellakást vagy a szerencsésebb örökölt egy kertes házat, és nem albérletben kell felnevelni az 1-2 gyerekét amit be mert vállalni a hitel és a mai bizonytalan munkaügyi helyzet mellé. Ez nem lenne fer (mondjuk ez még nem érdekelné a törvényhozókat) viszont fellázadnának a melegjogi szervezetek, a meddőket védő egyesületek, és az emberjogi szervezetek. És ezekkel már nem hiszem hogy ujjat mernének húzni.
00:40
" Az mondjuk nem azonos azzal, hogy ha nincs gyereked, akkor tőled elvesznek"
Tévedsz!
A javaslatban az szerepel, hogy két gyerek után lenne a nyugdíj 1-es szorzóval szorozva,
több gyereknél 1 feletti szorzóval,
gyermektelennél, vagy egy gyerekeseknél meg 1 alatti szorzószám lenne!!
Vagyis a javaslat szerint CSÖKKENTENÉK a nyugdíjuk összegét azoknak, akik nem gondoskodtak az újabb adófizetőkről!
Azokról a fiatalokról (és nem fiatalokról is) elfeledkeznek, akik kényszerből külföldre mentek, és az ottani rendszernek fizetik be a járulékukat!
Vagyis hiába van valakinek mondjuk 3 gyereke, ha azok külföldön élnek.
"Egy jó tanács: soha egy gyermektelentöl se kérdezzétek meg hogy miért nincs gyereke. Sosem tudhatjátok hogy mi van a háttérben."
Én sosem kérdezem meg. Bennem huszonévesen van ennyi előrelátás, de a 40-60 közötti nők simán erről vallatják a közel 40 éves, vagy már el is múlt nőket. Aztán jön a kínos magyarázkodás. Van olyan ismerősöm, a zavart "nekem sajnos nem lehet"-re azt mondja: "Téééééényleg?" És még mindig nem veszi észre magát. Én szarul éreztem magam hallva a párbeszédet, hát akkor mit érzett szegény nő? :(
Amikor politikusok ilyen butaságokat írnak, Bibó istván (akiről elnevezett szakkollégiumból nőttek ki ezek a kis suttyók) forog a sírjában.
Nagyon mélyre süllyedtek ezek az emberek, akik ma a médiát irányítják.
"Milyen h.lye barmok vannak ott a piros székekben?!"
Azért azt még egyszer elmondanám, hogy ezt nem a piros székekben találták ki, hanem az a bizonyos Népesedési Kerekasztal okoskodik, ami kb. semmi. Ez olyan kb. minth a prostituáltak érdekképviselete javasolná, hogy legyenek megint bordélyok. És rohadtul senkit nem izgatna, hogy mit találtak ki.
Én bizonyos mértékig támogatom. 4-en vagyunk testvérek, de nem igen kaptunk támogatást, mindig csak lehúzást, na meg csodálkozást, hogy fehér bőrű, kék szeműek 4-en testvérek. A szüleim azért, hogy ennyiünket neveltek, szegények lettek, de azok nyugdíja is, akik sose vállalnak gyereket, a mi bérünkből lesz.
Vagy nem, mert ahogy itt egyesek javasolták, én a szüleimet fogom támogatni és esetleg külföldre megy, amint lediplomáztam (amit az állam egy fillérrel nem támogatott).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!