Az EU mégis hogy engedheti meg a röghöz kötést?
Szerintem felháborító amit művelnek,kedves Rózsa nénivel az élen.Az EU egyik lényege a szabad munkaerő áramlás nem?Ez a rendelet meggátolja...
Nem is értem hogy korlátozhatják a 21.században ennyire a szabadságjogainkat.
„csak zavar hogy ennyi éven át senkinek sem volt baja azzal hogy az államilag támogatott képzésen tanult orvosok külföldre mentek, most hogy bejött az új rendelet és a kedves adófizetők úgy hőbörögnek mintha ez halálos bűn lenne és követelik hogy most már igenis fizessék vissza, igaz abba bele se gondolnak hogy ők ebből egy forintot sem fognak látni, de még csak egy kicsit sem lesz jobb nekik,viszont valakinek nagyon jól ki lesz tömve vele a zsebe valószínűleg:)))”
Igazából erre a legjobb válasz ha téged idézlek: „Igazából legbelül te is tudod hogy igazam van és már nem tudsz észérvet felhozni ellene ahogy látom...”
Az előző hozzászólásomra (ami rávilágít a röghöz kötésben lévő logikára) te sem éppen észérvek felsorakoztatásával reagáltál, csak egyszerűen kötözködtél, de még azok sem logikus érveket tartalmaztak.
Nézd én magam villamosmérnök leszek. Ha diploma után kimegyek körülbelül 5-szor olyan jól fogok keresni mint itthon. De ebben az esetben teljesen, korrektnek tartom ,hogy vissza fizessem az oktatásom költségeit. Amit egyébként röhögve meg tudok majd tenni. Én csak hálás lehetek azért ,hogy megkaptam a lehetőséget a tanulásra.
"Igazából legbelül te is tudod hogy igazam van és már nem tudsz észérvet felhozni ellene ahogy látom..."
Felesleges...
Azóta átnéztem a felsőoktatási törvény módosítását, de vesszek meg, ha találtam benne valamit arról, hogy a visszafizetett ösztöndíjakkal mit csinálnak.
Hogy mi lesz a visszafizetett ösztöndíjakkal? Ki tudja... Lehet, hogy nyugdíjasoké lesz, akiket egyre kevesebb embernek kell eltartania azok miatt, akik egy válság közepén 250 ezres fizetést is kevésnek tartank. Vagy a tanárok fizetésére, akik Angliának, Németországnak, Svédországnak képeznek ki munkaerőt közpénzekből, nevetséges fizetésért.
De szerintem itt a pont:
"Ha diploma után kimegyek körülbelül 5-szor olyan jól fogok keresni mint itthon. De ebben az esetben teljesen, korrektnek tartom ,hogy vissza fizessem az oktatásom költségeit. Amit egyébként röhögve meg tudok majd tenni. Én csak hálás lehetek azért ,hogy megkaptam a lehetőséget a tanulásra."
„Szóval szerintetek ha velem kifizettetik a pénzt minden jobb lesz? ti több fizetést fogtok kapni,vagy a kilós kenyér lesz olcsóbb?”(Legalább logikai alapon észérvekre támaszkodva támadnád magát s röghöz kötést, de ehelyett csak ezt a kötözködő maszlagot tudod hangoztatni. A röghöz kötés logikai alapjára kéne rácáfolni, ilyen kitérő válaszok helyett. )
Én meg mindig nem értem ,hogy az miért jobb bárkinek is az államnak ha csak úgy beléd invesztál egy csomó pénzt amit soha nem lát viszont, semmilyen formában? Az állam nem egy szociális intézmény akinek az a dolga ,hogy a két szép szemedért kinyalja a popódat. Azt ,hogy finanszírozzak a tanulmányaidat nyugodtan vehetjük egy hosszabb távú befektetésnek. Senki nem szereti a rossz üzletek így a röghöz kötéssel csak bebiztosítják, hogy legalább a pénz ne legyen kidobva az ablakon. Igazából egy egyszerű hitelt kapsz amit több -féle módon is visszafizethetsz. Ez nem több egyszerű üzletnél, valamit valamiért alapon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!