Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az EU mégis hogy engedheti...

Az EU mégis hogy engedheti meg a röghöz kötést?

Figyelt kérdés

Szerintem felháborító amit művelnek,kedves Rózsa nénivel az élen.Az EU egyik lényege a szabad munkaerő áramlás nem?Ez a rendelet meggátolja...

Nem is értem hogy korlátozhatják a 21.században ennyire a szabadságjogainkat.

2012. júl. 13. 22:05
 11/97 anonim ***** válasza:
100%

Idén már szerintem sem lesz, jövőre meg még ki tudja mit találnak ki,

"saját szüleim,nagyszüleim adója is benne van"

Ez így azért nem pontos. Mert a szüleid, nagyszüleid adójából ő maguk tanultak, betegellátásban részesültek és a nyugdíjukra is ment belőle. Szóval azt ide keverni szerintem nem a legjobb.

2012. júl. 13. 23:01
 12/97 anonim ***** válasza:
90%

"Tehát, ha nem tud elhelyezkedni a magyar urambátyám rendszerben, akkor menjen gyári munkásnak, szalag mellé, ahelyett, hogy mondjuk máshol próbálkozna, ahol esetleg úgy is kap állást, hogy nem rokona senkinek?"

1. Ez a helyzet erősödik minden egyes külföldön próbálkozóval, mivel a fizetőképes kereslet csökkenése a potenciális munkahelyek számának csökkenését vonja maga után.

2. Ez a "nem rokona senkinek" dolog néhány esetből felfújt legenda.

3. Aki nem tud elhelyezkedni munkavállalóként, nem kell rögtön gyárba mennie. Lehet vállalkozni is. Én is ezt csináltam. Nem könnyen, de megélek belőle.

4. Hányan és hányan vannak, akik meg sem próbálnak boldogulni itthon!

2012. júl. 13. 23:23
 13/97 anonim ***** válasza:
5. Mondhatom, nagy karrier Angliában mosogatni, Norvégiában bébiszitterkedni vagy Hollandiában cseresznyét szedni. A külföldi kulimunka bezzeg nem derogál, ugye?
2012. júl. 13. 23:25
 14/97 A kérdező kommentje:
Miután lediplomáztam nem ezek után a munkák után áhítozom elhiheted :)
2012. júl. 13. 23:37
 15/97 anonim ***** válasza:
Nekem sem. Ezért (is) maradok itthon.
2012. júl. 13. 23:42
 16/97 A kérdező kommentje:
Elhiheted hogy pl egy fogorvosi diplomával mondjuk Svédországban nem mosogatnál...
2012. júl. 13. 23:47
 17/97 anonim ***** válasza:
Fogorvosi diplomával itthon sem mosogatnék.
2012. júl. 13. 23:47
 18/97 anonim ***** válasza:
5%

1. A röghöz kötés egyértelműen sérti az uniós alapelveket, ezért borítékolható a sokadik kötelezettségszegési eljárás.

2. Csak én érzem úgy, hogy az egyetem kétlábon járó lexikonokat "bocsát ki" és vajmi kevés valós életben kamatoztatható tudást ad a frissdiplomások kezébe? Rengeteg multinak az első dolga intenzív tréningre küldeni őket. A nem büfé és másolás szakon végzetteket is.

3. Az ingyenes felsőoktatás ahogy az ingyenes egészségügy nem ingyenes! Rengeteg költséggel jár a lakhatás, a fénymásolás, jegyzetek stb.

2012. júl. 14. 00:01
 19/97 anonim ***** válasza:

A multik mint etalon, a Tesco és a McDonald's mint munkavállalóbarát intézmények... inkább hagyjuk.

Persze, elismerem, vannak kivételek. Ha valaki világhírű zenész akar lenni vagy a rák ellenszerét akarja kutatni, mint Liszt Ferenc és Szent-Györgyi Albert, akkor tényleg menjen.

2012. júl. 14. 00:07
 20/97 anonim ***** válasza:

"a Tesco és a McDonald's mint munkavállalóbarát intézmények... inkább hagyjuk."

Pedig munkavállalóbarátabbak mint mondjuk a magyar cégek vagy maga a magyar állam, a multik jó 10-15 éve különös gonddal viseltetnek minden munkavállaló iránt, nem engedhetik meg maguknak a feketemunkát, az elgédetlen ügyfelet és meg kevésbé az elégedetlen alkalmazottakat! Tudják, hogy egyes politikai erők pl. Magyarországon vadásznak rájuk, ha valakinek néhány elszámolatlan órája van az máris a címlapokon kötne ki (lásd ALDI üzletépítő botrány), míg ha mondjuk egy állami tüdőgondozóban 3x24-eznek a dokik és ápolók az senkit nem érdekel.

A röghöz kötésről csak annyit, hogy sajnos egy rokonom is épp most készül aláírni, de ha elkaszálják a törvényt (márpedig elég valószínű), akkor ha jól tudom, visszamenőlegesen is érvénytelenné vállik minden szerződés, tehát nagy gond nem lehet abból, hogy most valaki aláírja-e vagy sem.

2012. júl. 14. 00:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!